MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bitlis şehidi son yolculuğuna uğurlandı
Güncel
23 Haziran 2017 Cuma 17:05

Bitlis şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Bitlis'teki operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Bildirici, memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici'nin naaşı, memleketi Adana'nın Kozan ilçesinde toprağa verildi.

Adana'da Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundan alınan Bildirici'nin cenazesi, askeri araçla Kozan ilçesi Çamdere Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine getirildi. 

Burada Bildirici'nin yakınlarından helallik alınmasının ardından şehidin naaşı Horzum Yaylası'na götürüldü.

GERİDE 6 AYLIK HAMİLE EŞİ KALDI

Bu sırada, şehidin 6 aylık hamile eşi Şeyda Bildirici, cenazeyi taşıyan araçtan inerek eşinin tabutuna sarılıp, "Aşkım bak beni istemeye geldiğin gün giydiğim gömleği giydim de geldim" diye gözyaşı döktü.

Şehit Bildirici'nin cenazesi daha sonra törenin düzenleneceği alana getirildi.

 

Burada AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, ayakta durmakta güçlük çeken Şeyda Bildirici'ye sarılarak başsağlığı diledi.

"BU KADAR ERKEN BEKLEMİYORDUM"

Şeyda Bildirici, şehidin naaşının tören için mezarda bekletildiği sırada, "O kendi çocuğunu başkalarının çocukları yetim kalmasın diye yetim bıraktı gitti" dedi.

Eşinin şehit olacağını bildiğini ifade eden Bildirici, "Ben onun oğluna da annesine de babasına da sahip çıkacağım. Ben de onun gibi bir evlat yetiştireceğim. Onun gibi vatan aşkıyla yanan bir evlat. Benim eşim şehit olacağını biliyordu. Ben o yüzden niye biz demiyorum. Çünkü benim eşim beni buna hazırladı. O beni, şehit olacağına hazırlamıştı ama ben bu kadar erken beklemiyordum. 'Oğlumuz olacak o, sana sahip çıkacak' dedi. Her muradı yerine geldi. 3 ay sonra oğlumuz olacak ama o olmayacak. O bizi ağlayarak görmek istemezdi. Benim günahsız yavrumu yetim bırakan kalleşlerden Allahım hesap soracak. Vatan sağ olsun her şey onun istediği gibi olsun. O kalleşler gülmesin" ifadelerini kullandı.

Şehidin annesi Müzeyyen, babası Ali, kardeşleri Mustafa ve Aydın Bildirici, cenaze töreni boyunca metanetini korudu.

Şehidin cenazesi Adana İl Müftüsü Hasan Çınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Horzum Yaylası mezarlığında toprağa verildi.

Şehidin cenazesi, tutulduğu hastaneden alınırken, gözyaşları sel oldu.

Şehidin cenazesi, tutulduğu hastaneden alınırken, gözyaşları sel oldu.

Törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve askeri yetkililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Dün, Tatvan ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan 2 asker kaldırıldıkları hastanede şehit olmuştu. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz