MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir o ağaçlar için projeyi değiştirdi
Yerel Yönetimler
27 Temmuz 2015 Pazartesi 09:48

Büyükşehir o ağaçlar için projeyi değiştirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı’daki düzenleme çalışmalarında yeni yol gövdesinde kalan 3 adet çam ve 3 adet çınar ağacını korumak için projeyi değiştirdi. Yol, 100 metrelik mesafede yaklaşık 2 metre kaydırıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Demirköprü Alt Geçidi ile Ordu Caddesi arasında yürüttüğü Bostanlı Deresi yan yol bağlantı çalışmaları hızla sürüyor. Bu çalışmalar esnasında yolun Faik Muhittin Adam İlkokulu yanından geçen bölümünde yıllanmış 3 adet çam ve 3 adet çınar ağacı tespit eden ekipler, ağaçları korumak için projede değişikliğe gitti.  Yol gövdesi 100 metrelik bölümde 2 metre dereye doğru kaydırdı. 430 metre istinat duvarı, 6900 metrekarelik tretuvar ve 650 metre yol düzenlemesini kapsayan çalışmalar yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak ve Eylül ayında tamamlanacak. 

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s541509.jpg

Yapılan düzenleme kapsamında yeni açılan imar yolları ile Bostanlı Deresi’nin sağından ve solundan yol açıldığı için bölgenin trafik akışı rahatlatılacak. Ayrıca Bostanlı Deresi’nin kenarında yeşil alanlar oluşturulacak. Derenin Ordu Caddesi ile birleştiği yere de park yapılacak. Çevre düzenlemesi ile bölge daha da güzelleşecek. 
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 KSKLI
 27 Temmuz 2015 Pazartesi 12:05
Bakalım tranvay projesınde ne olacak ağaçlar.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz