MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'den önemli kentsel dönüşüm kararı: 8 değil, 13 kat olacak!
Yerel Yönetimler
7 Aralık 2019 Cumartesi 09:32

Büyükşehir'den önemli kentsel dönüşüm kararı: 8 değil, 13 kat olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm konusunda iki önemli karar aldı. Belediye, iki etap halinde çalışmaları devam eden Karabağlar Uzundere’de uygulanan kat sayısını yeni projeler için 8’den 13’e çıkarttı. Belediye ayrıca, binalardaki giriş ve kat holleri ile asansör önlerini emsale dahil etti.

EGEDESONSÖZ- Karabağlar ilçesinde hayata geçirdiği “Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi” ile örnek kent yenileme çalışmasına imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli iki karar aldı.  Uzundere’de birinci etabı bitiren ve ikinci etapta inşaatları hızla yürüten belediye bu alanda kalan yeni düzenleme bölgelerinin önünü açacak bir işe imza atmaya hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde Folkart A.Ş tarafından yapılan ve hak sahiplerine verilen yerinde kentsel dönüşüm projesinin daha da genişletilmesi kararı alındı. Büyükşehir Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı, bölgede yaşayanların taleplerini göz önünde bulundurarak yeşil alan, sosyal donatı alanları ve park alanlarını daha da fazlalaştırmanın önünü açma talebinde bulundu. Buna göre Büyükşehir yeni düzenlemeyle bölgede olan 2,5 emsale hiç dokunmadan binaların yüksekliklerini arttırdı. Mevcut uygulamada 8 kat olan binalar bundan sonra 13 kat yapılacak. Dikey yükselen binalar sayesinde yeşil alanlar artacak. Yoğunluk yayılmadan kat artışı sağlanacak. Böylece kentsel dönüşüm bölgesinde açık otoparklar ve yeşil alanların oranı artmış olacak.

SELVİTOPU’NDAN DESTEK
Ada vaziyet planında blokların arasını açacak ve daha çok yeşil alan yapılacak 13 katlı projeye ilk destek Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’ndan geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçmiş yıllarda kentsel dönüşüm daire başkanlığı, genel sekreter yardımcılığı gibi teknik konulardan sorumlu bürokrat olarak da görev yapan Başkan Selvitopu, uygulamanın bölge açısından avantajları olduğunu dile getirdi. Selvitopu, “ Sekiz katlı binalarda yaşayanlar otopark ve yeşil alanların azlığından şikayet etti. Yeni uygulamada yoğunluk artışı olmayacak. Bazı bloklar kaldırılacak ve oradaki katlar dikey olarak diğer bloklara yüklenecek. Böylece kat adeti 13’e kadar çıkacak. Bu durum bölgeyi rahatlatır ve daha çok sosyal donatı alanı kazandırır” dedi.

EMSAL DÜZENLEMESİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm alanlarına yönelik ikinci önemli kararını da plan notu düzenlemesiyle yapma kararı aldı. Belediye, mevcut imar planı kararları ve meclis kararlarına istinaden yerinde dönüşüm/uzlaşı esası ile hazırlanan projelerin, dönüşüm çalışmaları süreci içerisindeki imar mevzuatı değişikliklerinden etkilenmemesi için yeni bir hamle yaptı. Buna göre; Bakanlar Kurulu kararı ile ilan edilen ve belediye yetkisinde yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim proje alan sınırları içerisinde inşa edilecek olan yapılarda; bulunduğu katın brüt alanının yüzde 15'ini geçen giriş holleri, kat holleri ve asansör önü sahanlıkları emsale dahil edilecek. Büyükşehir bununla ilgili kararı plan notu ilavesi olarak gündeme getirirken karar mecliste oylanarak yürürlüğe girecek.  Bu kararla yoğunluk artışı ve binalardaki fazla görünen inşaatların önüne geçilmiş olacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Neslihan
 8 Aralık 2019 Pazar 15:26
Sivasada kentsel dönüşüm gelsin artik evlerimiz cok eski
 Sakine
 8 Aralık 2019 Pazar 14:49
Olması gereken buydu ben üçüncü etab maduruyum biran önce evlerimiz yapılsın borç başını aldı gidiyor
 Ilhan narmanoglu
 8 Aralık 2019 Pazar 11:23
Belediye nın hayal ettik leriyle vatandaş ilgilenmiyor gerçek hayata donmelerini tafsiye edrim sen yeniden yeni bir mahalle kuruyorsun ama konutların altına otopark yapama gergi duymuyorsun çok büyük bir rant dönüyor ama kimse ne olduğunu bilemiyor
 Mehmet
 7 Aralık 2019 Cumartesi 19:00
Büyük şehir belediyesinin almış olduğu kararı destekliyorum 13 15 ola bilir kat yalınız bizim bayraklı tepekule mahlesi manavkuyu mahllesi nede bir el atsa başkan çok iyi olur mahalle olarak bekliyoruz sayın izmir büyük şehir belediyesinden bayraklida evlerin temeli çürüdü 50 55 60 yıllık evler var çökmeden insanlar ölmeden önlem alınsın başkana duyurulur
 Kskli
 7 Aralık 2019 Cumartesi 18:20
Raaant olmuyor mu ? KSK sahil ilk depremde gidecek gecekondu bolgesine emsal artışı!!
 Nazan
 7 Aralık 2019 Cumartesi 16:58
Karsiyaka icinde lutfen kat verilsin
 deli bekir
 7 Aralık 2019 Cumartesi 09:43
13 kat mütahitidleri kurtarır ama orada oturacaklar için sıkıntı. bakım maliyeti ve giderleri çok olur.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz