MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir'in o planlarına itiraz yağmuru!
Yerel Yönetimler
12 Mart 2018 Pazartesi 09:26

Büyükşehir'in o planlarına itiraz yağmuru!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl tamamlanan bölge planlarına yağmur gibi itiraz geldi. İtiraz edenler arasında belediyeler ve resmi kurumlarla birlikte çok sayıda kişi yer aldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin 2030 yılına kadar olan 10-15 yıllık süreci organize eden 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planları’nın itirazları değerlendirildi. Belediyenin, 3 bölgede 13 ilçe ve 428 kırsal yerleşmeyi içine alan yeni nazım planı, konut, sanayi, tarım, turizm ve ulaşım gibi yerleşme ve arazi kullanım kararlarını belirlemişti.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ve Ağustos aylarında tamamlanan planlara yıl sonu itibariyle itirazlar kabul edilmişti. Büyükşehir, o itirazları inceledi ve komisyonlar değerlendirmeyi yaptı. Planlara yapılan itirazların bir kısmı değerlendirilirken büyük bölümü ret edildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu kurumlar ve vatandaşlardan gelen talepleri tek tek inceledi.

Büyükşehir’in “Batı Bölgesi Planı” olarak nitelendirdiği Çeşme, Urla ve Karaburun’daki düzenlemelere Başbakanlık TOKİ, Çeşme Belediyesi, Karaburun Belediyesi, Vosmer Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ricardo Aliberti, Giovanni Aliberti, Pagysa Yönetim Kurulu Başkanı Günay Guy Pagy, Alaçatı Turizm Yatırım ve İşletme A.Ş, ARKAS Denizcilik ve Nakliyat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Holiday Systems Turizm ve Ticaret A.Ş, Efe Tur’un eski Sahibi Mikdat Dabak gibi tanınmış isimler de itiraz etti.

Yapılan çalışmalar arasında yer alan Kuzey Bölgesi (Bergama, Dikili, Kınık Ve Aliağa), Doğu Bölgesi (Tire, Ödemiş, Beydağ, Kiraz Ve Ödemiş) planları da değerlendirme kapsamında masaya yatırıldı. Buraya da Tire, Ödemiş ve Bayındır Belediyeleri de itiraz etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 KAZIM EMİR
 12 Mart 2018 Pazartesi 21:39
karaburun kara kalsın betonlaşmasın
 
 12 Mart 2018 Pazartesi 12:08
önüne gelen itiraz ettiyse belediye de var bir sorun.
 muhalif
 12 Mart 2018 Pazartesi 11:40
büyükşehirin izmirin batı imar planını bazı kurum ve kişiler acaba neden karşı çıkmışlar?? gerekçeleri neler? planda yeşil kuşak ağırlıklı ve tarım alanlarını koruyan ve tarımı destekleyen bir planlamaya hayır diyorlar??kazanılmış haklardan geri dönüş varsa bu kazanılmış haklar nelerdir? mesela "çok katlılık mıdır"? bence konu biraz daha açılmalıdır...
 sezarın hakkı sezara
 12 Mart 2018 Pazartesi 11:39
Batı bölgesi planı neleri kaplıyor onu da yazsaydınız keşke? yani tarım arazileri imara mı açılıyor, kat artışı apartmanlaşmanın önü mü açılıyor ? nedir yani? onu da yazsaydınız daha bilgilendirici olur. neden itiraz ettiklerini anlardık !
 Ercan
 12 Mart 2018 Pazartesi 11:03
Anlaşıldı.Kimse plan falan yapılsın istemiyor.Herkes halinden mennun.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz