MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova'dan anlamlı mesaj
Yerel Yönetimler
22 Ocak 2018 Pazartesi 10:01

Bornova'dan anlamlı mesaj

Bornova Belediyesi, 10-16 Ocak Beyaz Baston Engelliler Haftası kapsamında “Beyaz Bastonu Farkedin” sloganıyla farkındalık yürüyüşü düzenledi.

10-16 Ocak Beyaz Baston Engelliler Haftası’nda görme engelliler Bornova Belediyesi’nin “Beyaz Bastonu Farkedin” sloganıyla düzenlediği yürüyüşte seslerini duyurdu. Bornova Belediyesi, ÇÖYDER, Herkes için Turizm Derneği, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği, Buca Engelliler Derneği, Kornea’nın Sesi ve Eşpedal Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Beyaz Bastonu Farkedin” yürüyüşüne engelli engelsiz yüzlerce vatandaşa katıldı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Mustafa Kemal Caddesi güzergahı üzerinden Büyükpark içindeki Çınar Kafe’ye kadar devam etti.

Yürüyüşte “Herkes için engelsiz bir dünya”, “Bize engel olmayın”, “Hayatı paylaşmak için engel yok” yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar, düdükler çalarak vatandaşların dikkatlerini çekti. Yürüyüşün ardından Çınar Kafe’de Cumhuriyet Evi Çocukları’nın müzik dinletisi ilgiyle dinlendi. Burada Kornea’nın Sesi Grubu’nun kurucularından görme engelli Cem Cansız da bağlamasını çalıp türküler söyledi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çınar Kafe’deki etkinlikte dernek başkanlarına temsili olarak beyaz baston hediye ederken, 100 beyaz baston da görme engellilere Bornova Belediyesi tarafından verildi.



Çağdaş Görmeyenler Derneği Genel Başkanı Avukat Ufuk Özen bir konuşma yaparak, beyaz bastonun görme engelliler için bağımsızlığın, özgüvenin ve toplumsal yaşama katılımın temeli olduğunu belirterek, “Farkındalık yaratan bu yürüyüşün düzenlenmesi nedeniyle başta Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olmak üzere, tam Bornova Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, görme engelli vatandaşların toplumsal yaşama daha çok katılabilmesi için herkesin hassas davranması gerektiğini belirterek, “Bornova Belediyesi olarak biz de bu hassasiyeti ve farkındalığı artırmak için destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz