MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer açıkladı: Bisiklet yolları kesintisiz birbirine bağlanacak
Yerel Yönetimler
23 Şubat 2021 Salı 10:44

Başkan Soyer açıkladı: Bisiklet yolları kesintisiz birbirine bağlanacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in STK Buluşmaları kapsamında İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) ile çevrimiçi olarak buluştu. İZSİAD’ın görüş, öneri ve tavsiyelerini dinleyen Soyer, İzmir’i ortak akılla yönetmeye, STK’ların fikirlerini dinlemeye devam edeceğini söyledi. Özellikle kent içi bisiklet yolları konusunda bir açıklama yapan Soyer, “Bu yapılan bisiklet yolları en nihayetinde kesintisiz olarak birbirine bağlanacak. Bu tamamlandığında kent içi ulaşımda bisiklet önemli bir alternatif olacak” dedi.

Toplantının açılışında konuşan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçildiği gün açıkladığı ‘STK’lar ile her ay buluşma’ kararının, bugün ne kadar değerli bir girişim olduğunu yaşayarak anladıklarını söyledi. İzmir’in seçilmiş en üst makamına doğrudan, aracısız erişim imkanının İzmirli STK’lar için büyük bir fırsat yarattığını söyleyen Küçükkurt, “Her iki ayda bir Başkan Soyer ile konuşuyor, önerilerimizi, proje fikirlerimizi paylaşıyoruz. Bu buluşmalardan birçok proje hayata geçiyor. Bu vizyoner yaklaşımı nedeniyle kendisine bir kez daha teşekkür ederiz” dedi.

“KENT İÇİNDE BİSİKLET KULLANIMI ARTACAK”
Kent içindeki bisiklet yolları konusunda gelen soruya da yanıt veren Soyer, bu yolların parçalı olarak yapıldığını, kimi yolların kağıt üzerinde, kiminin inşaat halinde, kimisinin ise faaliyete geçtiğini söyleyerek, “Bu yapılan bisiklet yolları en nihayetinde kesintisiz olarak birbirine bağlanacak. Bu tamamlandığında kent içi ulaşımda bisiklet önemli bir alternatif olacak. Vasıf Çınar Bulvarı’nda bir düzenleme yaparak yeni yaptıkları bisiklet yolunu koruyarak eskisi gibi çift şerit araç yolu yaratacağız. Bisiklet yollarından araç yolları lehine bir tasarrufumuz olmaz” diye konuştu.

“KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK GELİŞMELİ”
İZSİAD’ın belirlediği gündem ile yapılan toplantıda İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Cengiz, köylülere küçükbaş hayvan dağıtıp sonrasında elde edilecek ürünün işlenerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile geliştirdikleri projenin sürdüğünü ve yakında köylülere hayvan dağıtımının yapılacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise bu sürecin 2 ay kadar süreceğini, hayvan dağıtılacak köylülerin tespiti bittikten sonra dağıtımın başlanacağına dikkat çekti. Bu çalışmanın sürdürülebilir bir faaliyet olduğunu söyleyen Soyer, “Hedefimiz Ege Bölgesi dışından küçükbaş hayvan alımının önüne geçmek, bölgemizde hayvancılığı teşvik ederek geliştirmek. Havzamızda küçükbaş hayvan dağıtımını arttıracağız” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 23 Şubat 2021 Salı 14:50
Yahu Bergama'ya, Seferihisar'a, Ödemiş' e ... ne zaman 90 dakika hakkı verildi de iptal edildi? Sürekli aynı yorumu yazınca aktarma hakkı mı gelecek diye düşünüyorsunuz? Gelmez, gelmesin de zaten. ESHOT zaten her yıl korkunç zarar ediyor. Gittiğin kadar öde sistemi raylı sistemlerde, özellikle İZBAN'da "tam anlamıyla" hayata geçmelidir. 136 km'lik hatta tek fiyat uygulaması yapamazsın. Yapılmıyor zaten ama kapsam genişlemeli. Aynı durum dış ilçe otobüsleri için de geçerlidir. Merkez-çevre ulaşımını aynı düşünemezsiniz. Bambaşka şeyler. Şehir içinde aktarma olması, vatandaşın cebini düşündükleri için değil, tamamen işletme maliyeti ile alakalı bir konu. Aktarma sistemi olmazsa 1000 otobüsle sistem çalışmaz. Dış ilçeye giden otobüs zaten sabit. Bedava aktarma, indirimli ücret, bedava bilet ... gibi uygulamaların parası zaten yine dolaylı ve direkt olarak yine bizden çıkıyor. 65 yaş bedava biner, bu bilet ücretlerine zam olarak yansır gibi
 Adil, ve Eşit hizmet
 23 Şubat 2021 Salı 11:58
İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ; 10.02.2016 tarihinden itibaren merkez ilçeler, çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor . Merkez ilçelerde 120 dk. ( Eylül 2020 ye kadar 90 dk.) aktarma hakkı var. Çevre ilçelerdeki aktarma hakkı ; İzmir BB meclisinde 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden ; belediye otobüslerinde dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. İzmir BB nin toplu ulaşımdaki ayrımcı uygulama gerçekliği varken. CHP ne neden oy vermeliyim ? İzmir ilçelerinden CHP li bir belediye başkanı bu ayrımcı uygulamayı neden İzmir BB meclisinde gündeme getirmez ?İzmir’de toplu ulaşımdaki bugünkü uygulamanın adil olduğuna inanılıyorsa ! Yazık .
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz