MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Soyer'den korona raporu: 'Bilgi verilmiyor' dedi, 'sokağa çıkma yasağı' çağrısı yaptı!
Yerel Yönetimler
16 Nisan 2020 Perşembe 15:18

Başkan Soyer'den korona raporu: 'Bilgi verilmiyor' dedi, 'sokağa çıkma yasağı' çağrısı yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yayınladığı virüsle mücadele önerileri ortak metninde yer alan ve hafta içini de kapsayan sokağa çıkma yasağı çağrısını yineledi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir televizyon programına video konferans yöntemiyle bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. 

Başkan Soyer, CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yayınladığı virüsle mücadele önerileri ortak metninde yer alan çağrıları yineledi. Soyer, Sağlık Bakanlığı ve il pandemi kurullarına bilgilendirme ve hafta içini de kapsayan sokağa çıkma yasağı çağrısını yineledi. 

BELEDİYE BAŞKANLARI BİLGİLENDİRİLMİYOR
İzmir’deki vaka sayıları ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Soyer “O bilgilerin adresi ben değilim kusura bakmayın… Bunu ya İl Sağlık Müdürlüğü’ne ya da Valiliğe sormak lazım. Çünkü biz de sizin bildiğiniz kadar biliyoruz. Bunun dışında başka bir bilgi almıyoruz. Aslında tam da bu nedenle dün 11 Büyükşehir Belediye Başkanımız olarak yaptığımız toplantıda bununla ilgili Sağlık Bakanlığımıza ve İl Pandemi Kurullarımıza bir çağrı da yaptık. Dedik ki ‘Bu süreç şeffaf bir şekilde paylaşılmalı ve bizim de bu konuda yerel yöneticiler olarak bilgi sahibi olmamız lazım’… Daha sağlam destek olmak ve katkı verebilmek için… Ne yazık ki biz bunları bilmiyoruz, gün sonunda bakanımızın açıkladığı rakamlar üzerinden bilgi sahibi oluyoruz. O nedenle ben de bilmiyorum. Yani siz ne kadar biliyorsanız tüm rakamları ben de o kadar biliyorum” yanıtını verdi. 

GERİDE KALAN HAFTAYA GÖRE DAHA YOĞUN BİR HAFTA İÇİ TRAFİĞİ VAR
Salgın süreci ile ilgili olarak İzmir için değerlendirme yapan Başkan Soyer “Tabi ki bir rahatlama oldu. Sokağa çıkma yasağıyla beraber insanlar tamamen eve kapanmış olmanın verdiği ruh haliyle ertesi sabah sokak ve caddelere akın ettiler. Geride kalan haftaya göre çok daha yoğun bir hafta için trafiği yaşıyoruz. Maalesef her şey bitti ve eski hayatımıza dönüyoruz gibi bir algı çıkartmak mümkün… Tabi ki bu çok sakıncalı… Tam tersine salgının en yoğun olduğu dönemdeyiz. Aslına bakarsanız böyle memur gibi hafta sonu daha çok evde kalınsın, hafta içi de dışarı çıkılabilir gibi bir mantlıkla hafta sonu yasak-hafta içi serbest gibi bir yola gidiliyor. Bunu da sağlıklı bulmuyorum açıkçası…” sözleriyle açıkladı. 

YAYILIM HIZI BAŞKA TÜRLÜ GERİLEMEZ
Son olarak sokağa çıkma yasağının gerekliliğini vurgulayan Soyer “Başından beri bunu söylüyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde bu yayılım hızı başka türlü geriletilemedi. Kontrollü bir karantina ya da tecrit ya da yasak denilebilir, tanımlama nasıl olursa olsun çok daha sıkı koşulların uygulanması lazım. Ne kadar dezenfektasyon yaparsanız yapın, ne kadar tedbir alırsanız alın, hayat dışarda devam ettikçe yayılım hızını engelleyemiyorsunuz” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz