MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Bayraklı’nın meclis listesi: Kontenjan sıralarında sürprizler!
Politika
19 Şubat 2019 Salı 13:33

CHP Bayraklı’nın meclis listesi: Kontenjan sıralarında sürprizler!

Parti tarafından Bayraklı Belediye Başkan Adayı gösterilen Serdar Sandal’ın meclis üyesi listesinde kontenjan ilk iki sıra AK Parti ve MHP’den transfer edilen isimlere ayrıldı. Kontenjan birinci sıraya Sarı, ikinci sıraya Toptaş yazıldı.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan ve belediye meclis üyesi aday listelerini bugün 17:00 itibariyle seçim kurullarına iletecek. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) verdiği takvime göre işleyen süreçte son gün yoğunluğu yaşanıyor. Yerel yöneticiler genel merkezlerde temasları sürdürüyor. İzmir’in en hareketli partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gözler Başkent’te…

Listeler yavaş yavaş sızmaya başladı. Metropolün önemli ilçelerinin başında gelen Bayraklı’da meclis üyesi adaylığı listesinde sürpriz gelişmeler görüldü. Buna göre; CHP’nin Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, 2014 yerel seçimlerinde partisine karşı aday olmuş AK Partili İsmail Sarı’yı ve MHP’li Mehmet Toptaş’ı kontenjandan ilk iki sıraya yazdı. Sarı ve Toptaş’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından geçtiğimiz Pazar günü parti rozeti takılmıştı. Kontenjan dördüncü sırada Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hulusi Başaran da yer aldı. Listede ayrıca 10 ve 17’nci sıralar İYİ Parti’ye bırakıldı.

Listede ayrıca, CHP’nin belediye başkan aday adaylarından Gamze Gül Çamur, Cindi Can Polat gibi isimler yer aldı. Ayrıca Sandal’ın adının aday olarak açıklandığı gün ilk olarak kulislerde belediye başkan adayı olarak konuşulan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Yeşim Tekoğlu da yeni dönem için listede kendine yer buldu. CHP’ye üye olmasına rağmen 2014 yerel seçimleri sürecinde DSP’ye destek verdiği iddiasıyla hakkında o dönem disiplin işlemi başlatılan ve partiden istifa eden ilçe eski yöneticisi Gönül Güngör de listeye yazıldı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 vatandaş
 20 Şubat 2019 Çarşamba 01:25
kendi partisinde istenmeyenler chp de liste başı ismail sarı için chp ye oy yok yazık ki ne yazık
 BAYRAKLI
 20 Şubat 2019 Çarşamba 00:17
Ey CHP Bay kemal düne kadar partiye hakaret eden yerden yere vuran ve uzaktan yakından partiyle alakası olmayan insanları Bayraklıda meclis üyesi yaptınız ne bu sizdeki defşirme sevdanız. Bayraklıda bu partiye yıllarını veren CHP li diye her seçimde bir bedel ödeyen insanları hiçe saydınız.Aday gösterdiğiniz meclis üyelerinin mesleği eğitim durumu neden açıklamadınız kim bunlar kim bayraklı halkı ve seçmen bunları bilmek iste bilen varsa yazsın.
 Şeref balbay
 19 Şubat 2019 Salı 21:29
Şeref BALBAY Ben belediye başkanlığına aday Oldum Meclis üyesi beklentim olmadı dolayısıyla Çizik yemem mümkün değil
 Ben kazandım...
 19 Şubat 2019 Salı 17:18
Arkadaşla iddiaya girdim, liyakat bayraklılı meclis üyesi falan hikaye adamın kendisi bayraklılı değil dedim.Tam ilden gelme siyasetçi dedim inanmadı.işte sonuç, bayraklılı halka şimdiden tekmeyi bastı.
 Ahmet
 19 Şubat 2019 Salı 17:14
Serdar Sandal'ın bu transferlere hiç ihtiyacı yoktu. Yanına CHP içinden Pınar Susmuş'u, Kerim Özer'i, Yüksel Türkeer'i, Murat Haluk Öncel'i alsaydı çok daha fazla oy alırdı. Şimdi hem parti içinden tepki alacak hem de seçmenden, işi zor. Seçim Bayraklı'da CHP adına kaybedilebilir.
 Başkan şaşırmış olmalı :)
 19 Şubat 2019 Salı 17:01
İnanın serdar sandal bile şaşkın tunceli kontenjanından nasıl seçildim diye, liste yine devşirme ve zengin tayfadan oluşmuş.halk bu partinin sadece adında var nasılsa ne versen yiyiyorlar. başkanda adayı da liyakat falan diye salladı gördük listeleri.
 Hatice Tatlı
 19 Şubat 2019 Salı 15:31
Ben Belediye Başkanlığına aday oldum , Meclis üyeliğine değil. Aday olmadığım bir yerden çizik yemem mümkün değil
 Hakk???
 19 Şubat 2019 Salı 14:48
Gerçekten liyakat dikkate alinarak yapilmis liste,nasil guzel seçilmiş adaylar hepsi gercekten bayrakli halkinin icinden halki bilen sokak sokak gezen insanlar!Yapmayın bunu hakkini verin emek verenlerin yaninizda olanlarin.Emegi gecenleri yazin listelere dayatilanlari degil...
 emekci
 19 Şubat 2019 Salı 14:32
ne güzel liste chp den bir yere gelmek istiyorsan ya akp den yada mhp den istifa edip chp ye gelcen o zaman chp den meclis üyesi olursun hemde 1 sıradan.
 LOKMAN
 19 Şubat 2019 Salı 13:53
RÜZGAR HANGİ TARAFA ESERSE MİSALİ
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz