MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Pekdaş o ihale için ne dedi?
Yerel Yönetimler
12 Eylül 2017 Salı 16:34

Başkan Pekdaş o ihale için ne dedi?

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartılan Gültepe Aydın Erten Rekreasyon Alanıyla ilgili konuştu. Pekdaş, “Burasını yıllardır kullanıyoruz. Bize tahsis edecekken ihaleye çıktılar. Kamunun ruhuna El Fatiha okudular” dedi.

EGEDESONSÖZ - Konak’ta eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ döneminde Orman Bölge Müdürlüğü’nden yıllığı 30 bin TL’ye kiralanan Gültepe’deki Aydın Erten Rekreasyon Alanı yeni dönemde ihaleye çıktı. Tahsis için belirlenen 10 yıllık süre dolunca üzerindeki müştemilatlar ve restoran da dahil olmak üzere geniş çaplı orman alanı için açık ihale yapıldı. Yıllardır Konak Belediyesi’nin bölgede yaşayanlar için çekim merkezi haline getirdiği tesisin ihalesini ise 240 bin TL’ye İstanbul’dan özel bir şirket aldı.

İhaleye giren Konak Belediyesi 55 bin TL ile başlayan ve daha sonra yükselen rakamlar arasında ilk üçe bile giremedi. Son üç firma kıyasıya yarışırken ihalenin teminat bedelleri dahil 360 bin TL yıllık bedelle özel şirkete verilmesi kararı alındı.  Kararın ardından Konak Belediyesi de işçileri ve personeli geri çekerken yıllardır kullandığı mutfak eşyaları ve özel malzemeleri toplayarak tesisleri boşalttı.

Ege’de Son Söz’e konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Orman Bölge Müdürlüğü’nün tesisleri bir işletme gibi düşünerek yanlış yaptığını söyledi. Pekdaş, “Burasını uzun yıllardır belli bir ücret ödeyerek kullanıyoruz. Sadece bir tesis değil sosyal ve kültürel olarak da bölgeye hizmet ediyor. Orman içindeki bu alanda bizim 12 güvenlik görevlimiz çalışıyor. Çalışan diğer personelleri ve işçilerimizi saymıyorum bile. Burasını ihaleye verip kar elde etmeyi düşünmek çok yanlış” dedi.

TAHSİS EDECEKLERDİ!

Konak Belediyesi’nin yıllardır bölgeye yaptığı yatırımlar ile kente cazibe merkezi kazandırdığını da belirten Başkan Pekdaş, “Biz buradan kesinlikle kar etmiyor üzerine zarar ediyorduk. Kamuda kar-zarar hesabı yapılmaz. Burasının süresi dolmadan önce yetkililerle görüştük. Son 6-7 aydır bizimle temas halinde olan kurum yetkilileri ‘kamu kurumu olduğunuz için doğrudan tahsis yapacağız’ dediler. Biz de tahsisi bekledik. Ama ne olduysa apar topar ihaleye çıkmaya karar verdiler. Açık ihale yaparak burasını özel şirketlerin rekabet alanı haline getirdiler. Hem de bayramdan sonra ilk mesai gününde bunu yaparak hızlıca işlemleri tamamladılar.Şehir merkezlerinde orman alanları ne yazık ki yanıyor, zarar görüyor. Buca’da sürekli yangın çıkmasının sebebi de budur. Biz burada ormanı koruyorduk. Bu alanlar kamu kurumları olan belediyeye tahsis edilmelidir. Çünkü ormanın burada bakım yapacak görevlisi bile yok” diye konuştu.

İZİN VERMEYİZ

Başkan Pekdaş, bölgenin orman vasfı olduğu için imara açılması ve burada inşaat yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Pekdaş, “Şu anda ülke KHK’lar ile yönetildiği için bir değişiklik olur mu bilinmez. Ama ben belediye başkanı olduğum sürece ömrüm de yeterse buranın yanlış amaçlar için kullanılmasına asla izin vermeyiz. Ne yazık ki kamu anlayışı her geçen gün zarar görüyor. Kamunun ruhuna el fatiha okuyorlar. Burada para kazanma amacı gütmeden hizmet veren belediyenin başkanı olarak söylüyorum. Şu an itibariyle bu tesisin para kazanması mümkün değil. En basitinden alkol satışı olmayan, mangal yapılamayan bu alanda nasıl para kazanacaklar merak ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 yazıklar olsun
 12 Eylül 2017 Salı 21:59
Mahvettin Başkan.. Canlandırmazsan alırlar elinden.. Bak Bucaya Bornovaya Karşıyakaya... Ah ah ah.. Evet kamunun ruhuna el fatiha.. kamu sensin canlandıramadın güzelim yeri.. Sonra kaparlar elinden tabi..
 ERKAN
 12 Eylül 2017 Salı 19:28
SAYIN BAŞKAN YILLARDIR İŞLETEMEDĞİNİZ ALANDIR BURASI.BÜFESİ OLMAYAN WC Sİ KAPALI OLAN BİR GİDENİN BİR DAHA GİTMEK İSTEMEDİĞİ SEMAVER ÇAY BİLE YASAK OLDUGU BİR YERE KİM GİTMEK İSTER.SİZ ÜÇ TANE PİKNİK MASASI KOYMAKLA OLMUYOR. RESTORANDA SERVİS TABAGINDA ÜÇ TANE ZEYTİNE 18 LİRA İSTİYORSUN. SADECE PARTİNİN TOPLANTI SALONUNDAN DIŞARI ÇIKAMAYAN BU YERE BAŞTAN YAZIK EDİP ORMANI BÖLEREK YÜRÜME YOLLARIMIZI KAPATTINIZ YAPTIĞINIZ BU KADAR ÇABADAN SONRA HİÇ KİMSE GELMİYORSA GİTMENİZ İYİ OLMUŞ.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz