MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Behzat Ç. Başkan Kocaoğlu'ndan sözü aldı!
Kültür - Sanat
31 Ağustos 2015 Pazartesi 11:23

Behzat Ç. Başkan Kocaoğlu'ndan sözü aldı!

84.İzmir Enternasyonal Fuar’ı Erdal Beşikçioğlu’nu ağırladı. Önceki gün Özgür Mikrofon Söyleşileri’nde İzmirlilerle buluşan Beşikçioğlu, sanat ve muhalefet hakkında konuştu. Söyleşi öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla bir araya gelen Beşikçioğlu Kültürpark’ın çimlerinde uluslararası bir tiyatro festivali isteğinde bulundu. Kocaoğlu’dan söz alan Beşikçioğlu, başkandan söz almasının kendisi için yeterli olduğunu söyleyerek“. Bu durum herkes için geçerli değil. Bu kimliğine, kişiliğine değer verdiğimiz insanların verdiği sözler bizim için önemlidir” dedi.
Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Tiyatroların ve ekranların sevilen ismi Erdal Beşikçioğlu, 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda İzmirlilerle buluştu. Kimi zaman siyasi söylemleriyle kimi zaman oyunlarıyla ilgi odağı olan Beşikçioğlu, İEF programı kapsamında düzenlenen Özgür Mikrofon Söyleşilerinin  “Sanat ve Muhalefet” oturumda İzmirlilerle buluştu.

OCAK’TA TEKRAR EKRANLARDA
Söyleşisini katılımcıların sorularını cevaplayarak gerçekleştiren Beşikçioğlu, ülke ve kent genelinde sanatın siyasetle ilişkisi, muhalif sanat, mizah, tiyatro gibi birçok konuyu değerlendirdi. Türkiye’nin mevcut siyasal durumunda özgürce sanat icra etmenin zorluğundan söz eden Beşikçioğlu, Ocak ayında ekranlara yeni bir dizi ile tekrar geleceğini açıkladı.  Yeni dizide bir genetik profesörünü canlandıracağını söyleyen Beşikçioğlu dizinin adının insanda bulunan 46 kromozomdan yola çıkarak "46" olmasının muhtemel olduğunu söyledi.

İZMİRLİLERİN HEM SANATA HEM SİYASETE BAKIŞ AÇILARI ŞAHANE
Söyleşi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşikçioğlu, İzmir’in kendisi ve ülke için çok önemli bir kent olduğunu söyledi. Söyleşiyi ve İzmirlilerin ilgisini değerlendiren Beşikçioğlu,”İzmir’in her zaman hem benim hem ülke üzerinde bir izlenimi vardır. İlkokul ve liseyi burada okumuş biri olarak ve geçen dönem Mezarsız Ölüler oyununda İzmirlilerle buluşup oradaki insanların soluğunu hissetmiş biri olarak tabi ki de İzmir halkı şahane. Hem tiyatro olarak, hem sanata, hem ülke siyasetine bakış açısıyla İzmirliler bir şahane” diye konuştu.

DİĞER KENTLERDEN AYIRAN EN BÜYÜK ÖZELLİK ÇOK SESLİLİK
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın konuğu olan Beşikçioğlu, “Benim gençken bu lezzeti tattığım bir yerdi fuar. Bir dönem suskundu fuar. Yeniden böyle dirilmesi benim hoşuma gidiyor. İzmir’i İzmir yapan, dünyaya açılan kapı olarak buranın görünür olması beni mutlu eden bir durum.  İzmir’in yeri bu ülkede başka. Böyle de devam etsin. İzmir’i diğer kentlerden ayıran en büyük özelliği çok sesli olması. Çok seslilik olmazsa bu özgürlük olmaz” şeklinde konuştu.



KÜLTÜRPARK’A ENTERNASYONAL TİYATRO FESTİVALİ  
Söyleşi öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelen Beşikçioğlu İzmir Kültürpark için başkan uluslararası tiyatro festivali önerisinde bulundu. İzmir’in böyle bir organizasyon için çok uygun bir yer olduğunu ifade eden Beşikçioğlu, insanların özgürce fuarın çimlerinde dünya tiyatrolarını izleyebilecekleri bir organizasyonu gerçekleştirmek için kararlı olduğunu söyledi.
 
Kocaoğlu ile görüşmesi hakkında konuşan Beşikçioğlu, “Başkanımız o konuda çok sıcak ve samimi. CHP’li belediyelerle tiyatro ve sanatla sıkıntımız yok bizim. O konuda onlar istediğimiz desteği bize veriyorlar. Her zaman bizim arkamızda durup yolumuzda devam etmemiz için destek oluyorlar. O konuda sıkıntımız yok. Bizim sıkıntımız organize olabilmekten kaynaklanıyor. Bu festivallerin her yerde olabilmesi lazım. Ülkenin dört bir yanında bir sürü sinema festivalleri var. Oysa uluslararası tiyatro festivalleri o kadar az ki. Pahalıdır ama olması gerekir. İzmir Enternasyonal Fuarı da böyle bir alt yapısı olan bir yer. Buradaki pavyonlarımız bu sahneler için çok önemli yerler.  Ve burası İngiltere’de düzenlenen festivaller gibi  çadır kurularak gerçekleştirilen festival ortamına dönüştürülecek bir park alanı. Ben isterim buraya gelecek olan grupların çadırlarda konaklayıp, 10 gün boyunca sanat disiplinler arası fark edilişlerini paylaşmaları bizim hoşumuza gider. Ve bunun İzmir’in ev sahipliğinde olması bizim ayrıca hoşumuza gider” ifadelerini kullandı. 
 
BİZİM İÇİN HER SÖZ ÖNEMLİ DEĞİLDİR
Kocaoğlu’nun öneriye sıcak baktığını söyleyen Beşikçioğlu, “Aziz Başkan’dan konuyla ilgili söz aldık. O söz ağızdan çıkmış, bu konuda yardım edeceğiz denmişse benim için yeterlidir. Bu herkes için geçerli değil ama. Bu kimliğine, kişiliğine değer verdiğimiz insanların verdiği sözler bizim için önemlidir” dedi.
 


2 – 3 EYLÜL’DE SUAT TAŞER’DE
Beşikçioğlu ayrıca 2 – 3 Eylül tarihlerinde Bostanlı Suat Taşer sahnesinde “Bir Delinin Hatıra Defteri” adlı oyunu sahneleyecek. İzmir’e daha çok oyunla geleceğini söyleyen Beşikçioğlu, “Sanırım İzmir’e daha çok gelmek için çalışacağız. Şu an İstanbul’da da bir iki oyun var. Her ay bir iki kere İzmir’e geliriz. İzmir’in yazı da güzel, kışı da güzel, baharı da güzel. İzmir bizim için keyifli bir kent. Sadece benim için değil, sahne sanatlarıyla ilgilenen herkes için keyifli bir kent” şeklinde konuştu.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 muhalif
 2 Eylül 2015 Çarşamba 15:22
izmirin daha bir şehir tiyotrosu bile yok, ama yinede izmire uluslarası bir tiyatro festivali çok yakışır, gerçekleşmesini umud ediyoruz....
 Simlak.
 31 Ağustos 2015 Pazartesi 19:51
Tebrikler !
 bahtiyar
 31 Ağustos 2015 Pazartesi 16:40
söz almanız güzel, çünkü ibb'de böyle uluslarası sanat projelerine imza atacak beyinler yok. fuar zamanı sinema fest. diyorlar, getiriyorlar iki eski artist ve kokteyl adı oluyor sinema festival. söz aldıysanız şimdiden çalışmalara başlayın. yoksa istediğiniz tarihlerde gelin damat festivali, çorumlular gecesi, tokatlılar bilmem nesi var diyebilirler.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz