MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir’de kadro revizyonu: O isimlerin istifası alındı
Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2019 Salı 13:30

Büyükşehir’de kadro revizyonu: O isimlerin istifası alındı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kararı sonrasında eski Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen ve İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı ve Ünibel A.Ş Genel Müdürü Ardahan Totuk’un istifaları alındı.

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve geldikten sonra yakın çalışma ekibinde başlattığı değişim sürüyor. İlk olarak başkanlık özel kalem, protokol ve basın-halkla ilişkiler ekiplerinde yeni görevlendirmeler yapan Soyer, uzun süredir birimlerden brifing alıyordu. Büyükşehir Belediyesi’nin ana kademesi, İZSU, ESHOT gibi yan kuruluşlar ile şirketleri de yakın markaja alan Başkan Soyer düğmeye bastı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde uzun yıllar Genel Sekreterlik yapan Pervin Şenel Genç’in emekli olduktan sonra devam ettiği şirketlerdeki görevine son verildi. Genç’in bazı şirketlerde devam eden yönetim kurulu başkanlığı ve üyelikleri alındı.

Başkan Soyer’in kararıyla Büyükşehir’den ayrılan bir diğer isim ise İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı oldu. Uzun yıllar İZBETON’da genel müdür yardımcılığı yaptıktan sonra İZELMAN’da görev verilen Kırmızı aynı zamanda Bornova ve Bayraklı’da da siyaset yapan kişiler arasında bulunuyor. Kırmızı’nın yerine Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı da olan Av. Heval Savaş Kaya’nın getirilmesi bekleniyor.

Büyükşehir’de istifası alınan diğer bir isim ise Hilmi Özen… Büyükşehir Belediyesi’nde farklı birimlerde çalıştıktan sonra emekli olan ve şirketler koordinatörü olarak görev yapan Özen de yeni karar nedeniyle artık Büyükşehir’de çalışmayacak.

Başkan Soyer, Aziz Kocaoğlu’nun kararıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk ile de yolları ayırdı. Vali yardımcılığı görevinde istifa ederek 2014’te Bayındır’da CHP tarafından aday gösterilen Totuk, seçim kampanyası sürecinde ayağını kırmış, yerine Dr. Ufuk Sesli aday gösterilmişti. Totuk, seçim süreci sonrasında Başkan Kocaoğlu’nun isteğiyle Ünibel A.Ş’nin genel müdürlüğünü yürütüyordu.

SEZER VE ŞENER BIRAKMIŞTI
Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Soyer seçilmeden önce Başkan Kocaoğlu’nun yakın çalışma ekibinde yer alan Fuarcılık Şirketi İZFAŞ’ın Genel Müdürü Gül Şener istifa etmişti. Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar planlama konusunda merhum Başkan Ahmet Piriştina’dan itibaren çalışmalar yapan Şener, ESHOT Genel Müdürlüğü ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştu. Şener, fuarcılık şirketinden Soyer gelmeden önce ayrılmıştı.

Başkan Soyer göreve başladıktan sonra ayrılma kararı alan bir diğer isim ise İZBETON Şirketi’nin Genel Müdürü Hüseyin Sezer oldu. Sezer’in, “görevi bırakmak istiyorum” talebi diğer isimlerle birlikte değerlendirilerek istifası işleme konuldu. CHP’de milletvekili adaylığı, belediye başkan aday adaylığı gibi siyasi süreçleri de bir yandan götüren isim olan Sezer, Kocaoğlu’na yakın isimler arasında bulunuyordu.

Başkan Soyer’in kadroya yönelik işlemlerini ve kararlarını Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe yaptı. Gökçe, yolları ayrılan isimlerle tek tek görüşerek son kararları tebliğ etti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 belediye çalışanı
 22 Mayıs 2019 Çarşamba 14:31
biriai demiş ki: yıllarca hizmet etmiş bürokratlarımıza emeğinize sağlık diyeceğinize ver yansın demek ne kötü demiş. Ne güzel söylemiş, ancak önceki dönemde neden aynı hassasiyet gösterilmemiş, aksine kişisel egolar yüzünden mağdur edilmiş, kurumdan uzaklaştırılmıştır. Eeeeeee şimdi de haketmeden onun bunun tanıdığı, ablası, abisi diyerek bir yere gelmiş olanlar da gitmeli değil mi ama
 misafir
 22 Mayıs 2019 Çarşamba 10:48
Cevabım YİĞİT isimli arkadaşa, 2 köşeyi tutup kendilerini şaha kaldırmasınlar sonra. Demedi deme sonra.
 izmirli
 22 Mayıs 2019 Çarşamba 10:20
bedel ödemiş insanlara bedel ödetmek yakışmadı tunç başkan...
 Kuyruk Acısı
 22 Mayıs 2019 Çarşamba 09:27
Şu yorumlara bakın. Tamamına yakını kuyruk acısı kokuyor. Herkes içindekini kusmuş. Yahu arkadaş, beklentileriniz olabilir ama bu kadar da küçülmeyin.
 ben
 22 Mayıs 2019 Çarşamba 09:08
yalan dolan ile devran sürmek nasıl bir şey biz ne bilek beyim büyükler bilir. hak yiyenlerin hakkını savunacak bi tane adam çıkmaz
 m35
 22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:38
Yıllarca hizmet etmiş bürokratlarımıza emginize saglık diyecegimize ver yansınsın demek ne kötü ne ayıp. İllaki degişim olur. EMEGİNİZE SAGLIK güzel insanlar
 
 22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:21
ahhh ah nekadar üzüldüm heleki burnu kaf dağında olan hüseyin beye resmen kahroldum:):) Bu daha başlangıç bu belediyenin ve bu izmirin sırtındaki kambur temizlenecek ve HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK ....
 partili
 22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:03
1 ay önce Genel Sekreter'den temizlik personeline kadar birlikte çalışacağız demişti.
 sezarın hakkı sezara
 22 Mayıs 2019 Çarşamba 03:27
İstifası alınan kişiler belediye kurumlarındaki üst düzey yöneticilerdir. bu insanlar emekli oldukları halde kurumlar da yöneticilik yapmaya devam ediyorlardı. hem emekli maaşı alıyorlar hemde yöneticiliğe devam ediyorlarde. Aferin soyer e! böyle devam et başkan .
 Ayla
 22 Mayıs 2019 Çarşamba 02:27
Değişiklik, ölü toprağını ve bencilliği ortadan kaldırmak için çok iyi bir yol... Bir de kadının adı değil, kendisini görmek isteriz, Aşkileİzmir ??????
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz