MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Selvitopu'ndan dönüşüm çıkışı: Bize el uzatılmış ama hangi el...
Yerel Yönetimler
12 Ocak 2018 Cuma 10:38

Başkan Selvitopu'ndan dönüşüm çıkışı: Bize el uzatılmış ama hangi el...

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahallesi sakinlerinin katıldığı 5. Etap İmar Planı bilgilendirme toplantısında konuştu.

Karabağlar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı geçici yetkiyle, Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahallesini kapsayan kentsel dönüşüm projesini sonuçlandırıyor. Toplam 110 hektarlık kentsel dönüşüm alanını içeren projenin tanıtım toplantısı(4.cüsü) çok sayıda vatandaşın katılımıyla, Belediye Ana Hizmet Binası Muzaffer İzgü Toplantı Salonu'nda düzenlendi.

İmar planı taslağının anlatıldığı ve vatandaşlarla paylaşıldığı toplantıya  mahalle sakinleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Bahse konu mahalle sakinlerinin talebiyle gerçekleştirilen toplantıda, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Başkan Yardımcısı Alev Ağrı ile Etüd Proje Müdürü Zeki Yıldırım, toplantıya katılanları bilgilendirdi. Toplantıda, bölgede yapılacak olan çalışmalar sonucu insanların başka yere göç etmeden aynı yerde yaşayacağı ve buralarda mobilya merkezlerinin oluşturulacağı, aynı zamanda ticaretin, otellerin ve yeni konut alanlarının bir arada bulunacağı bir planlama yapılacağına dikkat çekildi. Bölgeye ilişkin planlamanın tamamlanması durumunda sadece Karabağlar için değil, tüm İzmir için önemli ve değerli bir yer haline geleceğinin altı çizildi. Yapılacak plan, meclise sunulduktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına gönderilecek. Tüm bu imar planı çalışmalarının 1 yıl gibi kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.  

HAK VE HUKUKU KORUYAN BİR PLANLAMA YAPACAĞIZ
Kentsel dönüşüm konusunda herkesin hak ve hukukunu koruyan bir projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarının altını çizen Başkan Selvitopu, “Kimsenin mağdur olmamasını, herkesin hakkı olanı almasını hedefliyoruz. Bunu da inşallah hep beraber başaracağız. Sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

AÇIK VE ŞEFFAF BELEDİYEYİZ
Bu süreçte kimsenin kafa karıştırmaya hakkı olmadığının altını çizen Başkan Selvitopu, “Bize el uzatılmış ama hangi el pek anlayamadık. Kentsel dönüşüm böyle siyasi algı yaratmakla olmaz. Gerçekçi davranacaksınız, sorun neyse çözüm arayacaksınız. Bu alanlar siyaset yapılacak alanlar değil” dedi.

Yıllardan bu yana kentsel dönüşüm konusunda İzmir’de önemli çalışmalar yapan Başkan Selvitopu, “Kamuoyunda çeşitli dedikodular yapılıyor. Ben onları uyarıyorum, biz iyi niyetle çalışıyoruz. Lütfen kimsenin kafasını karıştırmasınlar. Açık ve şeffaf bir belediyeyiz. Her ne yaparsak da halkın bilgisine sunmaktan kaçınmadık. Biz üzerimize düşeni layıkıyla yapmaya uğraşıyoruz ve uğraşmaya da devam edeceğiz. İzmir’de kentsel dönüşüm konusunda kimin ne yaptığı belli. Biz bir yerleri kamulaştırıp oraları imara açıp sonra oraları kat karşılığı ihaleye çıkarmadık, çıkarmayacağız. Bu yapılanın da adı kentsel dönüşüm değildir. ‘540 hektarlık alan var, biz belediyeye yetki verdik, belediye yapmıyor’ gibi spekülasyonlar var. 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasanın değişmesi gerektiğini hep belirttik. Ama bununla ilgili hiçbir değişiklik olmadı. Kentsel dönüşüm 6306 sayılı yasa ile olmaz, bu anlayışın değişmesi gerekir 5393 sayılı yasaya göre yetki verildiği takdirde bu göreve her zaman talip olduğumuzu belirttik. Ortaya çıkıp da ‘Belediye yapmadı’ demek, yalan söylemek,  algı yaratmaya çalışmak, bunu söyleyenlere yakışmıyor.

Son olarak bu tür algıları yaratanları kınadığını ifade eden Selvitopu sözlerine şöyle devam etti. “Doğru yapmıyorlar. Doğru projeyi getirin bizde sonuna kadar destekleyelim. Bundan hiç kaçınmayız. Kimin de yaptığına bakmayız. Kentsel dönüşüm yasasını değiştireceksiniz, yeni yasanın merkezine yerel yönetimleri koyacaksınız. İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi var. İşte bakın kentsel dönüşüm nasıl olur görün. İnsanların hak ve hukukunun nasıl korunduğunu kamuoyu görsün. Kapalı yerlerde, salonlarda belediyenin aleyhine atıp tutmak kolay. Eğer bu konuda görüşü olanlar varsa, bu salonlar hazır buraya gelirler kentsel dönüşümün ne olduğunu değerlendirir tartışırız. Varsa projeleri getirirler değerlendirir, görüş veririz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 12 Ocak 2018 Cuma 13:25
bır yılda imar planı hazırlayabilen belediyeden dönüşüm beklemek hata
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz