MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bergama'da yollar yenileniyor
Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2018 Perşembe 11:29

Bergama'da yollar yenileniyor

Bergama Belediyesi, 6360 sayılı büyükşehir yasası sonrası yetki alanı içine giren mahallelerde başladığı yol yapımı çalışmalarına devam ediyor. Hedef kısa sürede tüm yolların bakım, yenileme ve yapım çalışmalarını tamamlamak.

6360 sayılı büyükşehir yasasıyla Bergama’da 114 köy, 5 belde mahallelere dönüştürülerek Bergama Belediyesi’nin sorumluluğu altına girdi. Böylelikle mahalle sayısı kent içiyle birlikte 137’ye ulaştı. Kırsal Mahallelerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılması planlanan yolların yapımı büyük ölçüde tamamlandı. Yapılması planlanan yolların kalanı ise hızlı bir şekilde devam ediyor.

30 BİN METREKARE TAMAMLANDI
2018 yılında ise merkez mahallelerde yapılması planlanan 135 bin metrekarelik yolun 30 bin metrekaresi Temmuz ayı itibarıyla bitirildi. Bergama Belediyesi tarafından yapılan planlama ile sürdürülen çalışmalarda Bahçelievler, Atatürk, İslamsaray Mahalleleri, Sipahiler, Estergon, Sümer, Kız Türbesi Caddeleri, Orhanbey, Buminhan, Balamir, Kuğu, Turna, Gizem, Egemen ve 904 sokakta çalışmalar tamamlandı.  Zafer, Bahçelievler, Fatih Mahalleleri, Şehit Ali Balıkçı, Özlem, Işıldak ve 508 sokak ile Gazneliler Caddesi’nde ise yol çalışmaları devam ediyor.SICAK ASFALT KAPLAMA YAPILACAK YOLLAR
Kurtuluş, İslamsaray, Gazipaşa Mahallesi, Doğuş, Defne, Şube, Dursunbey 919, 920, 930, 931 sokakları, Kınık, Fatih, Hasan Çelebi, Fabrika, Adnan Saygun, Gaziosmanpaşa Caddesi ile Hayvan Pazarı civarı ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sıcak asfalt kaplama yapılacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz