MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova tiyatrosunda yeni sezon hazırlıkları
Kültür - Sanat
19 Ağustos 2018 Pazar 10:14

Bornova tiyatrosunda yeni sezon hazırlıkları

İzmir'de Devlet Tiyatrosu ile birlikte tek repertuar tiyatrosu olan ve bu sorumlulukla 26 yıldır İzmir'in sanat hayatına dokunan BBŞT yeni sezon için hazırlıklarına başladı.

Sezon içinde Ana Kadro ekibinin hazırladığı oyunların yanısıra atölye sahne ve kursiyer grupları ile de tiyatroseverlerle buluşan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu sezonu Haziran ayında gereçekleştirdiği Kursiyer Oyunları Festivali ile kapatmıştı. BBŞT sezon değerlendirme toplantıları ve ardından oluşturulan sanatsal planlama ve provalar ile de yeni sezonun çalışmalarına başladı.

BBŞT sahnelerinde çocuk, genç, yaşlı 7’den 70’e kurs veriliyor. “Kursiyer Oyunları Festivali”nde seyirci karşısına çıkarak oyunlarını sergileme fırsatı buluyor. İzmir’in önemli repertuar tiyatrolarından kabul edilen BBŞT; Bornova Kültür Merkezi Sevda Şener Sahnesi , Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi ve  Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’ sahnelerinde hem kursiyer oyunlarını hem de ana kadro oyunları  seyirciyle buluşturuyor.BBŞT her yıl 5 ana kadro, atölye sahne ve yaklaşık 10 kursiyer grubu  ile tiyatroseverlerle buluşuyor.

BBŞT’nin Bornovalılara en güzel oyunları sahnelemenin yanısıra öğrenci yetiştirme konusunda da önemli çalışmalar yürüttüğü hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Tüm çocuklarımızı bu kurslarımıza bekliyoruz. Bugün pek çok film ve dizide rol alan oyuncular BBŞT’de bulundu. Geleceğin tiyatrocuları ve oyuncuları burada yetişiyor” dedi.

Tiyatro gösterimleri Eylül ayından itibaren başlayacak. Geleceğin tiyatrocularını yetiştiren BBŞT kursları için başvuru duyuruları da yine Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz