MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir’i isteyen Erzurumlu Başkan: İzmir’de CHP’ye oy vermemiş 100 bin akrabam var!
Politika
10 Ekim 2018 Çarşamba 08:00

Büyükşehir’i isteyen Erzurumlu Başkan: İzmir’de CHP’ye oy vermemiş 100 bin akrabam var!

CHP’li Çat Belediye Başkanı Kılıç, “İzmir’de evim var. İzmir’de CHP’ye oy vermemiş 100 bin tane Erzurumlu akrabam var. İzmir’i çok iyi tanıyorum, biliyorum. Partim görev verirse her türlü göreve her yerde hazırım. İddialı bir laf ettik. İzmir’i dünya markası yapacağız dedik” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, 15 yıllık görev süresinin ardından 2019 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklaması sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) adaylık hareketliliği başladı.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun Tarafsız Bölge programında partisine yönelik eleştirileri sonrasında sürpriz bir hamle de Erzurum’dan geldi. Sosyal medya hesabından Başkan Kocaoğlu’na tepki gösteren Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, İzmir’e talip olduğunu ilan etti.

- BÜYÜKŞEHİR’E ERZURUM’DAN SÜRPRİZ TALİP: VERİN BANA İZMİR’İ!

ERZURUMLUYUZ DİYE İZMİR’DEN ADAY OLAMAYACAK MIYIZ?
Gelişmeler sonrasında Egedesonsöz’e konuşan Başkan Kılıç, kararının detaylarına ilişkin bilgi verdi. Kılıç, “Biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşıyız. Erzurumluyuz diye İzmir’den aday olamayacak mıyız? Ben hiçbir yer için müracaat edip aday adayı olmam. Genel merkez bizi uygun görürse, İzmir olur, başka yer olur, fark etmez, aday gösterirse o ayrı… Ben İzmir’e de başka bir yere de aday olmam. Kriterlerimiz var. İddialı bir laf ettik. ‘İzmir’i dünya markası bir şehir yapacağız’ dedik” açıklamasını yaptı.  

AZİZ BEY PARTİYE HAKSIZLIK YAPTI
Kocaoğlu’nun programdaki eleştirileriyle partiye haksızlık yaptığını söyleyen Kılıç, “Aziz Bey partiye çok haksızlık yaptı. 15 yıl bir partide belediye başkanlığı yapacaksınız, kalkıp partiyi genel başkanı eleştireceksiniz. Bu kimsenin haddine değil. Herkes haddini bilmeli. Biz bize olduğumuzda birbirimizi eleştirelim. Ben de kısmen arkadaşlara eleştiri getiriyorum. Ama basının önünde, yandaşların yanında tartıştırmam. Bu etik değil. Böyle yaparsak olmaz. Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. Bu parti size İzmir gibi bir yerde 15 yıldır belediye başkanlığı yaptırıyor. Böyle nankörlük olur mu?” diye konuştu.

İZMİR’DE CHP’YE OY VERMEMİŞ 100 BİN TANE ERZURUMLU AKRABAM VAR
İzmir ile olan bağlantısına değinen Kılıç, “İzmir’de evim var. Dikili’de yazlığım var. İzmir’de CHP’ye oy vermemiş 100 bin tane Erzurumlu akrabam var. İzmir’i çok iyi tanıyorum, biliyorum. İstanbul’da ticaret yapıyorum ama İzmir’in marka bir şehir olması için kimse bir katkı sağlamadı. İzmir kendi kendini yönetiyor. İzmir kendi ayaklarının üzerinde kendi duruyor. İzmir modern, çağdaş, laik, Atatürkçü halk tarafından ayakta duruyor. Bu daha da geliştirilebilir. Dünya çağında bir şehir olabilir. İnsan kültürü anlamında alt yapısı var. Turist modern, laik, demokratik toplumların içine gider. Turist İstanbul’da kendini çok rahat hissetmeyebilir ama İzmir buna çok uygun bir yer. Ama şunu dikkatle vurguluyorum; aday adayı olmam. Partim görev verirse her türlü göreve her yerde hazırım” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sarı Çizmeli Memed'A
 10 Ekim 2018 Çarşamba 22:50
Çadır tiyatrosu mu desem yoksa orta oyunu mu, bilemedim.
 BEYLER BAKİ
 10 Ekim 2018 Çarşamba 20:54
BenimAilemin yüzde 80 ni izmirde yaşıyor CHP YE OY VERİYORLAR kesinlikle başka partiye oy vermezler Dikkatli yorum bilinçli açıklama YAPIN lütfen üzmeyin bizi
 hürmüz
 10 Ekim 2018 Çarşamba 17:56
hadi bi git ya.
 Işık Dikicigil
 10 Ekim 2018 Çarşamba 16:04
ÇOK KOMİK
 Erdal can
 10 Ekim 2018 Çarşamba 15:45
izmirde yüz bin akrabası varsa gelipte bağımsız izmir milletvekili olsun.Yada izmirin ilçelerinden birine bağımsız belediye başkanı olsun. Ayrıca bu kadar akrabası varsa hiç bir partiye ihtiyacı olmaz. Direk kendisi seçilir.
 dost
 10 Ekim 2018 Çarşamba 14:15
kocaoglundan daha iyi yapacagi kesin
 Mümtaz Adaer
 10 Ekim 2018 Çarşamba 14:01
Lafa bakarım laf mı....? Taş yerinde ağırdır. Kal Çat'da Sn. Kılıç.
 Baltazar
 10 Ekim 2018 Çarşamba 12:57
17 bin nüfusa sahip, kasabadan hallice bir ilçeyi yönetmekle 30 ilçeye sahip, 4 milyon 350 bin nüfuslu metropolü yönetmeyi aynı zanneden zihniyet sen hangi evrende yaşıyorsun? Eline İzmir''im Kart versen Konak''tan Karşıyaka''ya gidemeyecek tipler, İzmir''i yönetmeye talip oluyor...Sadece Bornova Atatürk Mahallesi''nin nüfusu 28 bin, yani senin yönettiğin ilçenin neredesye 1.5 katı. isim yapmak için ortalığa çıkmayın. Kendi partinin mensubu bir belediye başkanına bile ''Medya önünde eleştirmem'' deyip sonra 1450 kilometre uzaktan ithamlarda bulunuyor, ''Nankör'' diyorsun.''Düşmanını başka yerde arama'' diye bir söz vardır ya. CHP ''de rakibini başka yerde aramasın. CHP''nin tek rakibi yine CHP''dir bu zihniyetle...
 Hür Düşünce
 10 Ekim 2018 Çarşamba 12:03
100.000 akrabası olan bir kişi ise torununun sünnetini İzmir'de yaptırsın. Her davetli yarım altın taksa 50.000 yarım altın olur. Paraya bak, çarpmasını bile kafandan zor yaparsın. Arif Kılıç kardeş, Hangi okullardan - üniversitelerden mezun oldun ? Boşver be Arif Kılıç , bak orada işine- kafana böyle hayalleri getirme.
 Mert
 10 Ekim 2018 Çarşamba 11:41
Saymış 100 bin, hepsini de biliyor sanki beraber oy attılar, bu adam bir de başkan olmuş.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz