MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı'da kurslara yoğun ilgi
Yerel Yönetimler
14 Kasım 2019 Perşembe 09:22

Bayraklı'da kurslara yoğun ilgi

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü açtığı 26 kursla yaklaşık 3 bin kişiye eğitim veriyor. Bayraklı Sosyal Etkinlik Merkezi'nde de bin öğrenciyi lise ve üniversite sınavlarına hazırlayan Bayraklı Belediyesi, tıpkı bir akademi gibi çalışıyor.   

Her yıl açtığı kurslarla 7'den 70'e binlerce kursiyerin kültürel ve sosyal yaşamlarına doğrudan katkı sağlayan Bayraklı Belediyesi, kurs sayısını artırarak, daha fazla kişiye ulaşıyor. 2018 yılında 19 kursa 2 bin 132 kursiyer katılırken, 2019 yılında ise semt ve kültür merkezlerindeki 26 kurstan 3 bin kişi faydalandı. Birçok kursta el becerilerini geliştiren kursiyerler, öğrendiklerini üretime dönüştürerek, ev ekonomilerine de katkı sağlıyor. Sesine ve yeteneğine güvenenler Türk halk ve Türk sanat müziği korolarına ya da müzik enstrümanlarına yönelik kurslara katılıyor. Bir akademi mantığıyla piyanodan yaratıcı yazarlığa, bilgisayardan karikatüre, bağlama ve gitardan tiyatroya kadar birçok alanda vatandaşlara kurs düzenleyen Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, daha fazla vatandaşa ulaşmayı hedefliyor.

Hangi kurslar veriliyor?

Kadınlara yönelik meslek edindirme ve hobi kurslarının yanı sıra öğrencilere de çeşitli alanlarda eğitim veren Bayraklı Belediyesi, çocuk, engelli ve yetişkin tiyatrosu, drama, bağlama, gitar, piyano, Latin dansı, bilgisayar, karikatür, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, çocuk ve gençlik koroları, çocuklar ve yetişkinler için yaratıcı yazarlık, halk oyunları, satranç, nakış, İngilizce, matematik, çocuk ve yetişkin resim, ahşap ve seramik kursları düzenliyor.

Nerelerde düzenleniyor?

75. Yıl, İhsan Alyanak, Onur Atatürk açık hava, Postacılar İsmet İnönü Kültür Merkezleri, Mustafa Kemal Spor Salonu, Aşık Mahzuni Cemevi, Sanat sokağı, Kadın dünyası, Alpaslan, Bayraklı Merkez, Cengizhan, Nafiz Gürman, Çay Mahallesi, Doğançay, Fuat Edip Baksı, Gümüşpala, Mansuroğlu, Manavkuyu, Muhittin Erener, Onur, Osmangazi, Soğukkuyu semt merkezleriyle Borgüç ve Osmangazi Konferans Salonu'nda toplumun her kesimine yönelik verilen meslek edindirme ve hobi kurslarına isteyen herkes katılabiliyor. Detaylı bilgiye 0232 477 20 00'dan ulaşılabiliyor.

Herkesi bekliyoruz

Amaçlarının her yaş grubuna yönelik çeşitli kurslar düzenleyerek, vatandaşların kültürel ve sosyal gelişimlerine destek sağlamak olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Her mahallemizden yurttaşlarımızın katıldığı kurslarımızı gelen taleplere göre daha da çeşitlendirebiliriz. Yaz ve kış aylarında binlerce kişiye ulaşarak, özellikle çocuklarımızın gelişimlerine destek sağlıyoruz. İsteyen herkesi kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Güngör acar
 17 Kasım 2019 Pazar 11:05
herkesin katılabilecegi ve öğrenebileceği kursların olması çok güzel teşekkürler
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz