MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ve kelepçe çözüldü: Kriz uçtu gitti!
Güncel
12 Ekim 2018 Cuma 08:19

Ve kelepçe çözüldü: Kriz uçtu gitti!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Brunson, eşiyle birlikte özel uçakla Türkiye'den ayrıldı

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve ev hapsinde olan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'a, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Hükümle birlikte serbest bırakılan Brunson'ın ev hapsi ve yurt dışı yasağı kaldırıldı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, mahkeme heyeti, verilen aranın ardından kararını açıkladı.

Heyet, Brunson'a TCK'nın 220/7 maddesi gereğince 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verirken, hükümle birlikte sanığın ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırdı.

BRUNSON TÜRKİYE'DEN AYRILDI

Terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada hakkındaki adli kontrol hükümleri kaldırılarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson, özel uçakla Almanya'ya gitti.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve hükümle birlikte serbest bırakıldıktan sonra Alsancak'taki evine gelen Brunson, bir süre ikametinde kaldı.

Brunson ve eşi Norine Brunson, akşam saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı CIP kapısına geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da Brunson çiftine havaalanına kadar eşlik etti.

Havaalanında geniş güvenlik önlemi alındı.

Brunson, eşiyle özel uçakla Türkiye'den ayrıldı.

İsmail Cem Halavurt, havaalanında gazetecilere, müvekkili Brunson'un Almanya'ya gittiğini, 2 gün bu ülkede kaldıktan sonra ABD'ye geçeceği bilgisini paylaştı.

UÇAKTAN İNDİ, BAYRAĞI ÖPTÜ

Fox News'in haberine göre Brunson'u taşıyan uçak, günün ilk saatlerinde Almanya'ya indi.

Haberde, Brunson'un ülkesi ABD'ye gitmeden önce Almanya'da sağlık kontrolünden geçirileceği kaydedildi.

Uçağın Almanya'ya inmesinin ardından, Brunson'un ABD'ye ait Ramstein Hava Üssü'ne götürüldüğü kaydedildi.

Amerikan rahibi karşılayan ABD'nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell'in paylaştığı fotoğrafta, Brunson'ın ABD bayrağı öptüğü görüldü.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Brunson'un ABD Maryland'daki hava üssüne Cumartesi günü geleceği duyuruldu.

Müvekkilinin artık özgür olduğunu ve cezaevinde kaldığı sürenin aldığı cezayı karşıladığını belirten Halavurt, "Bu mahkumiyeti de kabul etmiyoruz, temyize gideceğiz" dedi. (DHA, AA, Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Biz bu kadar şei niye yedik?
 13 Ekim 2018 Cumartesi 11:24
Adamı yakaladığımız gün sınır dışı etseydik, ekonomimiz de onurumuz da etkilenmiyecek idi. Madem Papazı gönderecek idik bu kadar şeyi niye yedik?
 Verdik onların papazını
 13 Ekim 2018 Cumartesi 11:22
Verdik onların papazını alamadık bizim papazı.
 Sinan Öztan
 12 Ekim 2018 Cuma 20:37
Terör örgütlerine destek olduğu olduğu gerekçesiyle 35 yıla kadar hapsi rahip Brunson tahliye edildi.aynı suçu bir Türk vatandaşı işleseydi.Hayatı kararmış ve .ömrü hapislerde geçerdi.Demek ki Trump'un baskısı sonuç Türk yargısı bağımsız değil.
 izmir li
 12 Ekim 2018 Cuma 19:25
Türkiye de adalet var diye açıklama yapmışlar kimi kandırıyorsunuz 2 yıl oldu bir işe iade davası bitmedi ha birde İzmir in 1. üniversitesi işten çıkaran hemde türlü oyunlarla.
 Lombak
 12 Ekim 2018 Cuma 18:31
Valla arkadaş o zaman kaşıkçı olayı da tayyibe gözdağıydı. "Bak seni bilmem kaç parça böler atarız" dediler herhalde. Bunun da yemedi bi tarafı... Fetöyle mücadele nasıl devam edecek aç-kapa artemacılarım benim? Yani bu kadar karızmayı çizdikten sonra...
 muhalif
 12 Ekim 2018 Cuma 17:46
değdimi peki tüm bu yargı tiyatrosuna, ülkeyi rezil etmekle kalmadınız, koz olarak kullanmayı düşündünüz ana bu "rehin tutma" size pahalıya patladı.
 
 12 Ekim 2018 Cuma 17:02
Dediğim gibi oldu. ha ha ha
 Sagduyu
 12 Ekim 2018 Cuma 16:50
Papazi saldik sıra da IMF ye yani usa ye gidip kredi bulunmasi zorunda kalınması var. Derin ekonomik kriz bize neler gosterecek bakalım.
 Lombak
 12 Ekim 2018 Cuma 16:39
Rezalet! Rezalet!
 Işık Dikicigil
 12 Ekim 2018 Cuma 16:08
ÜSTÜNE BİR DE TAZMİNAT ÖDEMEYE KALKMASINLAR
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz