MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu sefer de çocuk şenliği 'madeni' yendi: Seçimden sonraya kaldı!
Yerel Yönetimler
1 Eylül 2015 Salı 15:52

Bu sefer de çocuk şenliği 'madeni' yendi: Seçimden sonraya kaldı!

Ödemiş Belediyesi ile bölgede yapılması planlanan altın madeni arasındaki çekişme sürüyor. ÇED toplantısı için belirlenen yer ve salonları defalarca iptal ettiren AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem son toplantının yapılacağı köyde çocuk şenliği kararı alınca şirket toplantıyı erteledi. Yeni tarih ise seçim sonrası 26 Kasım olarak belirlendi.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Ödemiş’te planlanan altın-gümüş madeni için bakanlık düzeyindeki çalışmalar sürüyor. Abdullah Şentürk tarafından yapılması planlanan maden projesinin hayata geçmesi için gereken ÇED toplantısı madene direnen AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem tarafından defalarca iptal edilmişti. Şirket son toplantının yerini yarın daha önce sivrisinek ilaçlaması  nedeniyle girişlerin yasaklandığı Mursallı Köyü’nde yapılacağını duyurmuştu.



ÇOCUK ŞENLİĞİ
İlk toplantı sırasında köyün meydanını kazan, daha sonraki toplantıda da ilaçlama yapan Belediye Başkanı Badem, bu kez  Ödemiş Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek çocuk şenliğinin köy meydanında yapılmasına karar vermişti. Mursallı ile birlikte 12 farklı yerde şenlik programı yapan belediye köy meydanına çocuk oyun parkları kurarken ziyaretçilerin eğlenmesi için tiyatro ve etkinlikler planladı.

BU KEZ ERTELENDİ
ÇED toplantısına saatler kala Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ani karar alarak toplantıyı ileri bir tarihe erteledi. Daha önce Mursallı Köyü’nde saat 14:00’te yapılması planlanan toplantı bu kez 26 Kasım 2015 tarihine alındı. Henüz yer konusunda bir açıklama yapılmazken tarih iki ay ileriye ertelendi. Hem seçim dönemi hem de gelen tepkilerin fazla olması nedeniyle ÇED toplantısında proje yeniden halkın görüşüne sunulacak.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz