MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova'nın vizyon projesi 'dijital sınıf' yola çıktı
Yerel Yönetimler
6 Aralık 2019 Cuma 08:53

Bornova'nın vizyon projesi 'dijital sınıf' yola çıktı

Bornova Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliği yaratma hedefiyle hayata geçirdiği vizyon projesi Dijital Sınıf'ta, ilk ders zili çaldı. Bornova'da oturan ve Bornova'da eğitim gören 55 bin ortaokul ve lise öğrencisinin internet üzerinden ders alacağı Türkiye'nin en büyük sınıfının tanıtım toplantısı Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ'un ev sahipliğindeki toplantı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş insanları, eğitimciler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

DİJİTAL SINIF'I BİRLİKTE BÜYÜTELİM

Dijital Sınıf için hazırlanan tanıtım filminin gösterimi ve Proje Yöneticisi Cem Dumlupınar'ın sunumuyla başlayan toplatıda konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 47 yaşından sonra akademik kariyer yapan ve doktor ünvanı alan bir birey olarak eğitimi boyunca bilgiye ulaşmakta yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. İduğ, "Ne yazık ki gençlerimiz 40 matematik sorusundan ortalama iki soruyu doğru yanıtlayabiliyor. Bu istatistik ile ülkemizi ileriye götürmemiz mümkün değil. Bu sayının mutlaka artması gerekiyor. Biz bu anlayışla yola çıktık. Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimine destek olmayı amaçladık. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına da katkı sağlayacak bir proje hayata geçirdik.

Dijital Sınıf'ın, Bornova Belediyesi tarafından ortaya konulan bir ilk olarak Bornova dışındaki öğrencilere de ulaşmasını arzu ediyorum. Dijital Sınıf aynı zamanda eğitimdeki engelleri de kaldıracak. Engelli vatandaşlarımızın nüfusumuzdaki oranı çok ciddi boyutlarda. Onların eğitim alanlarına ve dershaneye gitme imkanları çok kısıtlı. Biz bu proje ile dershaneyi evlerine götürüyoruz. Dijital Sınıf'ı Türkiye'deki tüm engelli öğrencilere hediye ediyorum. Projemizin daha çok çocuğumuza ulaşması için eğitim gönüllüsü tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz" dedi.

EFEKTİF VE VİZYONER BİR PROJE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Dijital Sınıf'ın son derece efektif ve vizyoner bir proje olduğunu belirterek Başkan İduğ'u ve emek veren herkesi tebrik etti. Soyer, "Umarım bu proje sadece İzmir'de değil, Türkiye genelinde yaygınlaşır ve çok daha fazla çocuğumuz bu imkanlara erişme imkanı bulur. Biz de elimizden gelen desteği veririz" diye konuştu.

TUNÇ SOYER'İ DUYGULANDIRAN SÜRPRİZ

Tanıtım toplantasında duygu dolu anlar yaşandı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Birlikte, bütünlük içerisinde çok büyük işlere imza atacağız" dediği Tunç Soyer'e konuşmasının ardından bir sürpriz yaptı. Soyer'in, 33 yıl önce çevirisini yaptığı, Filistinli kadınların mülteci kamplarındaki dramını anlatan "Geri Döneceğiz" kitabını hediye etti. Soyer, şaşkınlığını; "Öğrencilik yıllarında çevirisini yaptığım bir kitaptı. Baskısının kaldığını bile düşünmüyordum" sözleriyle dile getirdi.

İşitme engelli öğrenciler; Yasin Poyraz ve Numan Nomanoğlu ile ortopedik engelli öğrenci Yusuf Karan da eğitimdeki engelleri kaldıran proje için Başkan İduğ'a teşekkür plaketi verdi.

7 GÜN 24 SAAT ERİŞİM

http://dijitalsinif.bornova.bel.tr/ adresinden erişim sağlanacak Dijital Sınıf'tan 6. sınıf ile 12. sınıf arasındaki ortaokul ve lise öğrencileri yararlanabilecek. Öğrenciler, uzaktan erişim tekniğine dayalı Dijital Sınıf'a kendilerine ait program şifreleri ile bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarından günün her saatinde ulaşabilecek, dersleri izleyebilecek, alıştırma sorularını indirip çözebilecek. Destekleyici bir eğitim modeli olan sistemde, deneme sınavları da olacak. LGS'ye hazırlanan 8. sınıflar ile SYS ve AYS'ye girecek 12. sınıflara özel canlı yayınlar yapılacak. Öğrenciler, eğitmenlere soru sorabilecek. Veliler de aynı site üzerinden öğrencilerin başarı grafiğini takip edebilecek.

ALTYAZIYLA ANLATIM

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uyumlu içeriklerin yer alacağı Proje ile dershane, engelli öğrencilerin evlerine götürülmüş olacak. Uzman eğitmenler tarafından hazırlanan toplam 3 bin 700 saatlik eğitim videosu, işitme engelli öğrencilerin yararlanması için altyazı ile desteklenecek.

NASIL KAYIT OLUNACAK?

Kurulduğu 2003 yılından bugüne binlerce öğrenciye hizmet veren Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi'ni (BELGEM) uzaktan eğitim dönemine geçiren Dijital Sınıf'tan yararlanmak isteyen öğrencilerin, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah ve öğrenim belgesi ile Bornova Belediyesi'nin aşağıda belirtilen merkezlerinden kayıt yaptırması gerekiyor.

- Çamdibi BELGEM Dershanesi

- Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü (Taşdemirler İş Merkezi)

- Pınarbaşı Kültür Merkezi

- Altındağ Atatürk Kültür Merkezi

- Naldöken Kültür Merkezi

- Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi

DAHA ÇOK ÖĞRENCİNİN ERİŞİMİ İÇİN

Su ve Teknoloji Derneği Bilim Kurulu üyelerince 'Dijital Belediyecilik ve Sosyal Sorumluluk' kategorisinde 'Türkiye'nin En İyi Vizyon Projesi' seçilen Dijital Sınıf'a katkı koymak isteyen vatandaşlar, Bornova Belediyesi'nin açtığı şartlı bağış hesabına (TR 6 0000 1200 9714 0000 70000 21 numaralı Halk Bankası Bornova Şubesi) bağış yapabilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bornovalı
 6 Aralık 2019 Cuma 10:07
Merkezine insanı koymuş her işin destekçisi oluruz ancak... Dikkat! Bu projenin ödül alması için derneğe ciddi bağışlar yapıldığı duyumları var? Bu projenin ödüle değilde maddi desteğe ihtiyacı varsa bu söylenenlere bi açıklama yaparlar mı?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz