MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Tugay’dan flaş hamle: O ihale iptal!
Yerel Yönetimler
15 Mayıs 2019 Çarşamba 12:18

Başkan Tugay’dan flaş hamle: O ihale iptal!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın seçime kısa bir süre kala imzaladığı ATM ihalesini iptal etme kararı aldı. Başkan Tugay, encümen kararıyla yapılan sözleşmenin de feshedilmesini istedi.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve geldikten sonra belediye bürokrasisine yönelik başlattığı operasyon sürüyor. Birçok birimde değişiklik yapıp bazı isimleri görevden alan Tugay, belediyenin 200 milyon TL borcu olduğunu açıklamış, belediye şirketi Kent A.Ş’nin borcunun ise halen hesaplanamadığını kamuoyuna duyurmuştu. Başkan Tugay, eski yönetime ait kararların birçoğunu iptal ederken bu kez ihalelere yönelik bir karar aldı. Eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın imzaladığı banka ATM ihalesini iptal etme kararı aldı.

RAKAMLAR ÇOK DÜŞÜK!
Önceki döneme ilişkin ihalelerin incelenmesi sonrasında para çekme ve yatırma işlemleri için kullanılan ATM’lerin kiraya verildiğini tespit edildi.  Yapılan araştırmaya göre, çoğunluğu belediyeye ait park-yeşil alanlar ve merkezi yerlerde olan 15 farklı noktaya 38 adet ATM’nin yerleştirildiği belirlendi. 11 Ocak’ta encümen kararıyla ve Akpınar’ın oluruyla yapılan ATM ihalesi ilk olarak Belediye Şirketi Kent. AŞ’ye yıllık 360 bin TL’ye verildi. Kent A.Ş yönetimi de 4 Şubat tarihinde aynı işi 3 yıllığına yıllığı 484 bin TL’ye İstanbul merkezli ABM Tanıtım Şirketi’ne verdi.

ARAŞTIRMA YAPILDI
Yapılan araştırmada 3 yıllık olarak imzalanan ihalenin yıllara ve aylara bölündüğünde her bir ATM için aylık belediye kasasına sadece bin TL girdiği ifade edildi. Piyasa koşullarını ve rakamları araştıran belediye yönetimi merkezi ve nüfus yoğunluğunun olduğu, park ve yeşil alanlarda bir ATM için ortalama 7 bin TL bankadan gelir elde edilebileceğini vurguladı.  Toplam gelirin piyasa koşullarında 9 milyon TL’nin üzerine çıkması gerektiği dile getirilirken gelirin sadece 3 milyon civarında olması “kamu zararı” olarak nitelendirildi. Belediye yönetimi kiralanan rakamlar ile olabilecek gerçek gelirler arasındaki rakamı “uçuk” olarak nitelendirerek sözleşmeleri ffeshetme yoluna gitti. Resmi işlemlerin başlatıldığı vurgulandı.

Öte yandan Tugay’ın sözleşme ve kiralamalarda imzaları bulunan sorumluların tespiti için belediye müfettişlerini de görevlendirebileceği belirtildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 deli bekir
 15 Mayıs 2019 Çarşamba 18:26
yanlış mı biliyorum.bundan önceki yönetim de chp li değilmiydi.
 yorgun demokrat
 15 Mayıs 2019 Çarşamba 18:20
Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar'ın anıt, atm ihalesi, belediye borçları ve diğer konularda açıklama yapması gerekiyor. Bu konudaki suskunluk hoş olmayan düşüncelerin oluşmasına sebep olur. Parti yara alır..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz