MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bergama'da anaokulu çocukları 'Hacivat-Karagöz' ile tanıştı
Kültür - Sanat
8 Ocak 2018 Pazartesi 13:51

Bergama'da anaokulu çocukları 'Hacivat-Karagöz' ile tanıştı

Bergama Belediyesi, ilçedeki resmi ve özel anaokullarını Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun temel taşı 'Hacivat-Karagöz' gölge oyunuyla buluşturdu.

Bergama'da, geleneksel tiyatro kültürünün parçası Karagöz-Hacivat gölge oyununu çocuklara tanıtmak ve sevdirmek amacıyla etkinlik düzenlendi. İlçede bulunan 33 anaokulunda, Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü bünyesinde yapılan ve 20 gün süren etkinlikte, kent sakini Hacivat-Karagöz ustası Eyüp Gülmez, performans sundu.

Öğrencilerin büyük bir keyifle izlediği etkinlikte Eyüp Gülmez, gösterinin satır aralarına serpiştirdiği bilgiler ve sorduğu sorularla çocukların eğlenirken, öğrenmesini amaçladıklarını söyledi. Gülmez, "Çocuklarımızın merak, neşe ve sevinç ile izlediği Hacivat-Karagöz'ü bu yıl anaokullarında tanıttık. Eğlenirken öğrendikleri bir etkinlik oldu" dedi.

Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç ise, "Hacivat-Karagöz gölge oyunu yüzyıllara dayanan bir geçmişe sahip önemli bir kültür geleneği. Bergama'mızda da bu kültürü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmek için bu etkinliği düzenledik" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz