MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Selvitopu’ndan net çıkış: Ters operasyon bünyeye zarar verir!
Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2019 Salı 12:33

Başkan Selvitopu’ndan net çıkış: Ters operasyon bünyeye zarar verir!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Poligon Deresi’nin alanı çok büyük… Kentin ortasında böyle büyük bir alan yok. Orasını Karabağlar’a kazandıramazsak çok yazık ederiz. Poligon deresi İzmir’in milli meselesi olmalı. Orası insanların rahat yaşayacağı bir alan... Biz böyle alanları çok rahat bulamayız. Hukuken gereğini yapacağız. Ayrıca üniversite alanı konusunda tartışma var. Kime, ne zararı var? Bence bunun cevabını vermeleri gerekir. Bu konularda operasyon yapıyorlar ama ters operasyon bünyeye zarar verir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Muhittin Selvitopu, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programında gazeteciler Fatih Yapar ve Aslı Eren'in konuğu oldu. Belediye Başkanı Selvitopu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

2014 yerel seçimlerinde göreve geldiğinde borçlu bir belediye devralan ve bazı yaptırımlarla süreci yöneten Başkan Selvitopu yeni dönem için net konuştu.

31 Mart yerel seçimlerinde koltuğa oturan yeni başkanlara yapılması gerekenleri sıralayan Selvitopu çarpıcı çıkışlara imza attı.

BELEDİYEDE PLANLAMA YAPARSANIZ TOPARLANIR!
Belediyelerin mali yapılarındaki sıkıntılı duruma değinen Selvitopu, “Kurtulmanın tek çaresi var; dikkatli olmak, tasarruflu davranmaktır. Bir ailenin gelirleri ve giderleri var. Planlamayı iyi yapmanız gerekir. Belediyeyi de düzgün şekilde planlarsanız toparlanır. Birçok belediyede borç vardır. 2014’te göreve geldiğimde bu konuyu hiç dillendirmedim. Göreve talip oluyorsunuz, bunları bilmeniz ve hazırlıklı olmanız gerekir. Kamuoyuna bilgilendirme yapmak doğru olabilir ama gündemde sürekli tutmak doğru değildir. Yola devam etmek gerekir. Yapılması zorunlu işlerde kısıtlamaya gidemezsiniz ama bazı işler vardır, bugün de yarın da yapılır. Ben öncelikli işleri saptadım, öyle devam ettim. Çok acil olmayan işleri ötelemeye çalıştık. Belediyeler hizmet eder, kar etmezler, doğal olarak borçlanırlar. Önemli olan borçlanmanın doğru yapılmasıdır” dedi.

EVET BORÇLANIYORUZ AMA KEFİLSİZ KREDİ ALIYORUZ, GÜVEN VERİYORUZ
Selvitopu sözlerini sürdürürken, “Bu yıl iller bankasından gelen pay geçen yıl gelen paydan daha düşük. Bu vergi gelirlerindeki düşüşün göstergesidir. Ekonomi üretime dayanmıyorsa bu çıkan sonuç doğaldır. Belediye gelirlerinden olan imarla ilgili ruhsat taleplerinde de müthiş bir düşüş var. Yaptığımız yapım ihalelerine kimse katılmıyor. Bütün bunlar ekonominin sıkıntılı olduğunu göstergesidir.  Akaryakıt, ulaşım giderlerimizi kısacağız. Karabağlar Belediyesi’nin istikrarlı bir gelir gider dengesi var. Evet borçlanıyoruz ama kefilsiz kredi alıyoruz, güven veriyoruz. Borçlar ödeniyor. Vergilerimiz önemli. Deli Dumrul vergisi alacak halimiz yok. Yasalar ne diyorsa onu yapacağız” açıklamasını yaptı.

PLANLARIMIZI YAPIYORUZ
Zaman zaman muhalefetin eleştirilerinin hedefinde olmasını değerlendiren Selvitopu, “Siyaset için konuşuyorlar. Yaptıklarımızın hangisi gereksiz? Karabağlar Belediyesi doğru yolda ilerliyor. Kentsel standartlarda da planlarımızı yapıyoruz. Yeşil alan, ulaşım, sosyal teknik altyapılarla ilgili, spor alanları, pazar yerleri ile ilgili planlarımız var. Bunları kentin her yerine dağılması noktasında çalıştık. Bu planlar üretildi” dedi.

POLİGON DERESİ İZMİR’İN MİLLİ MELESİ OLMALI
Selvitopu ayrıca Millet Bahçesi olması gündeme gelen Poligon Deresi ve Demokrasi Üniversitesi’nin yerleşke alanı üzerinden gerçekleşen tartışmalara da açıklık getirdik. Selvitopu, “Poligon Deresi’nin alanı çok büyük… Kentin ortasında böyle büyük bir alan yok. Orasını Karabağlar’a kazandıramazsak çok yazık ederiz. Poligon deresi İzmir’in milli melesi olmalı. Orası insanların rahat yaşayacağı bir alan... Biz böyle alanları çok rahat bulamayız. Hukuken gereğini yapacağız. Ayrıca üniversite alanı konusunda tartışma var. Kime, ne zararı var? Bence bunun cevabını vermeleri gerekir. Bu konularda operasyon yapıyorlar ama ters operasyon bünyeye zarar verir. 80 hektarı Demokrasi Üniversitesi’ne fazla görmek hangi anlayışın ürünüdür? Orada konut yapmak nedir!” diye konuştu.

KARABAĞLAR İÇİN BÜYÜKŞEHİR’İN DE BİZİM DE YAPACAĞIMIZ İŞLER OLACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin yeni dönemde uyumlu olup olmayacağına dair öngörüsünü paylaşan Selvitopu, “Seçimler bitti, tebrik turları var. Yoğun bir tempo var. Kentin sağlıklı gelişebilmesi açısından bizim ve Büyükşehir Belediyesi’nin uyum içinde çalışmamız gerekir. Tunç Başkan ile bir araya geliyoruz. Detaylı bir görüşmemiz daha olmadı. Önümüzdeki günlerde sanırım bunu gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi’nin de bizim de yapacağımız işler olacak. Tek amacımız Karabağlar’ı geliştirmek. Sonuç olarak İzmir’e katkı sağlamış oluruz. Biz daha önce Karabağlar’da yapılması gerekenlerle ilgili bir dosyayı kendisine sunduk” dedi. 

EĞİTİM UYGULAMALARINA DEĞİNDİ!
Belediyenin Eğitim politikalarına değinen Selvitopu, “Yurt binamız bitti, ruhsat alındı. Önümüzdeki günlerde öğrenci kabulüne başlayacağız. Şu anda kahvaltı dahil 900 TL bir aylık ücret belirlendi. Dar gelirli ailelerin çocuklarına katkı sağlayacağız. 270 kız öğrenci kalabilecek. 5 yıldız ayarında bir yurt oldu. Spor salonu, çamaşırhanesi, kütüphanesi, eğitim salonları var. Öğrenci orada hiçbir zaman sıkılmayacak, evinden daha fazla rahat edecek. Karbem’e ağırlık veriyoruz. Önümüzde spor kompleksi çalışması var. Onu önemsiyoruz. İlk hedefimiz onu bu yıl hayata geçirmek olacak. Benzer projeleri her yere yayacağız. 12 tane uygulama bekleyen projemiz var. Karabağlar’da yapacak çok iş var. Borçlanıyoruz ama faydalı şekilde. Bakarlarsa Karabağlar Belediyesi’nin mal varlığı arttı” ifadelerini kullandı.

BAKANLIKTAN O ALAN İÇİN YETKİ İSTEDİ
2012 yılında 16 mahalleyi ve 20 binden fazla konutu içeren 540 hektarlık yerleşimin riskli alan ilan edilmesinin ardından bazı bölümlerin imara açılmasının sorunlara yol açacağını açıklayan Başkan Selvitopu, alanın planlanması için bakanlıktan yetki istedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz