MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer: Manda çiftliği kuracağız, mozzarella üreteceğiz!
Yerel Yönetimler
11 Eylül 2019 Çarşamba 12:11

Başkan Soyer: Manda çiftliği kuracağız, mozzarella üreteceğiz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Manda bu coğrafyadan İtalya’ya gitmiş. İtalya’nın nasıl ünlü Mozzarella peyniri var biz de İzmir Mozzarellası’nı çıkaracağız. Nasıl ki koyun ve keçi dağıtıyoruz aynı sistemle manda çiftliği kuracağız. Çiftlikler için 3 ayrı bölgede yerler hazır… Hem eğitimini vereceğiz hem mandırasını kuracağız” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Radyo Viva’nın yayınına katıldı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, kırsal kalkınma mesajları da verdi.

Soyer’in açıklamasının öne çıkan bölümü şu şekilde: Manda bu coğrafyadan İtalya’ya gitmiş. İtalya’nın nasıl ünlü Mozzarella peyniri var biz de İzmir Mozzarellası’nı çıkaracağız. Nasıl ki koyun ve keçi dağıtıyoruz aynı sistemle manda çiftliği kuracağız. Çiftlikler için 3 ayrı bölgede yerler hazır… Hem eğitimini vereceğiz hem mandırasını kuracağız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 serpil Engür
 12 Eylül 2019 Perşembe 10:33
Başkanım üretime yönelik çalışmalarınızı destekliyorum."Balık tutmayı öğretiyorsunuz." 6360 sayılı yasa kapsamında mahalle olan köylerimizin su tarifeleri ile ilgili soruna acilen çözüm getirmezseniz,köyle hiç bir şey üretmeyecek zira su parasını ödeyemeyeceği için suları kesilecek.
 35
 12 Eylül 2019 Perşembe 08:35
Sn.Tunç SOYER heyecan verici kıymetli projelere devam ediyor,SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN gereğini yapıyor..teşekkürler..
 Lombak
 11 Eylül 2019 Çarşamba 19:45
Manda bulunur. Süt de olur da ça?al çiftçi-girişimci bu işte para var diye mozzarellaya girerse, standartlar yerle bir olur. Mozarellaya yazık olur. Tıpkı hellimde olduğu gibi...
 Beyfendi
 11 Eylül 2019 Çarşamba 14:06
Tarım ve hayvancılık yönünde atılımlarını çok seviyorum başkanın birileri gibi hazırcı değil olmazsa basarız parayı getiririz dışardan çiftcide ayağını denk alsın diye konuşanlar varken :)
 Ali Kahyaoğlu
 11 Eylül 2019 Çarşamba 14:03
Sn. Başkan, Dağıtacak damızlık koyun Keçi bulamazken Ege bölgesinde 5-6 sürü kalmış mandayı nereden bulacaksın. Manda bilgisi olan elemanın var mı? Bırak onu ülkede var mı? Mandanın karı ile geçinecek üretici bulabilecek misin? Önce mandacılık yapan bir kaç üretici bul ve bilgi al. İtalyan mozzerellasını yiyecek kaç Türk bulacaksın o da ayrı bir husus.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz