MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Çeşme Aday Adayı Akyıldız: Esnafımızın fedakarlığını tartışamayız
Politika
11 Aralık 2018 Salı 09:58

CHP Çeşme Aday Adayı Akyıldız: Esnafımızın fedakarlığını tartışamayız

Çeşme Belediye Başkanlığı için yola çıkan ve ilk günden itibaren alandaki temaslarını sürdüren Aday Adayı Nüket Akyıldız; Çeşme esnafını işyerlerinde ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Çeşme'de esnaf olmanın ayrıcalıklı yanları olduğu gibi, sorunların da varlığına dikkat çeken Akyıldız; " Esnaflarımızı, küçük işletmelerimizin ekonomik ve sosyal hayattaki yerini, denge unsuru oluşunu, fedakarlıklarını tartışamayız. Çeşme; turizmin gözbebeği bir ilçemiz. Burada esnaflık yapmanın artıları olduğu kadar, zorlukları da var. Büyük girişimler karşısında varlık göstermeye çalışıyorlar. Kentsel sorunlar, her kesimi olduğu gibi onları da etkiliyor. Esnafımızı ayakta tutmak ve güçlendirmek zorundayız." diye konuştu.

2 BİNE YAKIN ESNAFIMIZ VAR...
Çeşme'de yaklaşık 2 bin esnaf ve sanatkarın faaliyet gösterdiğini söyleyen CHP Belediye Başkan Aday Adayı Nüket Akyıldız; bu kesimin Çeşme'nin turizm pastasından payını alırken; bazı sorunlarla da karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Akyıldız; Çeşme merkezinde ve özellikle Alaçatı'da yoğun faaliyet gösteren esnafların büyük oranda Çeşme'nin yerlisi olduğunu belirten Akyıldız; "  Yaz aylarında katlanan ziyaretçi sayısı ile mutlaka yüzleri gülüyor. Ancak, onların da en büyük temennisi Çeşme'nin 12 ay yaşayan bir ilçe olması. Kendilerini sık sık ziyaret ediyor, ilçemiz için neler yapmamız gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunuyorum. En çok dile getirilen bu. sözde kalmayan adımların atılması gerekiyor. Çeşme'nin deniz turizmi ile birlikte, tüm doğal kaynaklarının ve özelliklerinin diğer mevsimler için harekete geçirilmesi önemli. İlçemiz ticaret sektörü, her keseye hitap eden bir çizgide şekillenmiş durumda. Yani her ekonomik ve sosyal statüdeki vatandaşımız, burada tatil yapma şansına sahip. Dolayısı ile ilçemizin her yatırımcısı gibi, esnafı da yaz aylarında ortaya çıkan kazançtan mutlaka payını alıyor. Hedefimiz, bu hareketliliği 12 aya taşımak olmalı. Ayrıca; otopark gibi sorunlar, özellikle merkezde atıl sokakların oluşu gibi konular da esnafımızı etkileyen faktörler." diye konuştu.

ANAHTARIMIZI BAKKALIMIZA BIRAKIRIZ!
Esnafın toplumsal hayattaki rolünün de önemine değinen CHP Çeşme Belediye Başkan Aday Adayı Nüket Akyıldız; başta bakkallarımız, cafe, restoran gibi işletmelerimiz olmak üzere hepsinin yerel ve genel meselelerini biliyorum. Doğup büyüdüğüm Çeşme'nin esnafı, aynı zamanda benim çocukluğum, komşularımız, dostlarımız. Her yerde olduğu gibi, burada da denge unsarları onlar. hangimiz eimizin anahtarını, okuldan gelen çocuğumuzu bir AVM'ye emanet ederiz? Ama bakkalımıza, manavımıza, kasabımıza güveniriz. Çünkü onlar,şehirlerimizin, mahallerimizin yerel ve önemli yapı taşları. Ekonomik hayatta da öyleler. Kolay kolay isyan etmeden üretirler, hangi zorlukla karşı karşıya kalırlarsa kalsınlar, çözümün her zaman ortaklarıdırlar. Eğer, bizlere ilçemizin Belediye Başkanlığı için görev verilirse ebette önce onlarla masaya oturacak ve Çeşme'nin en duyarlı kesimi olarak onlarla birlikte çözüm üreteceğiz."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz