MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova'da kadınlara yönelik 'pozitif devrim'
Yerel Yönetimler
15 Ekim 2017 Pazar 11:40

Bornova'da kadınlara yönelik 'pozitif devrim'

Bornova Belediyesi kadına yönelik şiddete karşı duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla kadın çalışanlarına eğitim verdi.

Bornova Belediyesi kadına yönelik şiddete karşı duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla kadın çalışanlarına eğitim verdi. İzmir Barosu işbirliği ile düzenlenen eğitimlerde, uzman sosyolog ve avukatlar, toplumsal cinsiyet kavramı, toplumsal cinsiyet rolleri, aile içi şiddet, şiddete karşı mücadele mekanizmaları, ön yargı ve ayrımcılığı anlattı

Bornova Belediyesi kadına yönelik şiddete karşı duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla kadın personeline yönelik eğitim atölyeleri düzenlendi.

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırma Merkezi işbirliği ile düzenlenen atölyeler, 10 oturumda gerçekleştirildi. 5 gün süren eğitim de toplumsal cinsiyet kavramı, toplumsal cinsiyet rolleri, aile içi şiddet, şiddete karşı mücadele mekanizmaları, ön yargı ve ayrımcılık, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine dair yasa, 3 uzman sosyolog ve İzmir Barosu’na bağlı avukatlar tarafından anlatıldı. Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık ve empati atölyelerinin devam ettirmeyi planlayan Bornova Belediyesi, ilk aşamada sadece kadın personele yönelik gerçekleştirilen eğitimleri ilerleyen süreçte karma atölyeler ile kadın ve erkek eşit olarak vermeyi amaçlıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz