MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkanlık seçimi sonrası koalisyon hesapları sil baştan
Politika
1 Temmuz 2015 Çarşamba 20:42

Başkanlık seçimi sonrası koalisyon hesapları sil baştan

Meclis Başkanlığı seçimi bitti sırada hükümet kurma süreci, koalisyon görüşmeleri var. CHP ve HDP'ye göre, MHP'nin Meclis Başkanlığı seçiminde takındığı tavır, AK Parti-MHP koalisyonunun habercisi.
Meclis Başkanlığı'na AK Parti adayı İsmet Yılmaz'ın seçilmesi koalisyon hesaplarını da baştan aşağı değiştirdi. MHP'nin son dakika kararıyla dördüncü tur oylamada geçersiz oy kullanması İsmet Yılmaz'ın önünü açtı.

HDP: "KOALİSYON SEÇENEĞİ AKP-MHP HATTI ÜZERİNDE YÜRÜYECEK"
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a göre, MHP'nin AK Parti adayına dolaylı desteği olası kaolisyon için de belirleyici olacak.

Demirtaş, "Koalisyon seçeneği AKP-MHP hattı üzerinden yürüyecek. Koalisyon kurulabilir ancak uzun süreli olmaz. İlkesizlik üzerine bir koalisyon antidemokratik kurulabilir, meşrudur ama sert bir hdp muhalefetiyle karşılaşacaklar" dedi.

Demirtaş, Başbakan'ın kaolisyon fikrine daha sıcak olduğunu ancak Cumhurbaşkanı'nın erken seçim istediğini savundu. Buna karşın erken seçimi çok güçlü bir seçenek olarak görmediğini belirten HDP Eşbaşkanı, olası bir erken seçimden HDP'nin güçlenerek çıkacağını söyledi.

CHP'DE HAYAL KIRIKLIĞI
MHP'nin Meclis Başkanlığı seçimindeki tavrı CHP'nin koalisyon hesaplarında da hayal kırıklığı yarattı.

CHP Sözcüsü Haluk Koç, “Çok da yakışıyorlar. Allah yollarını açık etsin” dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN KOALİSYON YANITI
MHP'nin bu tavrını olası bir koalisyon için işaret sayan muhalefete yanıt Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Davutoğlu "TBMM Başkanlığı seçimi ile koalisyon arasında hiçbir irtibat yoktur. urada AK Parti olarak çok ilkeli siyaset takip ettik. Çok net pozisyon ortaya koyduk. Kendi adayımızı gösterdik. Bizim için baştan itibaren, 7 Haziran akşamı, balkonda yaptığım konuşmadan bu ana kadar ben hiç kimseyi dışlamamak gerektiğini, her partinin bu sürece katkıda
bulunması gerektiğini söyledim. Bu açıdan MHP, CHP ile HDP ile yapılacak görüşmelerimiz olacak ama tabii bizim önceliklerimiz, tutumumuz var. Bütün taraflarla görüşeceğiz" dedi.

MHP CHP'YE DE TEPKİLİ
MHP ise HDP'nin doğrudan ya da dolaylı yer aldığı tüm koalisyon seçeneklerine kapısını tamamen kapatmış durumda.

MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP'ye de tepkili..

Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu, şahsıma başbakanlık teklifinde bile bulunmuş, bizi HDP ile yan yana koymuştur. Merakımdan soruyorum Kılıçdaroğlu? Başbakanlık makamına şahsıma lütfetme yetkisini kimden ve nasıl almıştır? Bu ne pişkinliktir"

Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşmasından sonra, 45 günlük hükümet kurma süreci başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini önümüzdeki hafta salı günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'na vermesi bekleniyor.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Saliha Demir
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 21:27
Bahçeli tutarsız davranışlara devam ediyor.Hükümet kuruldu.Gözümüz aydın.AKP+MHP .gerçekten çok yakışmışlar.Yazık yazık ki ne yazık
 Işık Dikicigil
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 20:49
MALİ AÇIDAN ZOR DURUMDA KALAN YUNANİSTAN'A BAHÇELİ DEN YARDIM BEKLENİYOR. ÇİPRAS'A BAŞIN SIKIŞTIĞINDA BENİ ARA DEMİŞ.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz