MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bergamalı kadınlar evlerinin patronu olacak
Yerel Yönetimler
20 Mart 2018 Salı 13:20

Bergamalı kadınlar evlerinin patronu olacak

İzmir’in Bergama İlçesi’nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Bergama Belediyesi, EGESEM ve Ege Üniversitesi Bergama Yüksek Okulu iş birliği ile işsizliğe karşı ürettiği ücretsiz ev pansiyonculuğu eğitimi başladı. 

İzmir'in ilk UNESCO Dünya Mirası Kenti ve turizmin önemli merkezlerinden biri olan Bergama'da açılan Ev Pansiyonculuğu Kursu ile ilçede turizmin geliştirilmesi ve vatandaşlara ekonomik kazanç imkânı sağlanması amaçlandı.
Bergama’nın Demircidere Mahallesi’nde başlayan ve 27 Mart Salı Günü’ne kadar sürecek olan eğitim kapsamında ev pansiyon işletmecisi adayı, 30 Demircidereli kadın eğitim alıyor. Eğitimler Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğretim üyeleri Prof.Dr. Füsun Baykal ve Prof.Dr. Gözde Emekli, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğretim görevlileri Öğr.Gör.Dr. Ceren İşçi ve Öğr.Gör. Emre Ataberk, Turizm İşletmeciliği uzmanı Mehmet Atak ve Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı tarafından veriliyor.

Ev Pansiyonculuğu ile ilgili yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Bergama, turizm konusunda ve ev pansiyonculuğu konusunda ciddi bir potansiyele sahip olan bir kent. Özellikle Kale Mahallesi'ndeki evlerimiz ev pansiyonculuğu için çok uygun" dedi.

“Turizm Sistemi ve Kırsal Turizm”, “Turist Kimdir? Ne Bekler?”, “Ev Pansiyonculuğu Nedir?” ve “Ev Pansiyonculuğu İşletmeciliği” eğitim modüllerinden oluşan toplam 40 saatlik eğitim planı, ev pansiyonculuğunun temel standartları, yasal mevzuatı, kuruluş aşamaları, pansiyonun pazarlaması, pansiyonda iş bölümü, yiyecek içecek hizmetleri, hijyen ve güvenlik vb. konulardan oluşuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz