MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bergamalı sporcular Böblingen'de
Yerel Yönetimler
26 Temmuz 2017 Çarşamba 14:29

Bergamalı sporcular Böblingen'de

İzmir'in Bergama ilçesinde 15'inci Kardeş Şehir Olimpiyatları'na katılmak için 22 Temmuz'da yola çıkan 120 kişilik sporcu kafilesi Almanya'nın Böblingen kentine vardı.

15'inci Kardeş Şehir Olimpiyatları için başarılı bir hazırlık döneminden geçen Bergamalı sporcular 7 ülkenin katıldığı etkinlik için ilk olarak Yunanistan'ın Selanik kentine uğrayarak Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret etti. Ardından Makedonya'nın Üsküp kentinde mola verilerek Sırbistan'ın Belgrad kenti üzerinden Hırvatistan'ın Zagreb kentine geçildi. Burada sporcular bir gece konaklatılarak kent gezildi. Ardından Slovenya'nın Lubyana kentindeki Bled Gölü gezildi ve bol bol hatıra fotoğrafları çekildi. Daha sonra yola çıkan kafile Avusturya'nın Salzburg kenti üzerinden Almanya'nın Böblingen kentine vardı.

Yolculuğun Bergamalı gençlerde güzel anılar bırakacağını belirten kafile sorumlusu Bergama Belediyespor Akademi Sorumlusu Faik Belek, "Olimpiyatlar için çıktığımız yolculuk sorunsuz geçti. Çocuklarımız farklı yerler gördü. Kültürel ve tarihsel açıdan deneyimler kazandılar. Kamp alanlarında birlikte hareket etmeyi öğrendiler" dedi.

1978'DEN BU YANA DÜZENLENİYOR
Bergama'nın kardeş şehirleri Böblingen (Almanya), Pontoise (Fransa), Sittard-Geleen (Hollanda), Krems (Avusturya), Glenrothes (İskoçya) ve Alba'nın (İtalya) katılımıyla her üç yılda bir yapılan Kardeş Şehir Olimpiyatları 26-30 Temmuz tarihleri arasında Böblingen'de gerçekleşecek. Dünyada bir benzeri olmayan ve 1978 yılında başlayan Kardeş Şehir Olimpiyatları'nın 14'üncüsü Bergama'da yapılmıştı. Bu yıl yapılacak olan ve 27 Temmuz tarihinde başlayacak olan 15. Kardeş Şehir Olimpiyatları'nda Bergamalı sporcular futbol, basketbol, voleybol, judo, atletizm ve masa tenisi dallarında ülkemizi temsil edecek. 30 Temmuz tarihinde olimpiyatların sona ermesiyle yola çıkacak olan sporcu kafilesi 3 Ağustos tarihinde Bergama'ya geri dönecek.

39 yıl önce başlayan kardeş şehir olimpiyatlarının çocuklar arasında dostluğu pekiştirmeyi amaçladığını anlatan CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Olimpiyatlar kentler arasında sevgiyi ve kültürel kaynaşmayı sağlamış. Yıllar önce bu olimpiyatlara katılanların diğer kardeş şehirlerimizin çocuklarıyla kurduğu dostluklar bugün hala devam ediyor. Bu yıl da aynısı olacak. Çocuklarımız yeni dostluklar ve deneyimler kazanarak bolca anı biriktirecek. Ben yıllarca bu organizasyona emek veren ve devam etmesini sağlayan herkese teşekkür ediyor, olimpiyatlara katılan kardeş şehirlerimizin sporcularına başarılar diliyorum" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz