MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir Meclisi’nde Narlıdere’nin o kararlarına 3’üncü fren!
Yerel Yönetimler
11 Aralık 2017 Pazartesi 20:01

Büyükşehir Meclisi’nde Narlıdere’nin o kararlarına 3’üncü fren!

Narlıdere Belediyesi’nin Gezi Olayları’nda yaşamını yitiren Berkin Elvan ile Ali İsmail Korkmaz’ın isimlerini verdiği sokak kararlarına Büyükşehir Meclisi’nden 3 ayda 3’üncü fren geldi. Başkan Batur konuyla ilgili mecliste ilk defa konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Oturumda gündeme Narlıdere Belediye Meclisi’nin geçmiş dönemde aldığı sokak ismi değiştirme kararlarından bazıları geldi.

Kararlar İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üçüncü kez görüşüldü. Büyükşehir Meclisi’nde Ekim ayında gündeme gelen önergede Yavuz Bingöl Sanat Sokağı’nın isminin Berkin Elvan Sokak olarak, Mithatpaşa Caddesi ile kesişiminden güneye doğru yaklaşık 175 metrelik kısmı kapsayan bölümün de Ali İsmail Korkmaz Sokak olarak değiştirilmesi yer almıştı.

Gezi Olayları sırasında hayatını kaybeden Elvan ve Korkmaz’ın isimlerinin Narlıdere’de sokaklara verilmesi kararları sonuca bağlanmayarak gündemde bırakılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısından da aynı karar çıkmıştı. Sokak isimleri yine gündemde kalmıştı.

3 AYDA 3’ÜNCÜ FREN!
Komisyonlarda oy birliğiyle reddedilen kararlar mecliste Aralık ayında da gündeme geldi. Sonuç yine değişmedi. AK Partili meclis üyeleri, CHP’li Sırrı Aydoğan ve komisyonda görevli üyeler geçmiş yıllarda verilen sokak isimlerinin değiştirilmemesi yönünde alınan ilke kararlarını Başkan Kocaoğlu’na hatırlattı. Bunun üzerine Narlıdere Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan kararlar yine gündemde bırakıldı.

BATUR O KARARLARIN BEKLETİLMESİ İÇİN İLK KEZ KONUŞTU!
AK Partili Ali Kökoğuz, “Başkanım sizin ilke kararlarınız var. Bu kararları onaylarsanız kendinizle çelişmiş olursunuz” dedi. Kocaoğlu ise, “Öyle hassas konular geliyor ki istisnalara giriyor. Geri çeviremiyoruz. Bir daha gelirse onaylamayacağım” açıklamasında bulundu.  

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da oturumda söz aldı ve “Bu karar Narlıdere Belediye Meclisinden oybirliği ile geçti. Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz, Gezi olaylarında hayatlarını kaybeden çok değerli gençlerimizdir. Narlıdere’de bu isimleri her köşede görebilirsiniz. Bu Narlıdere’nin yüzde 80’inin aldığı karardır. Bu konunun mecliste beklemesinden bile tedirgin olduk. Bunun yeniden tartışılması bizim ağırımıza gidiyor” diye konuştu.

AK Partili İmet Tunç, “Biz burada rahmetli arkadaşları tartışmıyoruz. Yavuz Bingöl’ün isminin alınıp yerine başka bir ismin verilmesini konuşuyoruz. Biz buna karşıyız” açıklamasında bulundu. Tunç’un ardından AK Partili Paşa Çelebi, “Bu konuya gösterdiğiniz ilgi ve alakayı inşallah bir gün Çevik Bir Meydanı’nda da gösterirsiniz” şeklinde konuştu. Kocaoğlu bu kez, “Bunu temcit pilavı gibi konuşup durmanın anlamı yoktur. Bana Çevik Bir’in suçlu olduğu belgesini getirin, beraber değiştireceğiz oybirliği ile. Konuyu gündemde tutuyorum ama isim değişikliği konusu doğru değil. Yavuz Bingöl’ün ismini sokağa kim verdiyse verdi. Başka sokak getirin ne istiyorsanız onu yapalım. Yeni isim verme konusunda eyvallah” dedi.  AK Partili Kemal Büyükkesim bunun üzerine, “28 Şubat postmodern darbe değil miydi?” deyince CHP’li sıralardan, “Asıl darbeci sizlersiniz” sesleri yükseldi. Bunun ardından Büyükkesim, "28 Şubat’ı yapanlar kamuoyu tarafından yargılandı ve halkın vicdanında mahkum edildi. Bunun neticesinde 2002 seçimlerinde sandıkta halkımız gereken cezayı kesmiştir" cevabını verdi. Kocaoğlu ise, “Kamuoyunda yargılanmaya bakarsanız ooo... Toplum ve kamuoyu herkesi görüyor ve yargılıyor” açıklamasında bulundu.

SÜREÇTE NE OLDU?
Hukuk Komisyonu Elvan ve Korkmaz ile ilgili Narlıdere Belediyesi’nden gelen talebi uygun bulmamıştı. Komisyonun bu kararı onaylanmak üzere Ekim ayında meclis gündemine getirilmişti. Meclis öncesinde gerçekleşen grup toplantısında konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un, çekincelerini ifade ettiği ve kararın komisyon tarafından tekrar gözden geçirilmesini talep ettiği belirtilmişti. Batur’un ayrıca kararın meclis tarafından onaylanması gerektiğini vurguladığı dile getirilmişti. Grup toplantısının ardından mecliste görüşülen önergenin gündemde bırakılmasına karar verilmişti.

BİNGÖL’ÜN İSMİ NEDEN DEĞİŞTİRİLMEK İSTENDİ?
Berkin Elvan’ın annesinin o dönemde yuhalatılması sonrasında ‘Bu çok insani bir şey’ diyen Yavuz Bingöl’e tepki gösteren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur bir hamle yapmıştı. İlçe Belediye Meclisi 2015 yılında aldığı kararla Ilıca Mahallesi’nde bulunan Yavuz Bingöl Sanat Sokağı’nın ismini Berkin Elvan Sokak olarak değiştirmişti. O dönemde Narlıdere Kaymakamı olarak görev yapan Osman Aslan Canbaba ilçe belediyesinin aldığı kararı veto etmişti.  Daha sonra Hayrettin Çiftçi Narlıdere’ye kaymakam olarak atandı ve karar meclisten geçti. Belediye Başkanı Abdül Batur sokağın açılışını gerçekleştirmişti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Erol topal
 12 Aralık 2017 Salı 23:07
Kentsel donusumu halledin
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz