MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkanlar toplantısında İzmir eleştirisi... Konyalı başkan sinirleri bozdu!
Politika
23 Kasım 2017 Perşembe 10:37

Başkanlar toplantısında İzmir eleştirisi... Konyalı başkan sinirleri bozdu!

Konya’nın Tuzlukçu İlçesi Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa Ankara’daki belediye başkanları toplantısında İzmirli başkanları eleştirdi. Başkanları “egosu yüksek, tepeden bakanlar” olarak nitelendiren Akbuğa’nın İzmir’den çok sayıda belediyeden taleplerde bulunduğu öğrenildi

EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) CHP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından organize edilen “belediye başkanları” buluşması sonrasında katılımcılar il ve ilçelerine döndü. İzmir’den Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında Ankara’ya giden başkanlar da akşam geç saatlerde İzmir’e geldi. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun özellikle yerel yönetim-kırsal kalkınma konusunda İzmir’e örnek gösterdiği toplantıda CHP’li belediye başkanlarına övgüler yağdırmıştı. Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’nin elindeki büyük şehirleri de alma hedefi çerçevesinde verdiği mesajlar başkanları da memnun etmişti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun örnek gösterdiği İzmirli belediye başkanlarına toplantının basına kapalı bölümünde Konya’dan eleştiri geldiği öğrenildi. Konya’nın 6 bin 800 nüfuslu ilçesi Tuzlukçu’nun Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa başkanlara kızdı. Akbuğa’nın toplantıda, “Biz aynı partiye mensup belediye başkanlarıyız. İhtiyaçlarımız var. İzmir’deki belediye başkanlarının egosu yüksek, tepeden bakıyorlar. Randevu bile alamıyoruz. Bir şey isteyemiyoruz” dediği öğrenildi.

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İzmir’deki neredeyse tüm CHP’li ilçe belediye başkanlarını arayıp randevu talebinde bulunduğu öğrenilen Akbuğa’nın bazı belediyelerden çöp arabası, bazılarından da kamyon, kamyonet ya da dozer istediği dile getirildi. Akbuğa’nın taleplerinden bunalan başkanların durumu sorun haline getirmesine de kızdıkları belirtildi.

İLK TEPKİ DALGIÇ'TAN
Toplantı sonrasında İzmir adına Akbuğa’ya ilk tepki Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’tan geldi. Akbuğa’nın yaptığının doğru olmadığını belirten Dalgıç’ın, “Bir şey istemenin de bir adabı, usulü var. Biz her yere istediğimiz her şeyi veremiyoruz. Kanun, yasalar çerçevesinde işlem yapmak zorundasınız. Ayrıca bizim bölgemizde belediyeler, ihtiyaç sahibi ilçeler yok mu? Konya’dan bakıp da İzmirli başkanları eleştirmek doğru değil” dediği öğrenildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 28 Kasım 2017 Salı 09:10
iyi parti chp'den değil akepeden alacak oyları. Burada bazıları cahilce konuşuyor. Ne alaka?
 İZMİRLİ
 23 Kasım 2017 Perşembe 20:04
Yalan konusmamıs, elin konyasında yasayan belediye baskanı bile çözmüş durumu. Bizim halk daha bunlara oy veriyordu. Neyse ki İYİ PARTİ var artık
 HASAN GÜRSEL ALTUĞ
 23 Kasım 2017 Perşembe 16:27
Genel Merkezin bu başkana ödül vermesi lazım. İzmir'deki belediye başkanları bundan iyi anlatılmaz.Bırak ellerinde köy muhtarının yetkisi kalmamış bütün yetkiler alınmış,ama sanırsınız bunlar kral.
 
 23 Kasım 2017 Perşembe 15:28
konyalı baskan haklı. İzmirdeki belediyelerin ne projesi var ne de kentte yaptıkları birşey var. Ama sanırsın cok calısıyorlar öyle bir havadalar. Kılıcdaroglununda izmirden bihaber oldugu ortada. Türkiyenin açık ara en basarısız belediye baskanlarını övüp övüp duruyor. Secimde bircok belediye kaybedilince neden gitti diye bosuna düsünmesin. Şuan en kötü iyi parti 2-3 ilceyi chp den rahat alır. Büyüksehirde de chp nin oyları düsecek. %50 lileri bosuna beklemesinler %35 oy alan büyüksehiri alır izmirde artık. İyi parti chp yi parcalıyacak.
 FAZLA EGO İYİ DEĞİLDİR.
 23 Kasım 2017 Perşembe 12:15
Suc konyali baskanda degil suc konyanin tuzlukcu ilcesinde chp ye oy veren halkta konyanin sadece bir chp belediyesi var sahip cikilmiyor demekki izmirdeki chpli baskanlar tuzlukcuyu chpde gormüyosa secmen ilk secimde ayari verir egosu yuksek baskanlara ve chpye.
 muhalif
 23 Kasım 2017 Perşembe 11:07
konyaı başkanın sanırım aşağılık komlesksi var....
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz