MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova pazarında 'ateş ölçer'li kontrol!
Yerel Yönetimler
28 Mart 2020 Cumartesi 11:10

Bornova pazarında 'ateş ölçer'li kontrol!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, semt pazarlarında koronavirüsün yayılmasını engellemek için gerekli önlemleri hayata geçirmeye başladı. Bundan böyle semt pazarlarında temel gıda ve temizlik maddesi dışında bir şey satılmayacak, sebze ve meyve seçilmeyecek, pazarcılar tarafından önceden poşetlenip satışa sunulacak. Tezgahlarının arası da açılacak.

İzmir’deki ilk uygulama, Bornova Belediyesi’ne bağlı Özkanlar Yeni Bornova Pazar Yeri’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi tarafından yapıldı. Uygulama, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan’ın yönetiminde gerçekleştirildi.

Sabah erken saatlerden itibaren pazar yerinde esnafa maske ve eldiven dağıtarak ateş ölçümlerini yapılırken, tezgahlar uzman ekiplerce ilaçlanarak dezenfekte edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan genelgeye göre temel gıda maddeleri ve temizlik dışında kalan tekstil, oyuncak ve aksesuar gibi ürünlerin satıldığı tezgahların açılmasına izin verilmezken, tüm tezgahlar arasında da 3 metrelik mesafe bırakılması sağlandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 TC misafir
 28 Mart 2020 Cumartesi 17:28
Vallahi millet çatır çatır seçip alıyor müşterilerin 3 te 1'i de 65 yaş ve üzeri vatandaşlar maalesef. İnsanlar zorunluluktan ihtiyaçlarını karşılamak için dışarıya çıkıyor ama şahit olduğum şu ki hiç kimse sosyal mesafeye dikkat etmiyor gençler ise bu konuda çok daha duyarsız. Bu gidişle kentin 3'te 2'si rahatlıkla coronadan nasibini alır bunu söylemek için alim olmaya da gerek yok herşey ortada.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz