MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer’den 100 gün raporu: Neler yapıldı?
Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2019 Cuma 11:38

Başkan Soyer’den 100 gün raporu: Neler yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk 100 günde yaptıklarıyla önümüzdeki beş yıla dair önemli sinyaller verdi.

Mazbatasını 8 Nisan 2019’da alan ve başkanlık görevinde 100 günü geride bırakan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçim döneminde söz verdiği projeleri hayata geçirmeye başladı. İlk iş olarak en düşük oy aldığı Kiraz ilçesinin Dokuzlar Mahallesi ile en yüksek oy aldığı Karşıyaka'nın Bostanlı Mahallesi'ne giden Soyer, Dokuzlar'da iletilen talepleri hızla gündeme alarak ilçe, mahalle ve köy ayırt etmeden şehrin tümüne yayılacak bir hizmet anlayışını benimseyeceğini gösterdi.

HALK ULAŞIM SEFERBERLİĞİ BÜYÜYOR
İzmir’de ulaşımı daha komforlu ve keyifli hale getirmek isteyen Tunç Soyer, ilk 100 günde önemli hamleler yaptı. Halk Ulaşım Seferberliği'nin ilk adımı olarak “Baykuş Seferleri” uygulaması hayata geçirildi, gece de toplu ulaşım imkanı sağlandı. “Halk Taşıt” uygulamasıyla, sabah 05.00-07.00, akşam 19.00-20.00 saatleri arasında toplu ulaşım araçları yüzde 50 indirimli tarifeye geçti. 0-5 yaş arası çocuğu bulunan sosyal destek kapsamındaki dar gelirli ailelere de ayda 10 binişlik ulaşım kartı verilmesi kararlaştırıldı. Halk Taşıt uygulaması muhtarlara da yansıdı. Başkan Soyer'in talimatıyla kentte görev yapan muhtarlar için toplu ulaşım, mesai saatleri içinde ücretsiz hale getirildi.

BUCA TRAFİĞİ RAHATLAYACAK
İzmir trafiğini rahatlatmak için çalışmaları hızlandıran Soyer, Altınyol’un sahil tarafının genişletilerek 3 şeritten 4 şeride çıkarılmasıyla ilgili çalışmaları ve 28 kilometre uzunluğundaki Adnan Menderes Havalimanı-Karabağlar-Halkapınar metro hattının proje hazırlıklarını da başlattı. Temmuz ayında ise ulaşımla ilgili büyük bir müjde geldi. 18 aydır Ankara'dan onay bekleyen İzmir'in öncelikli toplu ulaşım projesi Buca Metrosu, yatırım programına alındı. İhale sürecinin tamamlanmasından sonra önümüzdeki yıl inşaat çalışmalarına başlanacak ve beş yıl içinde Buca Metrosu hizmete açılacak. Seçim öncesinde "İzmir ekonomisine kadın ele değecek" diyen Soyer, 100 kadın otobüs şoför&u uml; istihdam etmek üzere çağrı yaparak kadınların ön plana çıkacağının da altını çizmiş oldu.

SUDA İNDİRİM TASARRUFLA BİRLİKTE GELDİ
İzmirlilerin bütçesine katkıda bulunmak amacıyla İzmirlilerin bütçesine katkıda bulunmak ve su tasarrufu sağlamak amacıyla üç kademeli su tarifesine geçilmesini sağlayan Soyer, suyun birim fiyatını da düşürdü. Soyer, bizzat kendisinin de katıldığı Kadifekale'deki temizlik seferberliğinin ise tüm kente yayılacağını, İzmir'in tertemiz bir şehir olacağını söyledi.

SOYER'İN VİZYONU KADİFEKALE ÖRNEĞİNDE HAYAT BULACAK
İzmir'i tarımsal kalkınmanın başkenti haline getirmek üzere önemli adımlar atan ve göreve geldiğinde ilk büyük toplantısını 105 tarımsal kalkınma kooperatifinin yöneticileriyle yapan Soyer, Süt Kuzusu projesini büyütmek için Bergama'daki tarım kooperatiflerinin yetkilileriyle bir araya geldi. Kadifekaleli kadınları içine alan bir kooperatif kurmak için çalışma başlatan Başkan, 30 ilçede üretici pazarı açma hedefinin ilk adımını ise yine Kadifekale de attı. 20 Temmuz'dan itibaren her cumartesi Kadifekale'de Pagos Üretici Pazarı kurulacak.

HALKIN KATILIMI VE ŞEFFAFLIK ÖN PLANDA
Soyer, karar alma süreçlerine kent halkının katılımı sözünü de İzmir Buluşmaları ile somutlaştırdı. 17 Haziran'da Kültürpark üzerine yapılan toplantının ardından, İzmir Buluşmaları'nın ikincisi 18 Temmuz’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde “Tarım ve Sağlıklı Gıdaya Erişim” başlığı altında gerçekleştirildi. Eylül ayına kadar tamamlanması planlanan ve 2020-2024 yıllarını kapsayan “stratejik plan” çalışmaları da katılımcı bir süreçle ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden açılan “İzmir İçin Bir Projem Var” sayfasından İzmirliler öneri ve projelerini iletebiliyor.

SAHADA OLACAK
Seçim döneminde ilçe belediyeleriyle eşgüdüm içinde çalışacaklarını, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlarsa makam odasında değil, alanda olacağını ve vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinleyeceğini vurgulayan Soyer, bölgesel toplantıların ilkini ise Gültepe'de yaptı ve 25 mahalle muhtarıyla aynı masanın etrafında buluşarak, tüm muhtarları tek tek dinledi.

İZMİR DÜNYAYA AÇILIYOR
Başkan Soyer, “Dünya Kenti İzmir” hedefine ulaşmak amacıyla uluslararası iş birlikleri için de yoğun mesai harcıyor. Brüksel'de İzmir Tanıtım Ofisi açmak üzere hazırlıklarını sürdüren ve geçtiğimiz günlerde dünyanın sayılı yerel yönetim birliklerinden Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu'na seçilen Soyer, yurt içinde de İzmir’in stratejik konumunu güçlendiren çalışmalarını hızlandırdı. Ege Belediyeler Birliği Başk anı seçilen Soyer, “ Sadece İzmir'de değil, Ege’de tarımsal üretim yapan kooperatifleri destekleyip güçlendireceğiz. İzmir Körfezi için de birlikte çalışacağız” sözleriyle Ege'deki yerel yönetimlerle ortak çalışmalar yapacaklarının ipuçlarını verdi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM
Soyer, iklim kriziyle mücadele etmek için uzun dönemli stratejisini de hazırlıyor. Bu kapsamda İzmir’de yenilenebilir enerjiye dayalı sürdürülebilir bir yaşam oluşturma hedefi doğrultusunda planlama yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulma çalışmaları son aşamaya gelen İklim Değişikliği Daire Başkanlığı çatısı altında ise Yenilenebilir Enerji Şube Müdürlüğü'nün açılması hedefleniyor. Soyer, İzmir ili genelinde fayton taşımacılığını durdurarak “oy hakkı olmayanların da belediyesiyiz” sözünü doğruladı. İzmir Flamingo Doğa Parkı’nın kurulması için de tüm ha zırlıklar tamamlandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Can Ege
 20 Temmuz 2019 Cumartesi 09:29
Sayın Soyer'in 8 yıllık ilçe belediye başkanlığı tecrübesi olmasına karşın Büyük Şehir Belediye Başkanlığının başarılı geçmediği ve geçmeyeceğine inanıyorum. (Ben kendisine inanarak oy verdim) 100 gün içinde Aziz Başkan'ın gittiği ve yeni bir başkanın geldiğini hissedecek bir fark görmedik. Şehrin esas sorunları duruyor ve dururken sorunlar büyüyor....sorunlara kayıtsız kalındığını üzülerek görüyorum. Şehrin en büyük sorunu trafiktir. Trafik ışıkları bile uyumlu ve mantıklı yanmıyor. 3-4 şeritli yollar birden iki şeritli yolla dönüşüyor ve yoğun trafik oluşuyor. Şehir içindeki viyadükler 40 yıldan beri görev yapıyor. Şehirde en son tünel hükümet tarafından yapıldı, eleştirdik ama iyi ve kolay oldu.. Başka tünel veya yol yapılmadı. Sayın Tunç Soyer, başarılı olmak istiyorsa Belediye bürokratlarını gözden geçirmesi ve yaşam kolaylığına önem ve öncelik vermeli, sorunlar dururken konserler, çiçekler, böcekler toplumları mutlu ve memnun etmezler. Kişileri mutlu ederler.
 Alen35
 19 Temmuz 2019 Cuma 17:09
Bir gürkanın eleştirisine bakıyorum birde ibrahimin eleştirisine bakıyorum. ibrahim in yazdıklarının yarısı aptalca ve gerçeği yansıtmaya sorunlardan ibaret. Gürkan gene güzel konulara değinmiş gerçekleri yazmış. eleştri düzgün oldugunda ve tadında oldugun da güzel.
 Toplu taşı ( ma )
 19 Temmuz 2019 Cuma 15:49
İzmir BB Başkanı Sayın Tunç Soyer İzmir’de toplu taşımada merkez ilçelerde ilk binişten sonraki 90 dk. süresince binişler BEDAVA. Çevre ilçelerdeki belediye otobüsleriniz dolmuş işletmesi gibi indi bindi para alıyorsunuz. Çevre ilçeler İzmir BB sınırlarına dahil değil mi ki toplu taşımadaki 90 dk.aktarma hakkı uygulamasında ayrımcılık yapıyorsunuz . Seferihisar - F.Altay , Urla-G.Altay ile Kemalpaşa - Evka 3 arası otobüs hatlarında gittiğin kadar öde uygulamasına geçildi . Diğer ilçe otobüs hatlarında gittiğin kadar öde uygulamasına geçmek için daha neyi bekliyorsunuz . Seferihisar - Cumaovası ( Özdere üzerinden ) 65 km mesafe tek araç ( 829 nolu hat ) tek bilet 3,00.-TL. Gaziemir - Ayrancılar arası 17 km mesafe 2 araç 2 bilet bedeli 6.00.- TL . Menemen _ F.Altay arası mesafe ( 800 nolu hat ) Bornova metrodan 90 dk aktarma hakkıyla sadece 3.00.-TL. Hatta F. Altay da Güzelbahçe, Siteler, Yelki otobüsleri saati uygun olursa sınırsız 90 dk. aktarma hakkıyla 3.00.-TL. ye Menemen’den Güzelbahçe’ye gidilir. ama toplu taşıma ücret be tarifenize göre Ayrancılar’dan - Gaziemir’e 17 km mesafeyi 3.00.-TL. ye gidemezsin . Bu haksız örnekleri Eshot un ücret ve tarifelerinden çoğaltabiliriz . Şehrin bir tarafı ( merkez ilçeler ) toplu taşıma aracına ilk binişten sonraki 90 dk . süresince bedava yolculuk yapacak . Bir tarafı ( Seferihisar - Urla - Kemalpaşa gittiği kadar ödeyecek , 90 dk . aktarma hakkı olmadan dolmuş a biner gibi belediye otobüsünde indi bindi para ödeyecek . Bir taraf sabit ücret le 65 km ( Seferihisar- Cumaovası ) 3.00.- TL’ye , Bir taraf aktarma hakkı olmadan 15 km yi ( Ayrancılar - Sarnıç İzban ) 3.00.- TL ,. ye gidecek , bir taraf İzban la Gaziemir - Tepeköy arası 90 dk aktarma hakkıyla gidiş geliş 60 km yi 5.14.- TL. -‘ye yolculuk yapacak , ama İzmir BB yetkilileri olarak toplu taşımada bu haksızlıklara çözüm bulmayacaksınız Biraz hakkaniyet , biraz da adalet .
 Karşıyakalı
 19 Temmuz 2019 Cuma 14:57
Başkanımızdan memnunuz, gönlümüz ferah. Emanet doğru ellerde. Aşağıdaki arkadaşın belirttiği -bazı yol geçişlerinin yol altına alınması- konusu önemli. Bu konuda hızlı aksiyon alınmasını bekliyoruz.
 Popülizm güzel
 19 Temmuz 2019 Cuma 14:47
Baykuş seferleri, halk taşıt ve muhtarlara bedava seyahat gibi popülizm işleri tamam da şimdi gerçek projeleri bekliyoruz. Ama -cek, -cak sözleri yerine; yapıldı, bitirildi, devreye alındı sözlerini duymak istiyoruz. Evet Tunç Başkan Halep orada ise arşın burada. Bekliyoruz.
 Gürkan
 19 Temmuz 2019 Cuma 13:06
Bu şehrin en büyük problemi çarpık yapılaşmadır. 100 gün içinde neler yapıldı ve önümüzdeki 5 yıl içinde neler yapılacak? 100 gün içinde 3 yerde ( Alsancak Gar önü, Basmane Meydanı ve Karşıyaka İskele önü ) yolun yer altına alınması için çalışmalar başlayacaktı. 100 gün içinde bu 3 proje için ne gibi bir çalışma yapıldı? Vaat edilen yeşil alanlar vardı: portakal vadisi, Yeşildere rekreasyon alanı gibi. 100 gün içinde herhangi bir çalışma yapıldı mı? Proje yarışması yapılacaktı. Buca-otogar arası yapımı devam eden tünel ve diger işler hangi aşamada? Tünel inşaatının durduğu söyleniyor. Doğru mu? Rekor asfalt yılı olacaktı. Yazın ortasına geldik; herhangi bir çalışma oldu mu? ...
 ibrahim
 19 Temmuz 2019 Cuma 12:47
peki, şimide de Yaşar Kemal mahallesinde oturan ve Mersinli tarafında çalışan biri olarak benim için 100 günde ne oldu? 1- 17 toki hattının güzergahı değişti. otobanda dönüp duruyoruz ve 10 dk yol daha da uzadı. ayrıca uzayan güzergah üzerinde durak yok. yani uzayan yol kimsenin işine yaramıyor. 2- Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde 90 sn olması için çalışılan metro sefer aralıkları 6-7 dakikaya çıktı. Bakmayın siz ekranda 5 dk yazıdğına. 6-7 dakikadan önce gelen yok. 3- Otobüs klimaları bu sene bakıma girmediği için sıcak havalarda fırın içinde yolculuk ediyor hale geldik. Kalp veya tansiyon hastaları fenalaşmadıysa bu bir şanstır. 4- Eskiden işyerinde 1 m3 suya 82 TL ödüyordum. %10 luk indirim ile yine 82 TL ödeyeceğim ortaya çıktı. Matematiği güçlü olan cevap verebilir. 5- Ara sıra da olsa otobüs arızası yaşar ve yolda kalırdık, şimdi 17 toki hattına en eski ve bakımsız araçları verdikleri için bu yolda kalmalar sıradan hale geldi. 6- Halk taşıt projesi 1 saat uzatıldı diye haber geldi ama bizim ve pek çoklarının o uzatılan saatlerde hiç otobüs seferi olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca bu projenin vatandaşın cebiyle değil, yoğunluğu dağıtmak adına yapıldığı da belli oldu. 7- Birlikte yönetiyoruz adı altında yapılan toplantıların gerçekten uzak olduğu ortaya çıktı. En son tarım ürünlerini nasıl yetiştirelim diye ilan edilen bir toplantı yapıldı. Biz sadece saksıda çiçek yetiştiren insanlarız bize sorularak ne cevap alınması beklendi bilemiyorum. Birde işin bu tarafları var diye yazdım. Selametle
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz