MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir Gençlik'ten aday listelerine itiraz!
Politika
19 Şubat 2019 Salı 22:05

CHP İzmir Gençlik'ten aday listelerine itiraz!

İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, belediye meclis üyeliği noktasında hazırlanan aday listelerine itiraz edeceklerini açıkladı. Başkan Uyan İzmir’in bazı ilçelerinde yüzde 20 gençlik kotasını uyulmadığını söylerken, “Bazı ilçelerimiz kotalara uymuş bazıları uymamıştır. Partimizin ve siyasi partiler kanunun bize verdiği haklarımızı kullanarak itiraz edeceğiz” dedi.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler için gün sayıyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimine göre partiler belediye başkan ve belediye meclis üye adaylıkları noktasında hazırladıkları listeleri seçim kurullarına teslim etti.

İzmir’de birbirinden önemli gelişmeler yaşandı ve gün içinde tüm gözler Ankara’daydı. Partiler ittifaklar üzerinden yapılan uzlaşmalar gereği listelerini oluşturdu. Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) tamamlanan süreç sonrasında bazı itirazlar oluştu.

CHP İzmir İl Genlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, kentteki bazı ilçelerde gençlik kotasına uyulmadığını dile getirdi. Yaşanan durum karşısında itiraz haklarını kullanacaklarını belirten Başkan Uyan net açıklamalarda bulundu.

GENÇLİK KOTASINA UYULMAYAN İLÇELERDE İTİRAZA HAZIRLANIYOR
Uyan, “Partimiz aday listelerini teslim etmiştir. Bazı ilçelerimiz kotalara uymuş bazıları uymamıştır. Bu noktada bizler partililik kültürüyle hareket edip seçim çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz. Ancak partimizin ve siyasi partiler kanunun bize verdiği haklarımızı kullanarak itiraz edeceğiz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tüzük kurultayında önderlik ederek bize yüzde 20 gençlik kotası vermiştir. Meclis üyeliklerinde buna uyulmayan noktalarda itiraz edilecektir. Bizler sözde değil özde mücadele ediyoruz. Gençlerin kalması için de özde mücadeleye devam edeceğiz. Siyasi partiler kanunu ve parti tüzüğümüzün bize verdiği haklar sebebiyle, gençlik kotasına uyulmayan yerlerde ilçe seçim kurullarına itiraz edeceğiz. Gençliğin hakkını savunmak ve İzmir’deki 600 binin üzerindeki genç seçmenin temsiliyetini korumak için mücadele edeceğiz. Bizler bu partinin öz evlatlarıyız. Bu öz evlatlar altı oku sırtında taşımaya devam edecektir. Ancak haklarını hiçbir şekilde hiçbir koşulda hiçbir siyasi ikbal için teslim etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gitti gittiiiiii
 20 Şubat 2019 Çarşamba 10:35
Gitti İzmir arkadaşlar. Gözünüz aydın. Kendi elinizle teslim ettiniz İzmir''i AKP''ye...
 Karşıyakalı
 20 Şubat 2019 Çarşamba 10:14
Sen değil miydin gençlik kolları myk ya 1 tane dahi İzmirli yazmayan sen sadece emredersiniz padişahım dersin
 Canım
 19 Şubat 2019 Salı 23:59
Saçmalama ozancım, bak bornovada bi tane çaycı aday yapmışlar tüm gençlik mutlu. Avukat,mühendis üniversite gençliği hepsi arkasında. Sevinçle kadeh tokuşturuyorlar.
 He başkan He
 19 Şubat 2019 Salı 23:46
Kimsecikler yemez bunları sen hicbir zamanda msaya yumruyugunu vuramadın öyle bir yapında yok İktidarın yürüsün de ne olacaksa olsun düzeyde olduyun iicin bumlar oldu
 Partili
 19 Şubat 2019 Salı 22:17
Ne yapabilirsin ki ? Göreceğiz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz