MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Selvitopu'ndan plan itirazı açıklaması: Yargı kararına saygı duyarız
Politika
8 Nisan 2021 Perşembe 16:15

Başkan Selvitopu'ndan plan itirazı açıklaması: Yargı kararına saygı duyarız

Karabağlar 4. Etap 1/5 bin Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Planına askı sürecinde itiraz eden Şehir Plancıları Odası'nın şimdi de dava açmaya hazırlandığı bilgisini değerlendiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Yargıya gitme kararlarını doğal buluyorum. Madem konu yargıda değerlendirilecek; o halde yargının kararını bekleyeceğiz. Yargı kararına saygı duyarız" dedi.

EGEDESONSÖZ - Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Karabağlar 4. etap (Karabağlar-Günaltay kesimi) 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli 4. Etap Karabağlar-Günaltay mahalleleri ve civarı Revizyon İmar Planına askı süresinde itirazda bulunmuştu. İtiraz da hem Büyükşehir'de hem de Karabağlar Meclisi'nde kabul edilmemişti. Şehir Plancıları Odası, itirazlarının reddedilmesi üzerine, şimdi de konuyu yargıya taşıyor.

- KARABAĞLAR PLANLARI YENİDEN DAVALIK!

ÖNCEKİ PLAN ETAPLARINDA DA ODALARIN İTİRAZLARIYLA KARŞILAŞTIK
Şehir Plancıları Odası'nın bu hamlesini doğal karşılayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Odanın itirazı, bilindiği gibi hem Karabağlar Belediye Meclisi'nde hem de Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilmedi. Bu durumda yasal olarak dava açmalarında bir sakınca yok. Dava açmaları, normal bir süreç. Saygıyla karşılarız" ifadesini kullandı.

Başkan Selvitopu, daha önceki plan etaplarında da odaların itirazlarıyla karşılaştıklarını, yargıdan belediye lehine de aleyhine de kararlar çıktığını belirterek, şu açıklamada bulundu:

DOĞRUDUR, YANLIŞTIR BİLEMEM; AMA KOMİSYON, MECLİSLER ONAY VERDİ
"Yargının vereceği karara saygılıyız elbette. Bu planlar, önce komisyonlarda konuşuluyor, tartışılıyor. Sonra meclislere getiriliyor, oralarda görüşülüyor. Sonuçta bir karar veriliyor. Ardından prosedür izleniyor, askıya çıkarılıyor. Ortaya çıkan plan, doğrudur, yanlıştır, diyemem. Sonuçta yargıya gidecekse, yargının vereceği kararı beklemekten başka bir seçenek yok."

ŞEHİR PLANCILARI ODASININ İTİRAZ GEREKÇELERİNDE NELER VAR?
Şehir Plancıları Odası, planın imar mevzuatına aykırı olduğu iddiasında bulunurken, jeolojik-jeoteknik etütlerin de yapılmadığı görüşünde. Ayrıca üst ölçekli plan kararları ve ilkelerine aykırılığın söz konusu olduğu, planların kademeli birliktelik ilkesine uymadığı, plan nüfusu öngörülerinin bilimsel ve teknik dayanağının bulunmadığını öne sürmüştü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz