MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Çiğli’de sandıktan Gümrükçü çıktı, Akar adaylığı açıkladı: Saf mı değiştirdi?
Politika
12 Aralık 2017 Salı 15:17

CHP Çiğli’de sandıktan Gümrükçü çıktı, Akar adaylığı açıkladı: Saf mı değiştirdi?

Muhalif blokun arasında yaptığı yoklamadan Gümrükçü açık ara önde çıktı. Fakat adaylığını ilan eden Erkan Akar oldu. İlçe Başkanı Mertoğlu’ndan vazgeçtiği iddia edilen Belediye Başkanı Arslan’ın yeni adayının Akar olduğu öne sürüldü.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından sürecin ikinci etabı olan ilçe kongreleri İzmir’de tek eksikle tamamlandı.

Gözler, delege listelerini kongreden 15 gün önce İlçe Seçim Kurulu’na iletmeyen ve 17 Aralık’a ertelenen Çiğli İlçe Örgütü’nün yaşayacağı sandık mesaisine çevrildi.

Mahalle delege seçimleri sürecinde muhalefetin mevcut kadroya açık ara üstünlük kurduğu tek ilçe konumunda olan Çiğli’de kongreye sayılı günler kala örgütte hareketlilik iyice arttı.

BAŞKAN ARSLAN’IN TAVRI ÖNEMLİ GÖRÜLÜYOR
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın göstereceği refleks merak ediliyor. Başkan Arslan sürecin başında, ‘benim bir tane oyum var, o da ilçe başkanımızadır’ açıklamasıyla topa ilk giren belediye başkanı olmuştu. Arslan’ın İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’na verdiği açık desteğin şu aşamada aynı seviyede olmadığı ileri sürülmüştü. Geçtiğimiz günlerde parti kulislerinde Arslan’ın Mertoğlu’ndan vazgeçtiği ve bir kadın aday üzerinde durduğu öğrenilmişti. Bu adayın da İlçe Sekreteri Ergül Akkara olma ihtimalinden söz ediliyordu. Akkara iddiasıyla ilgili herhangi netleşmiş bir karar bulunmuyor.

ÖRGÜT, ‘GÜMRÜKÇÜ’ DEDİ!
Öte yandan muhalif blokun mahallelerde sandık dolaştırarak adeta mini bir ön seçime imza atması önemli bir gelişme olarak kamuoyuna yansıdı. Aday yoklamasından İl Yöneticisi ve İlçe eski Başkanı Utku Gümrükçü açık ara önde çıktı. Verilen taahhüde göre Gümrükçü’nün 17 Aralı Pazar günü gerçekleşecek kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Fakat muhalif yapıda yer alan Erkan Akar’ın adaylığını açıklaması ilçede şaşkınlık yarattı.

AKAR SAF MI DEĞİŞTİRDİ?
Örgütün adayı Gümrükçü olarak görülürken belediye kanadının alacağı tavrın da kongrede etkili olacağı belirtildi. Mertoğlu’nun aday olmama ihtimalinden söz ediliyor. Taraflar delegeyle bir araya geliyor ve son temaslar gerçekleşiyor. Akar’ın adaylık açıklamasının manidar olduğu aktarıldı. Belediye Başkanı Arslan’ın adayının Akar olduğu öne sürüldü. Ayrıca Gümrükçü’nün hafta içinde adaylığını ilan etmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 demokrat
 13 Aralık 2017 Çarşamba 10:02
akar belediye seçimlerinde hasan arslanın önünde çok güzel davul çalıyordu yine hasan arslanın yanında davul çalacak herhalde ilçe başkanlığı belediye başkanlığı tarafından iş kapısı ve rant kapısı haline getirilince vatandaş ilçe başkanı olmak istiyorlar
 Halk
 13 Aralık 2017 Çarşamba 07:18
Akar sanırım rüştünü ispat etme peşinde 2 secenegi var 1.si aday olup gaza gelip 5.10 delegeye guvenip tarih olacak.yada elindeki 5..10 delege gücüyle gumrükcuyle anlasip aldıgiyla kendini korumaya alip siyasete devam ederek.Potansiyelini artıracak.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz