MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Şahin'den Menemen'de ilk: Spor vakfı kurdu, başkanı oldu!
Yerel Yönetimler
20 Şubat 2018 Salı 18:54

Başkan Şahin'den Menemen'de ilk: Spor vakfı kurdu, başkanı oldu!

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ilçede sportif faaliyetleri daha ileriye taşımak için vakıf kurdu. Vakfın başkanlığını da alan Şahin, “Amacımız sportif faaliyetleri kalıcı kılmak. Üç binin üzerinde çocuğumuzun spor yaptığı tesisleri vakfa tahsis edeceğiz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Sportif faaliyetlere gösterdiği ilgi ve çalışmalarla bilinen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin vakıf kurdu. Menemen Belediye Spor Eğitim Vakfı (MESEV) adını taşıyan yeni oluşumda Başkan Şahin ile birlikte Nadir Şenel, Ufuk Anık, Aydın Şahin ve Fatih Yanar yer aldı.  Resmi Gazete’de yayınlanarak kesinleşen vakfın 60 bin TL nakit mal varlığı bulunuyor.

Vakfın amaçları arasında,  “sporun insan sağlığına pozitif katkısı nedeniyle tüm spor dallarında amatör sporcular yetiştirmek, halkın özellikle gençlerin boş zamanlarını değerlendirerek onların topluma yararlı bireyler olarak yetişmesi için gerekli eğitim, kültür, sanat hizmeti vermek için eğitim kurumları, sağlık üniteleri, sanat tesisleri, spor saha ve tesisleri kurmak ve senette belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmek” ifadeleri yer alıyor.

Menemen’de sportif faaliyetlere katılan 3 binin üzerinde çocuk ve gencin bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Şahin, “Menemen olarak spora en yüksek bütçeyi ayıran bir belediyeyiz. Şahsen de yakından sporla ilgileniyorum. Hayatımda önemli bir yere sahip olan sporun benden sonra da sürmesini istiyorum. Biz ilelebet burada başkan kalacak değiliz. Yerimize gelecek olan kişi ‘sporla ilgilenmiyorum’ derse bu gençler, tesisler ne olacak? Sürekli olsun, gençlerimiz spor yapsın çocuklarımız kötü alışkanlıklar edinmesin istiyoruz. Kamu yararına kurulan bu vakıfta sporla ilgilenen ve altyapı konusunda uzman kişiler yer alıyor. Amatör spor tesislerimizi ve alanlarımızı bu vakfa devretmeyi düşünüyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz