MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova'nın mutfak atölyesinde yeni dönem
Yerel Yönetimler
25 Mart 2019 Pazartesi 09:37

Bornova'nın mutfak atölyesinde yeni dönem

Bornova Belediyesi’nin Evka-3’teki Mutfak Atölyesi’nde 2016 yılında başlattığı Meslek Edindirme Kursları devam ediyor. Başkan Olgun Atila, bugüne kadar 133 kişinin meslek ve iş sahibi olduğu eğitimlere katılan kursiyerleri ziyaret etti.

Evka-3’deki Mutfak Atölyesi’nde açılan Pastacılık Kursu’nda yeni dönem ediyor. 60 kursiyerin eğitim aldığı kurs 6.5 ay sürecek. 30’u sabah, 30’u öğleden sonra olmak üzere iki gurup halinde eğitim alan kursiyerler, günde 4 saat olmak üzere haftanın 5 günü mutfakta teorik ders, bir gün ise iş güvenliği eğitimi alıyor. Kursiyerlerin sigortaları yapılıyor ve günlük ücret ödeniyor. İş garantili kurs, İzmir Şekerciler ve Yufkacılar Odası, Katip Çelebi Üniversitesi ve İşkur işbirliği ile gerçekleşiyor.

İstihdam sorununa çözüm

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 1.5 ayı geride kalan eğitime katılan kursiyerleri ziyaret etti. Tüm kursiyerlere başarılar dileyen Başkan Atila, “Temel belediyecilik hizmetlerimizin yanısıra ülkemizin en önemli sorunlarından olan istihdama yönelik projler de üretiyor. Mutfak Atölyemizi de bu şekilde değerlendirerek, bir çok gencin meslek  ve iş sahibi olmasına aracılık ettik” diye konuştu.

4 yıldır devam ediyor

Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi’nde 2016 yılından bu yana Toplam 133 kursiyer Aşcılık, Pastacılık, Barista ve Servis Elemanı eğitimi alarak meslek ve iş sahibi oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz