MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyük ulaşım projesinde son durum: İzmir trafiği nefes alacak
Yerel Yönetimler
23 Şubat 2018 Cuma 12:31

Büyük ulaşım projesinde son durum: İzmir trafiği nefes alacak

Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde yapmayı planladığı en büyük ulaşım projeleri arasında yer alan Konak-Buca-Bornova Otogar tünel ve viyadük yapımı sürüyor. Hazırlıkları süren tünel girişinde Başkan Aziz Kocaoğlu'nun katılımıyla tören yapılacak.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kararıyla üst kamulaştırma çalışmaları durdurularak alttan tünelle Buca’dan Bornova’ya ulaşmayı planlayan proje yürüyor. Kentin en büyük ulaşım projeleri arasında gösterilen tünel ve viyadük çalışmaları devam ediyor. Yüklenici firmaya yer tahsisinden sonra şantiye tesisleri de kurulurken tünelin girişleri açılış için hazırlandı. Köstebek tabir edilen iş makinaları Buca’dan girerek Bornova’dan çıkacak. Kısa süre içinde tünele girecek olan makinalar binaların altında metro inşaatlarında olduğu gibi kazarak ilerleyecek. Tünel açma çalışmaları için hazırlıklar tamamlandıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı bir tören düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleriyle birlikte  bölgede inceleme yapan Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe, inşaatlar alanında son hazırlıkları koordine etti. 

İŞTE AYRINTILAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Tünelleri’nin devamı olan Homeros Bulvarı’ndan sonrası için başlattığı, Otogar’a kadar uzanan 7 kilometrelik yeni güzergah “derin tünelle” geçilecek. Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında kalan 2.4 kilometrelik bölümde gerçekleştirilecek derin ve çift tüp tünel projesi sayesinde bu bölgede kamulaştırma süreci de yaşanmayacak. 

İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergah Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak ve Buca, Bornova ile Konak ilçelerinden geçecek. Büyük bir bulvar olarak açılacak yeni yol, 35 metre genişliğinde ve (3 gidiş - 3 geliş) toplam altı şeritli olarak hizmete açılacak. Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Ufuk, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar’a bağlantı sağlanacak.

 Daha önce Homeros Bulvarı kısmı için 17.7 milyonluk kamulaştırma yapan Büyükşehir Belediyesi’nin otogar güzergahıyla birlikte şu ana kadar yaptığı toplam kamulaştırma bedeli 53 milyon TL’ye ulaşmıştı. Proje aynı zamanda İzmir’deki en uzun karayolu tüneli de olacak. Karayolları kayıtlarına göre İzmirlilerin halen kullandığı olduğu Bayraklı 1 Tüneli 320 metre, Konak Tüneli 1674 metre, Bayraklı 2 Tüneli ise 1865 metre uzunluk bulunuyor. Bu proje ayrıca belediyenin kendi öz kaynaklarıyla tamamlanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bucali
 24 Şubat 2018 Cumartesi 19:43
Bu yapilanlar kara delik..izmirin dengesini bozuyorlar..nerdesiniz ey izmirliler..sizi gidi izmirliler????
 Kemal
 24 Şubat 2018 Cumartesi 11:18
İzmirde yaşamak güzel ancak çevre ve şehircilik bakanlığı ve yandaşlara çekilen peşkeşlerle şehrin bütün giriş çıkışları avam lerle trafik yoğunluğu 10 katına çıkarılmıştır.Bilgilerinize.
 Ercan
 24 Şubat 2018 Cumartesi 01:27
Anlaşılan bu izmir kıskançlığı tedavi edilmeyecek boyuta gelmiş Bana laf atan arkadaşın türkiyede başka örneği olmayan izbandan haberi bile yok.zHele göç olayını bile anlayamamis.En çok göç alan demedim En çok göçü ankara ve istanbuldan aliyor dedim. Trollculuk bu sitede sökmez.Baskalariyla karıştırmayın izmirlileri
 Mustafa
 24 Şubat 2018 Cumartesi 01:09
Ercan kardeşim iş o fiyata bitmiyor ise tekrar başka bir firmaya veriliyor ise bu ne demek oluyor ? Bu iş bu fiyata bitmez demek oluyor. Ayrıca ihale kanununu iyi oku sadece en düşük teklifi verdi diye iş o firmaya verilmez bazı teknik detaylara bakılır puanlama yapılır! Örnek bu ihaleyi ilk başta Hitit inşaat aldı sonra hgg inşaata verildi ! Ucuz fiyat verdi diye sadece ihale verilmez! Belediyenin bu konularda daha gerçekçi bir yaklaşım göstermesi gerekir. Bünyesinde bu konularda tecrübeli adamlar bulundurması gerekir. Yoksa sonuç diğer metro inşaatları gibi olur yıllarca sürüncemede kalır. Büyükşehir çalışmaları düzenlidir belki ona lafım yok ama inşaat anlamında zayıf bir belediyecilik anlayışı var o kesin. Ulaşım ve imar konusunda kendini geliştirmeli. İzmir’in en güzel tepeleri gecekondu dolu. Bunlara kalkıpta ben izin vermedim sonuçta. Yazık yıllarca çalışıp zor ev alabiliyoruz ama insanlar gelip İzmir’in en güzel yerine gecekonduyu dikip hak sahibi oluyor. Hakkınızı arayın kardeşim
 90 dk
 24 Şubat 2018 Cumartesi 00:05
Ayrancılar - Gaziemir arası 17 km. sadece gidiş 5.72.-TL. 90 dk içinde Ayrancılar ‘dan Gaziemir’ e gidiş - geliş 8.58.-TL. Yani aktarma hakkı ile 90 dk içinde Bostanlı’dan Bornova’ya- oradan mavişehire 2.86.-TL. ye gitmenin 3 katı.
 Gunes ozcelik
 23 Şubat 2018 Cuma 23:46
Buljent bey ben de izmirliyim, chp liwyim ama izban artikd dediginiz gibi degil. Brda da yazlmis. Izvban aliaga - torbalı arasi 4 bilet artik. Menemen havalimani 2 bilet. Tepkiler bu yuzden. Aklimizla dalga gecmeyin lutfen. Saygilar.
 Alpay
 23 Şubat 2018 Cuma 23:45
Ya arkadaşlar bırakın kavgayı da gerçekleri söyleyin İzmir trafiği bitti artık ve yapılan projeler diğer illerin çok gerisinde bırakın İstanbul’u Ankara’yı izmire bence değişim şart gerçekten elle tutulan bir proje yok İzban ve çevre yolunu iki gün kapatın sadece iki gün izmire bakın sonra tekrar yorum yapalım
 Poyraz
 23 Şubat 2018 Cuma 23:36
Istanbul 2015 - 2016 yılları arasında net 71 bin kişi göç vermiş. İzmir ise net 24 bin kişi göç almış.
 Bülent ışık
 23 Şubat 2018 Cuma 23:20
22.00 sana Kızılay Esenboğa havaalanı arası kaç kilometre diye sormuştum.Cetvel eğri olduğu için gargaraya getirmişsin anlaşılan.Kizilay Esenboğa havaalanı arası 28 kilometre ve 11 lira.indirimli bilette yok.Aynı mesafe Izban'da 2.86 + 21 = 3.07 lira. 11 lira nire 3.07 lira nire değil mi ? Halkapinar'a aktarma ile gelen herkes havaalanina 2.86 liraya gider .Ankara ve Istanbul metrolarını Ulaştırma bakanlığı 2012 yılında devraldı. Istanbul belediyesi metro yapıyor diyene duyurulur.Evka 2 'den otobüse bin
 Mustafa
 23 Şubat 2018 Cuma 23:18
Ercan kardeşim ucuz fiyat verdi diye ihale verilmez. Açık konuşalım kimsenin taraftarı değilim bu işe 15 yılımı verdim ülkemin dört bir yanında tünel yaptım ayrıca yurt dışında yaptım. Ama herşeyin bir olabilirliği var. Sen bir porsiyon köfteyi 2 tl yersen şüphelenmezmisin? Ben sana bunu işin içinde olan biri olarak ve orada çalışan arkadaşlarım ile yaptığım istişare sonucunda da olacakları söylüyorum. Herşeyin bir bedeli var. Bu bedeli sonra gene halk ödüyor. Bek bildiğim konu hakkında konuşurum bilmediğimde susarım. İzle ve gör bir yıldır başlayamadılar keşif artışı için formül arıyorlar şu anda. Bu paraya bu iş bitmez !!! Varsa iddası olan çıkarız tv de çatır çatır konuşuruz lakin çıkacak adam olması lazım karşımıza.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz