MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova 'atık pil toplama'da yeni rekora koşuyor
Yerel Yönetimler
6 Nisan 2017 Perşembe 09:56

Bornova 'atık pil toplama'da yeni rekora koşuyor

2017 yılında da pil toplamada rekor hedefleyen Bornova Belediyesi, şimdiden topladığı 3 konteyner pili yetkililere teslim etti.

Düzenlediği kampanyalar ve yaptığı örnek çalışmalarla vatandaşlarına çevre bilinci aşılayan Bornova Belediyesi,  temiz çevre için hedeflerini sürekli yükseltiyor. İçerdiği kimyasallar nedeniyle çevre kirliliği oluşturan ve insan sağlığını tehdit eden atık pilleri toplayan Bornova Belediyesi son aylarda biriken 3 konteyner atık pili teslim etti.

KAMPANYALARLA ATIK PİLLER TOPLANIYOR
Atık pillerin doğaya karışmasını önlemek için kampanyalar düzenleyen Bornova Belediyesi bitmiş durumda olan pilleri toplama noktalarına getiren vatandaşlara mini golf oynama hakkı, tiyatro bileti ve kitap hediye etti. Ayrıca geçtiğimiz aylarda Ege Üniversitesi öğrencileri ile işbirliği yaparak sosyal sorumluluk projesi başlatılmıştı. “Piller Kutuya Çocuklar Sinemaya” kampanyası ile toplanan piller karşılığında Bornova’da yaşayan dar gelirli ailelerin çocukları sinemaya götürüldü.

ATIK PİLDE 2017’DE REKOR HEDEFLENİYOR
2016 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği 19. Atık Pil Toplama Kampanyası’nda birinci olan Bornova Belediyesi 6 bin 410 kilo pil toplamıştı. Bornova Belediyesi 2017 yılında ise kendi rekorunu kırmayı hedefliyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila çevreci çalışmalar yaptıklarını ifede ederek,

“Çocuklarımıza güzel, temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Bornova Belediyesi olarak da çevre bilincini tüm vatandaşlarımıza aşılamak ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için çeşitli etkinliklere imza atıyoruz. Atık pillerde geçtiğimiz yıl ilçe belediyeleri arasında birinci olmuştuk. Bu yıl da hedefimiz 2. ve 3. olandan daha fazla pil toplayarak birinci olmak” dedi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz