MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova'da erken evlilik tartışıldı
Yerel Yönetimler
12 Ocak 2018 Cuma 11:59

Bornova'da erken evlilik tartışıldı

Toplumun kanayan yarası olan “Çocuk Gelin Sorunu” Bornova Belediyesi’nce düzenlenen, “Kadının Aile İçindeki Yeri ve Erken Yaşta Evlilik” başlıklı panelde tartışıldı. Avukat Şenay Tavuz, devletin son 10 yıl içerisinde toplam 500 bine yakın kız çocuğuna evlilik için izin verdiğine dikkat çekti.

Bornova Belediyesi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne özel olarak bu yıl ilk kez düzenlediği Kadına Şiddete Hayır Kısa Film Yarışması’nda 2. olan Metin İlknur’a ait “Çocuk Odası” başlıklı filmin gösterimi ve çözümlemesinin de yapıldığı etkinlik, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleşen “Kadının Aile İçindeki Yeri ve Erken Yaşta Evlilik” adlı panele erkekler de büyük ilgi gösterdi."ERKEN EVLİLİK KADINLARIN DEĞİL ERKEKLERİN SORUNUDUR"
Sorunu dikkat çekici verilerle ortaya koyan Avukat Şenay Tavuz, devletin son 10 yıl içerisinde toplam 482.900 kız çocuğuna evlilik için izin verdiğini belirterek, “Bu süreçte yapılan düzenlemelerle küçük yaşta evlilik kolaylaştırılırken boşanma tam aksi biçimde zorlaştırıldı” diye konuştu.  Çözümün birliktelikten geçtiğini söyleyen Tavuz, erken yaşta evliliğin toplumun tamamını ilgilendiren bir sorun olduğunu ve sadece kadınların değil, erkeklerin de bu soruna “Dur” demesi gerektiğini söyledi.

Avukat Şenay Tavuz ve Bornova Belediyesi ilgili müdürleklerinde görev yapan sosyologlar toplantının sonunda görüşlerini dile getiren katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz