MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Boşnaklar'dan çifte ziyaret
Yerel Yönetimler
13 Mart 2016 Pazar 08:35

Boşnaklar'dan çifte ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Bosna-Hersek'ten gelen iki ayrı heyete ev sahipliği yaptı. Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan önce Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç'i, ardından Zenica Dostluk Köprüsü Derneği Başkan ve üyelerini ağırladı.

İzmir ile Bosna arasındaki güçlü ilişkiler, karşılıklı ziyaretler ve jestlerle her geçen gün biraz daha gelişiyor. Bosna-Hersek'in çeşitli kentlerinden gelen heyetler, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek ikili ilişkilerin geliştirilmesine verdikleri büyük önemi açıkça gösteriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi son olarak Visoko ve Zenica'dan gelen iki ayrı heyete ev sahipliği yaptı. Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ilk olarak, İzmir Bosna Sancak Derneği'nin konuğu olarak gelen Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç'i ağırladı. Aydoğan'ın bir sonraki konuğu ise Bosna Hersek Zenica Dostluk Köprüsü Derneği Başkanı Jasmin Imamovic ve derneğin yönetim kurulu üyeleri oldu. İki toplumun ortak kültürel değerlerini çeşitli etkinliklerle ortaya koymak ve var olan dostluk bağlarını daha da güçlendirmek istediklerini dile getiren Imamovic, "İzmir'i ikinci evimiz görüyoruz. Balkanlar'dan Türkiye'ye gelen turistleri öncelikle İzmir'e yönlendirmek istiyoruz" dedi.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s805507.jpg

Balkanlılar Festivali'nde buluşalım
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ise "Bosna Hersek'ten kardeşlerimiz geldiğinde çok mutlu oluyoruz. İzmir'de yaşayan binlerce Boşnak kökenli hemşerimiz var. Biz yabancı değiliz. Bu kentte hep birlikte büyüdük, aileler kurduk" diye konuştu. Aydoğan, geçtiğimiz yıl Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle iptal edilen Balkanlılar Halk Dansları Festivali'ni bu yıl Mayıs ayında yaparak Balkan halklarını bir kez daha İzmir'de buluşturacaklarını söyledi. Konuk heyete Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak da eşlik etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz