MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca’da duyarlılık örneği
Yerel Yönetimler
18 Ocak 2019 Cuma 10:21

Buca’da duyarlılık örneği

Bucalılar,İzmir’de löseminin nadir görülen bir türü olan JuvenilMiyelomonositik Lösemi (JMML)  hastalığı tanısı konulan ve ilik nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için ikinci kez tek yürek oldu. Buca Belediyesi’nin Kızılay işbirliğiyle düzenlediği kan ve kök hücre bağışı kampanyası vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine tekrar düzenlendi.  İkinci kez düzenlenen kampanyada onlarca Bucalı, dört gözle gelecek iyi haberi bekleyen Öykü Arin ve tüm lösemi hastalarına umut olmak için sıraya girdi. 

Öykü Arin, henüz 3,5 yaşındayken lösemiye yakalandı. Türkiye’de her yıl lösemiye yakalanın bin 200’ü çocuk 4 bin 500 kişiden biri. Onun ve diğer lösemi hastalarının daha uzun yıllar sağlıklı bir yaşam sürebilme şansları, kemik iliği nakli için gönüllü olan donör sayısının artmasına bağlı. Donörlük için verilen her bir örnek, sadece Öykü Arin için değil ilik nakli bekleyen bütün hastalar için sağlıklı yaşam şansını artırırken, Buca Belediyesi ülkemizin dört bir yanında düzenlenen kan ve kök hücre bağışı kampanyasına destek verdi.  

Buca Belediyesi’nin Kızılay işbirliğiyle düzenlediği kampanyaya belediye çalışanlarının yanı sıra yüzlerce duyarlı Bucalı vatandaş da akın etti.  Daha sonra vatandaşlardan gelen büyük talep üzerine ilçede ikinci kez kampanya düzenlendi. Belediye binası içinde Kızılay’a kan bağışında bulunup donör olmak isteyen vatandaşlar, bir kez daha ülkemizdeki duyarlılığı gözler önüne serdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz