MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca'da miniklere hijyen eğitimi
Yerel Yönetimler
17 Ocak 2020 Cuma 09:52

Buca'da miniklere hijyen eğitimi

Fiziki ve bilişsel gelişimin en verimli olduğu çağlarda tüm çocuklar okul öncesi eğitimden faydalansın diye 10 tane Pırlanta Merkezi ile hizmet veren Buca Belediyesi, 16 Ocak Dünya Hijyen Günü’nde miniklere evrensel hijyen kurallarını öğretti. Kış enfeksiyonlarının da yoğun yaşandığı bu günlerde, en temel koruyucu adımın el hijyeninden geçtiğinin vurgulandığı etkinlik renkli görüntülerle gerçekleşti.

Çocuklarda zeka gelişiminin önemli bir kısmının erken yaşlarda gerçekleştiği bilinciyle, okul öncesi eğitim ağını bir kademe yükseğe taşımak için çalışmalar yürüten Buca Belediyesi, önemli günlerde de miniklerde farkındalık yaratmaya devam ediyor. 16 Ocak Dünya Hijyen Günü nedeniyle Kültür Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan 10 Pırlanta Merkezi’nde etkinlik düzenlendi. Çocuklara bu konuda renkli bir sunumla eğitim verilirken, ebeveynlere de konunun önemi anlatıldı.

ÖZ BAKIM BECERİLERİ DE GELİŞİYOR
Okul öncesi eğitim ile yeteneğini keşfeden, fiziksel ve bilişsel gelişimini hızlandıran 3-6 yaş gruplarının aynı zamanda yemek, uyku, tuvalet gibi öz bakım becerilerini de gerçekleştirmesinin sağlandığını aktaran Buca Belediyesi yetkilileri, hijyenin bundan bağımsız olmadığını vurguladı. Temizlik alışkanlığının erken yaşlarda çocuğa kazandırılmasının pek çok avantajı bulunduğunu belirten yetkililer, “Özellikle enfeksiyonların yaşandığı kış aylarında hijyen iki kat önem kazanıyor. Başta el hijyeni olmak üzere çocuklarımıza alışkanlık kazandırdığımızda bulaşıcı hastalıkların da önüne geçmiş oluyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz