MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de 8 ilçede heyecan! Sandıktan kimler çıktı?
Politika
10 Aralık 2017 Pazar 08:54

CHP İzmir'de 8 ilçede heyecan! Sandıktan kimler çıktı?

Sonucu merakla beklenen Karşıyaka'da Yıldırım kazandı. Buca'da Akdağ 2 oyla ipi göğüsledi. Balçova, Bayraklı, Foça'da tek adaylı seçimler yapıldı. Bergama'da başkanlık el değiştirdi. Beydağ'da belediye başkanı delege seçilemedi. Gaziemir'de büyük fark oluştu.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. İzmir’de zaman zaman donuk zaman zaman da heyecanlı yarışlar geride kaldı.

İl Örgütü gün içinde kurulan sandıklara kilitlendi. Seçim mesaisinde Balçova, Bergama, Bayraklı, Beydağ, Buca, Foça, Gaziemir ve Karşıyaka’da delegenin önüne sandık konuldu. 

Tüm örgüt  Buca ve Karşıyaka'dan çıkacak sonuca kilitlenmişti. 

Balçova'da İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz son dakikada ikna edildi ve kongreye tek aday olarak girdi. Eryılmaz 252 delegenin oyunu alarak güven tazeledi.

Bayraklı'da da tek adaylı bir sandık heyecanı vardı. İlçe Başkanı Cemalettin Alper 335 delegenin oyunu alarak başkanlık görevine devam etti. 

Bergama'da İlçe Başkanı Ayşe Şimşek İlçe eski Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz'la yarıştı. Seçimi Canbaz kazandı ve İzmir'deki 4 kadın ilçe başkanından birisi olan Şimşek görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Beydağ'da da son gün sürprizi yaşandı. İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar'ın karşısına Belediye Başkanı Vasfi Şentürk destekli olduğu iddia edilen Sebahattin Tekeli çıktı. Tekeli sandıktan mağlubiyetle ayrıldı. Ayrıca Belediye Başkanı Şentürk il delegesi çıkamadı. 

Partinin İzmir'deki kalesi olarak belirtilen ve örgütün sonucunu merakla beklediği Karşıyaka'da Uğur Yıldırım Serdar Koç'u sandıkta mağlup etti. 

Buca'da nefesleri kesen bir kongre yaşandı. 403 delege oyunun sadece 1 tanesi geçersizdi. 200 oy alan Çağdaş Kaya'yı 202 oy alan Kasım Akdağ yendi. Buca'nın yeni ilçe başkanı Akdağ oldu. 

Gaziemir'de Kasım Özkan 256 oy alarak başkan seçildi. Rakibi Elif Becek ise 81 oyda kaldı. Böylece Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol delege seçilemedi.

Foça'da ise Başkan Günal Biçer'in işaret ettiği Gençlik Kolları eski Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım tek adaylı kongrede görevi aldı. 

BUCA

Metropolün parti için önemli ilçeleri arasında gösterilen Buca'da mevcut İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ile muhalefetin temsilcisi Buca Belediyesi Meclis Üyesi Kasım Akdağ karşı karşıya geldi. Kongrenin divan başkanlığını İstanbul Milletvekili Eren Erdem yaptı. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Parti Meclisi (PM) Üyesi Sevda Erdan Kılıç, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, bazı ilçe başkanları ve çok sayıda partili salonda hazır bulundu. Kongreye ayrıca İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Ali Yiğit, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan da katıldı. 

DÜNYAYI BAŞINA YIKARIZ!

Divan Başkanı Erdem yaptığı konuşmada, “FETÖ, AKP’ye hırsızsınız diyor. AKP FETÖ’ye darbecisiniz diyor. Biz de siz ikiniz de haklısınız diyoruz. Genel Başkanımız Man Adası belgelerini açıkladı. Devletin imkanlarını kullanıyorlar. Bizim medyamız yok ama örgütümüz var. Türkiye şu anda Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi tarafından yönetiliyor. Bugün bir belediye başkanımızı görevden uzaklaştırdılar. Hakkında bir sürü isnatta bulundular. Bulundukları isnatların tamamı mahkemeler tarafından takipsizlik almış. Üstelik iktidarın musallat olduğu mahkemeler tarafından… Niye yaptılar bunu? CHP’nin sabrını sınamaya çalışıyorlar. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na nasıl ulaşırız, nasıl ekarte ederiz hesapları yapıyorlar. Kılıçdaroğlu’nun kılına zarar getirmeyi düşünenin dünyayı başına yıkarız” dedi.

İZMİR’DE ALDIĞIMIZ SONUÇLARIN NEDENİ İLÇE ÖRGÜTLERİDİR!

İl Başkanı Güven, “Buca İlçe Örgütü İzmir’imizin en dinamik, en aktif örgütlerinden bir tanesi. Çağrıldığında her şeye yetişen bir örgüt yapısına sahip. Ben huzurlarınızda belediye başkanımıza, meclis üyelerine, kadınlarına, gençlerine teşekkür ediyorum. Buca var olduğu için il olarak kendimizi güçlü hissediyoruz. Buca olduğu için kendimizi güçlü hissediyoruz. Tüm ilçe başkanlarımız ve örgütlerimizle siyaset yapmaktan onur duyuyorum. İzmir’de aldığımız sonuçların nedeni ilçe örgütlerimizdir. Referandumda çıkan sonucun nedeni olmuşlardır. Bu kolay olmamıştır” açıklamasında bulundu.

İZMİR CHP’NİN KALESİ DEĞİLDİR!

İzmir Milletvekili Bakan, “Bugün iktidarda olan parti AK Parti’nin kökeni milli görüştedir” diyerek Türkiye’nin yakın siyasi tarihi hakkında bilgiler içeren bir konuşma yaptı. Bakan ayrıca, “İzmir CHP’nin kalesi değil. Bunu aklınızda çıkarın. Cumhuriyet kurulduğundan itibaren çok partili hayatta sağ partiler de kazandı. Cumhuriyetin ilke ve değerlerinde bir araya gelmezsek merkez sağı bizimle birlikte hareket etmeye davet edemezsek İzmir’de CHP’nin işi kolay değil” dedi.

PİRİŞTİNA’DA KAYA VE AKDAĞ’A TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Levent Piriştina, “İlerleyen dönemlerde üstümüze düşen görevlerden bahsetmeyeceğim. Bugünden bahsedeceğim. Buca’da güzel kongre yapmamızda emeği geçen iki arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Bugün sağ duyulu bir seçim süreci yaşayarak, talip olduğu görev sorumluluğunda örgütün başına geçecek arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar gerçekten bu mücadelede sizler kadar emek verdiler. Bugünkü güzel tabloda payları var. Ayrıca şunu söylemek istiyorum. Genel başkanımıza kalkan elleri Buca Örgütü kıracaktır. Bizim değerlerimize dokunan karşısında sizleri görecektir. Buca Örgütü bugün salondadır yarın sokaklardadır” diye konuştu.

 

GÖKDEMİR BELGE AÇIKLADI, SALON KARIŞTI!

Mevcut yönetim lehine konuşma yapan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Haydar Göktepe, “Buca’nın genç delegeleri olarak Çağdaş Kaya’ya destek veriyoruz” diye konuştu.  

Sonrasında kongrede mevcut yönetimin faaliyetleri için aleyhte söz alan Oktay Gökdemir, Buca Belediyesi’nden Çağdaş Kaya’nın başkanlığı lehine mektup gönderildiğini iddia etti ve belge açıkladı. Gökdemir’in, “Bağımsız bir kongre yapmak zorundayız. CHP delegeleri sandığa gidip özgür iradenizle oy kullanmalısınız. Bu kararda statükoyu korumak için çaba göstermeyin. Bu statükonun bizi getirdiği durum ortada. 67 yıldır iktidar olamıyoruz. Kıyı belediyeleriyle yetiniyoruz. Bizim iktidar olmamız lazım. Tarafsızım diyorlar, seçime karışmayacağım diyorlar. Ama şimdi size belge açıklayacağım. Bu bir ilçe başkanlığımıza Buca Belediyesi tarafından gönderilmiş belgedir. Bu belediye hepimizin belediyesidir. Çağdaş Kaya’nın başkanlığı için gönderilmiş mektuptur. Bu nasıl gönderilir. Biri bunun cevabını versin. Aksini iddia eden varsa çıksın burada konuşsun” dedi. Gökdemir’in sözleri sonrasında salonda gerilim tırmandı.

 

KURYE KURUMDA YANLIŞLIK YAPMIŞ

Belediye Başkanı Piriştina, Gökdemir’in iddiasına açıklık getirdi ve “Zarfları getiren kurye CHP İlçe Başkanlığı ile Buca Belediyesi’ni karıştırmış. Verilen sipariş sonrasında Buca doğru, ilçe doğru, başkanlık doğru fakat kurum farklı olunca biz de o zaman fark ettik. Kurum olarak yanlış gönderildi. Faturayı da CHP İlçe Başkanlığı olarak kesilmiş. Bu yanlış da belediyeye tahsilat yapmaya gelindiğinde anlaşıldı. Konu bundan ibarettir. Oy kullanmaya gelmiş delege arkadaşlarımız içlerini ferah tutsun. Bizim görevimiz hak, hukuk ve adalet sağlamaktır” diye konuştu.

BUCA’DA İKİNCİ GERGİNLİK

Buca İlçe eski Başkanı Bektaş Gül’ün oğlu Ulaş Gül Kasım Akdağ lehine bir konuşma yaptı. Gül açıklaması sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Gül’ün kürsüden ayrılmasının ardından salonda arbede yaşandı. Akdağ’a yakın olan Buca Belediyesi Meclis Üyesi Serkan Kalmaz’ın da aralarında bulunduğu partililer birbirine girdi. Gerginliğin bir partilinin Ulaş Gül’ün konuşmasına gülmesi yüzünden kaynaklandığı öne sürüldü.

Divan Başkanı Erdem duruma müdahale etti. Erdem, "Bu yaptığınız utanılacak bir şeydir. Ayrıca bir daha böyle bir gerginlik tekrarlanırsa bu kongreyi iptal ederim. Böyle bir yetkim var" dedi. Daha sonra adaylar ve divan birlik pozu verdi. 

CHP’LİLERİN HEPSİNİ ÖLDÜRMEN LAZIM!

Milletvekili Bayır, “Biz bu kongreleri niçin yapıyoruz? Bu salondaki herkes aynı geminin içindeyiz. Bu gemide herhangi bir isyan çıkarsa ne olur? Gemi batar. Bu kongreler bizim için bütünleşme kongreleri olmalı. Bu partinin ak saçlıları bu partinin artık iktidar olmasını istiyor. Kavga ederek mi iktidar olacağız? Kendimizle uğraşacağımıza AKP ile uğraşmamız gerekiyor. Lozan Antlaşması’nın değiştirilmesi lazım diyor. Biz Lozan’a el sürdürür müyüz? Bizim cesedimizi çiğnemen lazım. CHP’lilerin hepsini öldürmen lazım. 2019’da bu diktatör bozuntusunu al aşağı edeceğimiz umuduyla herkesi selamlıyorum ve sözlerime son veriyorum” diye konuştu.

SEÇİLİRSEM İSTİFA EDECEĞİM!

Aday Kasım Akdağ yaptığı konuşmada, “CHP delesinin tek derdi belediyede taşeron istihdam edilmek olmamalı. Tabi ki delegelerimiz belediyelerimizde işe girecek. İşe almakla veya işten çıkarmakla tehdit edip bunun üzerinden kamu gücüyle bir kongre devşirmek bir cumhuriyetçi, devrimci ve sosyal demokrata asla yakışmaz. CHP’li onurludur. Biz artık yeni bir hayal kuruyoruz. Bunu 2019’da mutlaka gerçekleştireceğiz ve Türkiye yeniden parlamenter sisteme dönecektir. 2019 yılında seçim kaybedilirse Türkiye’nin yeni siyasal sisteminin ne olacağını kimse görememektedir. CHP’liler 2019’da giden kadroyu özgürle seçmelidir. CHP’nin üyeleri kendi içlerinde bunu başaramazsa biz halka bunu nasıl anlatacağız. Nasıl iktidar oluruz? Gelin bunu hep birlikte başaralım. Belediye bizim belediyemiz. Belediyemizin çalışmalarını halka anlatalım. Sokaklara çıkalım, her eve girelim. 1 buçuk yıl boyunca Buca’yı ilmek ilmek örelim. Bu inançla yola çıktık. Gelin el verin. Demokrasi, dayanışma, özgürlükle yeni bir dünya kuralım. Türkiye’nin buna ve CHP’ye ihtiyacı var. Kasım Akdağ olarak söz veriyorum. Demokratik ve adil bir yönetim sergileyeceğiz. Belediyede bir aileden 3-4 kişi çalışması yerine hiç işe girmemiş kişileri istihdam edeceğiz. Bütün CHP üyeleri bizim için özeldir. CHP üyesinin umuduyla kimsenin oynamasına izin vermeyeceğiz. Umut tacirleri yaptırmayacağız, yapmayacağız. Partinin danışma kurullarını 3 ayda bir toplayacağız. Bugün başkan seçilirsem belediye meclis üyeliğinden istifa edip başkanlık yapacağım. Buca İlçe Örgütü’nü Buca’daki atardamar haline getireceğiz. İlçe örgütleri belediyenin şube müdürleri gibi değildir. Partinin kılcal damarlarıdır. Belediyeyle çatışan değil onunla organik bir bağ kuran, herkesin kendi sınırları içinde kaldığı bir yapıyı işler hale getireceğiz. Benim adaylığım saraylar için değil direnen bu örgüt içindir” dedi.

YETER ARTIK!

İlçe Başkanı Çağdaş Kaya adaylık konuşmasında şu mesajları verdi: Göreve geldiğimden beri heyecanımı yitirmedim. 2 yıllık sürede değerli örgütümle kapı kapı gezdik, gönül gönüle mücadele ettik. Referandum sürecinde örnek bir mücadele gösterdik. Hayır oylarını yükselttik. Yerel iktidarımızı kale gibi sağlam hale getirdi. CHP’nin gençlik kollarından gelen birkaç ilçe başkanından biriyim. Bizler CHP’nin içinden geliyoruz. Bizlerin tırnakların arasında emek var. Kolay ne meclis üyesi olduk ne ilçe başkanı olduk. Bu partinin içinde büyüdüm. Bu partinin barajın altında kaldığında da yanındaydık, iktidar olduğunda da yanındaydık. Bizler bu örgütte büyüyüp artık birilerinin gelip bizim önümüze geçmesine artık izin vermeyeceğiz. Artık kendi evlatlarımızı yemeyi bırakalım. Bizler sizin içinizden geldik. Yeter artık! Niye öteleniyoruz? Beni seçersiniz, seçmesiniz… Burası kazananın kaybedenin olmadığı bir sandık. Beni 2019’daki seçimlerde evde zincirle bağlasalar durmam. Ben CHP neferiyim. Aday arkadaşıma başarılar diliyorum.

LİSTELER AÇIKLANDI: BAŞKAN PİRİŞTİNA İKİ BLOKTA DA VAR!

Kasım Akdağ’ın ilçe yönetim kurulu listesi: Bayram Bakırtaş, İhsan Bozkurt, Şaduman Büyükbayraktar, Cihan Çimenli, Sadrettin Demir, Kamil Samet Ertaş, Gülsüm Karaçaylaklı, Nevzat Koç, Hacer Meşekoparan, Levent Mete, Hasan Öngel, Kenan Öztürk, Nurhayat Yılmaz, Hasan Tice, Fatma Yıldız, Meriç Gezer

İl Delege listesi: Dilek Arabacı, Sibel Arat, Ali Arıkan, Doğan Atıcı, Erdoğan Atılmış, Naime Bakışlı, Celal Balıkçı, Hacer Bilgüli, Züleyha Bingöl, Celal Bulut, Eşref Çakır, Ahmet Çınar, Hüseyin Çolak, İlker Dikmen, Harun Düşenkalkan, Yaşar Erdoğdu, Bedri Eren, Lokman Fazla, Filiz Gökberk, Oktay Gökdemir, Ulaş Gül, Yağmur Günaydın, İsmail Gündük, Yusuf Güzel, Ertuğrul İlhan, Serkan Kalmaz, Zaim Karabiber, Ayten Karadağ, Haydar Karakoyun, Orhan Karaoğlu, Kader Kaymaz, Mehmet Orhan Kesken, Nevriye Keyik, Havva Konukseven, Yüksel Köse, Mehmet Kurnaz, Ferhat Kurt, Filiz Meraklı Orhan Moroğlu, Mehmet Nadas, Sabriye Özdemir, Levent Piriştina, Dursun Ali Polat, Adem Polat, Elbeyi Sinan, Şengül Süzen, Hasan Hulki Tan,  Hasan Tan, Hacer Taş Gültepe, Fatma Tosunoğlu, Ekrem Turan, Orhan Tuturmaz, Timur Yıldız, Sergül Yıldız, Fatma Yıldız, Deniz Yücel,

İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın ilçe yönetim kurulu listesi: Raif Ataman, Ergün Aydın, Eyüp Bayer, Merve Doğan, Birgül Erdoğan, Mehmet Gündoğdu, Güven Karahan, Fevzi Kaya, Barış Kılıç, Murat Nazlı, Turgut Nihşah, Orhan Rüzgar, Buse Temel, Habibe Türk Hafize Utkan, Mehmet Yıldırak

İl delege listesi: İrfan Acun, Selvi Aladağ, Aga Albayrak, Mızrap Altay, Hüseyin Ateş, Emre Aykut, Ülkün Basut, İsmail Bekiroğlu, Derviş Benk, Ester Bulut, Suat Bulut, Tiryaki Dilek Çiçek, Okan Düzova, Saliha Fakı, Ercan Geçgel, Haydar Göktepe, Buğra Gürsel, Aydoğan Hepdemirgin, Murat Işık, Necati İmam, Nurten Kafa, Nesrin Kandemir, Abidin Zeynel Karabay, Muzaffer Kater, Çağdaş Kaya, Hüsnü Kaya, Erhan Kılıç, Özgür Koç, Gülten Koçak, Cemal Köyel, Zahide Kurun, Mehmet Nadas, Nadir Naliç, Suat Nezir, Seda Oğuz, Sinan Öğüt, İsmail Öznur, Barış Özreçber, Ebru Duygu Pamuk, Levent Piriştina, Hasan Sağlam, Hasan Serindağ, Mehmet Solmaz, Zaman Suyer, Necla Şahin, Özgür Şimşek, Tekin Tanyeri, Işıl Tezcan, Ayşe Topaloğlu, Burcu Uğraş, Turan Uğuz, Şenol Yeltekin, Yılmaz Yıldız, Hemengül Yılmaz, Gözde Yiğit, Helin Yüzer

BUCA'DA AKDAĞ ZAFERİ

Seçim sonuçlandı. 403 delege oy kullandı. Oylardan 1 tanesi geçersizdi. Çağdaş Kaya 200, Kasım Akdağ 202 oy aldı ve seçimi kazandı. 

UMUT EDİYORUM 2019’DA TÜRKİYE’Yİ GERİ ALIRIZ

Yeni Başkan Akdağ zafer konuşmasında, “Hepimiz çok emek verdik. Hepinizin emeğine sağlık. Umut ediyorum ki 2019’da bütün cumhuriyet kazanımlarıyla beraber Türkiye’yi geri alır böyle sevinçleri sokakta yaşarız. Hepinize teşekkür ediyorum. Var olun” ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA

Sonucu merakla beklenen bir diğer ilçe ise Karşıyaka'ydı. İlçe Başkanı Uğur Yıldırım yeniden aday olduğu kongrede muhalif kanadın öne sürdüğü Serdar Koç ile yarıştı. Partinin İzmir'deki kalesi olarak ifade edilen Karşıyaka'da nefesler tutulmuştu. Başkan Yıldırım kongrenin yapılacağı Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu'nda her koltuğa görevde olduğu sürede gerçekleştirdiği faaliyetleri içeren kitapçıklar bıraktı. Mahalle delege seçimleri sürecinde mavi renkle propaganda yapan ve Yıldırım'a en sert muhalefeti yürüten Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen'in sosyal medya çağrısı üzerine Koç ve taraftarları turuncu renkteki atkılarla kongreye geldi. 

ÖRNEK TABLO

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve rakibi Serdar Koç kongre salonuna birlikte girerek delegeyi selamladı. İki isim bir de birlik, beraberlik pozu verdi. Ayrıca kongrenin divan başkanlığına Karşıyaka’da 4 dönem üst üste ilçe başkanlığı yapan, partinin etkili ve tecrübeli ismi olan fakat siyasi yaşantısını geçtiğimiz 9 Eylül’de noktalayan Ertam Özen getirildi. Kongreye İl Eski Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanları Cevat Durak, Cihan Türsen, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, bazı ilçe başkanları, eski ilçe başkanları, il yöneticileri, meclis üyeleri, delegeler ve partililer katıldı.   

CHP ÜÇ OKA SIKIŞTIRILDI!

Kongrede Koç’a destek veren Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Türsen’in konuşması salonda gerilim yarattı. Önseçim üzerinden açıklamalarda bulunan Türsen, “CHP münasip görülenlerin değil seçilenlerin demokrasisinde olmalı. Üyelerimizin seçme seçilme hakkına müdahale ettirmeyiz. CHP’de bağımlı yönetimlere izin vermeyiz. Üye sayımızda Karşıyaka’da artış yok. Sosyal medya hesaplarını beğenen yorum yapan sayısı fiyaskodur. Kadın ve gençlik kotalarına yazacak isim bulamıyoruz. Falanın eşini kızını delege yazarak büyüyemeyiz. CHP’de kral çıplak. Partinin militanlığa ihtiyacı var. Parti sizin ve küçük olmayacak. Parti büyük ve örgütün olacak.  CHP 3 oka sıkıştırıldı. Şimdi devletçilik devrimcilik ve halkçılık zamanı. Şimdi örgüte hesap sorma değil örgüte hesap verme zamanıdır. Bunları geçemem. Geçemeyiz. Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyor ki her CHP’li için geçerlidir özgürlük ve bağımsızlık bizim karakterimizdir. Sayın ilçe başkanım ilçe yöneticilerimiz işlerini güçlerinizi bıraktınız ailelerinizden uzak çalıştınız ama bir şeyleri de sormamıza izin verin. Kongrenin özgür yapıldığı kanısında değilim. Üyelerden delege seçilmeden önce imza toplandı mı? Üyelerden önceden imza toplandı mı? Özellikle işçi arkadaşlarımıza turuncu listeyi getir dediniz mi demediniz mi?” dedi.

Türsen’in ilçe başkanı ve yönetimine yönelik sözleri tansiyonu yükseltti. Gruplar karşılıklı birbirlerini yuhaladı.

AKPINAR DELEGEYLE TARTIŞTI

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, arkasında oturan delegelerle tartıştı. Araya meclis üyeleri girdi. Akpınar sinirlenirken kürsüye mevcut yönetime destek veren Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Durak çıktı.

SEÇİMDEN SEÇİME ORTAYA ÇIKANLAR BANA ALTI OK DERSİ VEREMEZ!

Kürsüye çıkan Durak, konuşmasını Serdar Koç taraftarlarının tezahüratlarıyla bölmesi üzerine “Ben bu partinin kurucu ilçe başkanıyım. Önce CHP’li olacağız. CHP’li seçimden seçime ortaya çıkmaz. CHP’yi içine hala sindirememişler bana altı ok dersi veremez. Çarşıda duran adamları kime karşı yaptınız. CHP’ye karşı yaptınız. Bugün burada aslan kesiliyorsunuz. Bu partiyi bölmeye ne hakkınız var. Ayıp. Seçim süreçlerinde neredeydiniz. Belediye başkanının ilçe yönetiminin arkasında ne kadar durdunuz. Yarının hesabını yapıyorsunuz. Kendilerini düşündükleri için CHP’nin güzel insanlarını suçluyorsunuz” açıklamasında bulundu.

AKPINAR PATLADI!

Tansiyonun yükselmesinin ardından kürsüye Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin mutlu Akpınar çıktı.

Akpınar, “Kapalı kapılar arasında belediye başkanı olmadım. Yılların mücadelesini verdim. Ben hep yaptıklarım ile anıldım. Dedikoducular hala konuşuyor. Osmanlı’yı nasıl ihanetle çökerttilerse bugün Türkiye’nin içinde de aynı şekilde var. Tiyatro sahnesini görünce tiyatro yapıyorlar. Ben tiyatro yapmadım. CHP’liliğimi bu salonda anlatmaya ihtiyaç duymuyorum. Yüzünüzü bir kez indirmedim. Kendi partilim dedikodu yapacak duruma geldi. Ayağımın tozuyla İstanbul’dan geldim. Demokrasi mücadelesi için gittim. Bir arkadaşımız baskıyla görevden uzaklaştırıldı. Genel Başkan ayağının tozuyla MYK’yı topluyor. Faşizmle karşı karşıyayız. Burada parti içi mücadelenin anlamı yok. Eski belediye başkanım. Hiçbir zaman saygısızlık yapmadım. Bir kişi söylesin. A 4 kağıdı burada. Kimseye laf söyletmem. Karşıyaka Türkiye rekoru kırmış bir ilçe. Neyin hesaplaşmasını yapıyoruz. Bu Uğur Yıldırımla Serdar Koç yarışı değil. Beni oylayacaksınız biliyorum. Siz beni oylayacaksınız. Belediye başkanı oldum sosyal medyadan Menemenli iş adamından rüşvet aldığımı söyledi bir partili. Benim partilim söyledi. Ne yaptım. Gittim Savcılığa verdim. Ne oldu 15 ay hapis cezası verildi Avukatı kimdi Cihan Türsen’di… Veremeyeceğim hiçbir hesap yok. Karşıyaka Belediyesi’nde küçücük bir şey olsun savcılığa gidiyorum. Kendimi ihbar ettim. Nedir bu derdiniz birbirinizle. Neyin hesabı içindeyiz” dedi.

TÜRSEN KARISINI YEĞENİNİ MEMUR YAPTI

Türsen’e eleştirilerini sürdüren Akpınar şunları söyledi: Sosyal medyayı kullanamıyormuşuz. Birbirimiz için kullanıyoruz. Türsen’in bir mesajı geldi bana kongre sürecinde.… Sayın Uğur Yıldırım’ı hedef alıyor. Mutlu akrabalar başlıklı çıkan bir haber var. Herkes akrabadır. Bu ifadeleriniz Kocaoğlu’na da gidiyor. Kocaoğlu’nun 5. kuşaktan yeğeni benim hukuk müdürüm. Aslan gibi işini yapıyor. Bu çocuğun günahı bu mudur? Siz de benim 14 bin 545’üncü kuşak akrabam çıktınız. Bir yönetici kızını oğlunu yapıyorsa kardeşini yapıyorsa hoş değildir. Önemli olan çalışıp çalışmamaya bakmaktır. Cihan Bey kendisi belediye başkanıyken teyzesinin oğlunu memur yaptı. Karısı hanımefendi bizim hala memurumuz. Tanımaktan da ikisini çok mutluyum. İyi ki memur yapmışsınız. Mesele ahlaklı insan olup olmamasında.  Birsen Akpınar Ege Üniversitesi mezunu. Benim 6. kuşaktan akrabam. İşini yapıyor mu yapmıyor mu? Af edersiniz köpek gibi çalışıyor. Kezban Yıldırım 7. dereceden akrabam. Adem Şahin nasıldır Kezban Yıldırım. İyi midir. Kötü müdür. Kezban Yıldırım ilaç firmasının Ege Bölge müdürüydü. Çıkarttım getirttim. Neşe Korkmaz. Teyzemin kızı. Ayvalık’tan geldi. Kendisi uzman doktor. Çok yetenekli bir doktoru getirttik. Nazan Pekcan hiç tanımıyorum. Aytekin Tunus Mehmet Öncel…CHP yeniden kurulurken varlardı. Akrabam sayılırmış” diye konuştu.

KİMİ KIRDIYSAM ÖZÜR DİLERİM

“Sosyal medyayı böyle kullanmayacağız. AK Parti Genel Başkanının ve çocuklarının yaptıklarını anlatacağız. Biz kendimizi pervasızca eleştirirken diğerlerini eleştirirken korkmayacağız” diyen Akpınar, “Yamyamlar ordusu gözünü dikmiş CHP kongrelerine. Nerede kavga var nerde yok. Bunları çekerek kendilerine prim sağlıyorlar. Kimi kırdıysam hepinizden özür diliyorum. Bugün başarısızsam kendi özgür irademle çekilmeye de hazırım. Burada ‘bağımsız örgüt bağımlı örgüt’ demek slogan atmak hakarettir. Ben hayatımın hiçbir döneminde baskıya boyun eğmemiş diz çökmemiş bir adamım. Belediye gücüne de her zaman karşı çıktım. Benim belediye başkanı olarak bir işçiye tehdidim varsa gelsin konuşsun. Böyle yaparsak bir gün burayı da kaybedebiliriz” diye uyarıda bulunan Akpınar, “ Belediye başkanlığı hayali kuranlar kurmasınlar. Yerel yönetimler reformu diye bu belediyelerde gidecek. Biz burada kavga kültürünü değil barış kültürünü yansıtmalıyız kongreye” dedi.

YILDIRIM’I İSTEMEDİM!

Akpınar konuşmasının sonunda bir itirafta da bulundu. Akpınar, “Yıldırım’ın ilçe başkanı olmasını istemedim. Kim getirdi biliyor musunuz? Şu an aday çıkaranlar o dönem geldi ikna etti. Ben kadın ilçe başkanı dedim. Onlar Uğur toparlar dedi. Şimdi karşısındalar” ifadelerini kullandı.

ORTALIK YATIŞTI, İZMİR MARŞI SÖYLENDİ!

Tansiyon konuşmaların ardından düşerken iki aday kürsüye İl Başkanı Asuman Ali Güven, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve kendilerine destek veren ilçe siyasetinin aktif isimleriyle birlikte çıktı. Adaylar konuşma yapmazken, hep birlikte İzmir Marşı’nı söylediler.

BABA BAŞKA KIZI İLE OĞLU AYRI LİSTELERDE

Karşıyaka Kongresi’nde listeler belli oldu. Listelerde sürpriz bir detay dikkat çekti. Süreç boyunca adaylardan Koç’a destek veren İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay, Koç’un turuncu listesinde il delegesi adayı olarak yer alırken, mahallede birlikte delege seçildiği oğlu Murat Alabay Yıldırım’ın listesinde ilçe yöneticisi adayı, kızı meclis üyesi Gamze Alabay Uğurlu ise Yıldırım’ın beyaz listesinde il delegesi adayı olarak yer alması dikkat çekti.  Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar her iki listede de yer aldı.

LİSTELERDE KİMLER VAR?

Serdar Koç’un ilçe yönetim kurulu listesi: Ümmünaz Arıgümüş, Birol Aydemir, Necati Azak, Tayfur Çetin, Hatice Çınar, Filiz Demir, Alev Işık Güler, Alev İldeniz, Önder Koç, Seydi Önder, İzzet Özketen, Ayhan Özsepet, Devran Sayılır, Mustafa Onur Tan, Serdar Yavaşoğlu, Aynur Zorer’den oluştu.

İl Delege listesi ise şu isimlerden oluştu: Hüseyin Mutlu Akpınar, Dilan Akyol, Adnan Alabay, Celal Abbas Algül, Fahri Alpaslan, Ali Altun, Yüksel Avcı, Abdullah Aydemir, Hasan Bağlarbunarı, Vahdettin Batmaz, Kaan Bayer, Handan Bilek, Yüksel Çakmur, Hüseyin Çoban, Işıl Çoban, Reyhan Coşkun, Gürhan Dedeköy, Seyit Sinan Demir, Cüneyt Demirbağ, Şemsi Taci Dinçer, Cem Durukan, Hülya Erbil, Saniye Fıçı, Nurettin Gelmez, İbrahim Gülcemal, Engin Barış Güldoğan, Erkan Güldoğan, Nihat Gürbüz, İsmail Horoz, Asiye İşlemek, Mustafa Kaleli, Emine Kamalı, Gönül Kara, Kumru Karaer, Melike Karayel, Zafer Kartal, Hasan Kaymak, Turgut Kersu, Öznur Kılınç, Şemistan Kına, Aydın Kızılkaya, Serdar Koç, Basri Koyuncuoğlu, Ufuk Kurt, Muharrem Maden, İsfahan Naki, Fikret Ocak, Taha Okan, Yavuz Örgün, Yaşar Özcan, Aycan Füsun Özenç, Sibel Özenir, Ferrin Öztürk, Orkide Peksev, Serap Sınav, Birol Soylu, Sunay Bahar, Adem Şahin, Besim Şen, Selin Tanyıldız, Niyazi Tokem, Türker Türkoğlu, Cihan Türsen, Zeynur Uçan, Ahmet Uğurlu, Filiz Uluyazı, Müjdat Ünsalan, Alp Yakal, Fulden Yazgılı, Hasan Koray Yıkar, Semiha Yıldız, Duygu Yürek

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın ilçe yönetim kurulu listesi: Murat Alabay, Sadet Arslan, Naciye Çağlar, Birgül Çağrı, Yüksel Çıldır, Muzaffer Demir, Arif Demirel, Cem Doğan, Fatoş Elgün, Bülent Ermeş, Erhan Genç, Nefise Kaçar, Uğur Ziya Kaçmaz, Yiğit Karayılanoğlu, Gülseren Köksal ve Uğur İzzet Zeki

İl delege listesi ise: Hüseyin Mutlu Akpınar, Uğur Yıldırım, Hamdullah Akgül, Serdar Aktop, Gamze Uğurlu Alabay, Fahri Alparslan, Bilsen Altun, Mehmet Arısoy, Selma Aydıngöz, Deniz Aydoğan, Nurşen Balcı, Suha Hamdi Barlak, Fatma Baş, Soner Bulut, Ayşe Ceylan, Cemalettin Coşkuner, Fuat Lütfi Demirağ, İsmail Demirtaş, Ahmet Diker, Murat Dilşen, Ahmet Doğan, Bülent Doğan, Hayati Doğan, Ali Burak Durak, Muharrem Ekti, Umut Elmas, Ali Engin, Ömer Fitoz, Faik Gode, Levent Güçlü, Selin Günaydın, Rujdi Gürbüz, Murat Ilgın, Neşe Işıldak, Elif İnanır, Nurten Kahraman, Türkan Kaplan, Mercan Güler Karadayı, Ali Karaege, Umut Karataş, Mevlüt Kayaoğlu, Sevim Köz, Nihat Markoç, Kemal Öksüz, Cengiz Önalan, Mehmet Şakir Örs, Aldülkadir Özdemir, Belgüzar Özdemir, Cevdet Özer, Mukaddes Öztürk, Şükrü Parmaklı, Ümmügülsüm Pehlivan, Boran Pırpır, Deniz Önder Sapmaz, Fulya Sivrioğlu, Muhdi Şavural, İlkay Şendorman, Didem Hanlı Şimşek, Yaşar Şirin, Nurcan Talan, Hasan Taşkın, Münir Teoman, Cem Uluğ, Levent Nuri Ünver, Tuğçe Varlık, Asuman Yalçın, Hakan Yapıcı, Yaşar Yılmaz, Songül Yıldırım, İbrahim Yıldız, Enver Yiğitler ve Bakış Yüksel

YILDIRIM İPİ GÖĞÜSLEDİ!

Sonucu merakla beklenen Karşıyaka'da görevde olan İlçe Başkanı Yıldırım, muhalefetin temsilcisi Koç'u sandıkta mağlup etti. Yıldırım'ın listesi 244 oy alırken Koç ise 164'te kaldı. 

GAZİEMİR

Sürecin en durağan ilçelerinden olan Gaziemir'de seçime sayılı günler kala iki aday flaş bir şekilde açıklanmıştı. İlçe Başkanı Umut Tekin'in görevine devam etmeyeceğini kararlı bir şekilde ifade etmesi ve ardından ortaya hiçbir ismin atılmaması belirsizlik yaratıyordu. Fakat seçim haftasında Belediye Meclis Üyesi Kasım Özkan ile Belediye Meclis Üyesi ve İlçe eski Başkanı Elif Becek'ın adaylıklarını açıklaması ilçeye heyecan getirdi. 

TEKİN’DEN VEDA KONUŞMASI!

İlçe Başkanı Umut Tekin konuşmasında Belediye Başkanı Şenol'a da eleştirilerde bulundu. Tekin, “Üzüldüğüm ve yaşanacak olduğunu bildiğim ama bu örgütün bununla mücadele ettiğini gördüğüm bir süreç var" diyen Tekin, "Be arkadaş madem senin bu kitapta resimlerin var, madem delege seni tanıyor. Neden sizleri işten çıkartacağım diye tehdit ediyorsun! Ben mecbur muyum millete 'ekmeğinize sahip çıkın' demeye... Bunlar yaşanacaktır, yaşanıyor. Belki devam edecek” dedi.

Tekin ayrıca, “Muhakkak bu örgüt bir aday seçecektir. Ben her iki adaya da başarılar diliyorum. Şimdi gitme vakti, sadece sizden helallik istiyorum. Benden yana sizlere emeklerim varsa helal olsun. Ama şunu biliyorum, sizin bana çok emeğiniz geçti. Hakkınızı helal edin, sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

ŞENOL VE TEKİN KARŞI LİSTELERDE

Özkan'ın ilçe yönetim kurulu listesinde Erdal Dündar, Yasin Ergül, Semih Kalfa, Ekrem Karaca, Nilgün Karadeniz, Orhan Karaoğlu, Çağdaş Koçak, Emin Kuş, Gülen Özcan, Cihan Özkan, Tülay Özmakinacı, Hazel Öztürk, Hülya Sert, Hakan Sütlü, Mustafa Tanju Tekgül ve Mehmet Topsakal yer aldı.

İl delege listesi ise Halil Arda, Neriman Bağcı Türkeri, Mehmet Çağlı, Yüksel Demirsoy, Sadık Dinler, Cem Koç, Yasemin Korkmaz, Abdurrahim Nursoy, Kasım Özkan, Cansu Sarı, Bengü Sayköse, Murat Serin, Murat Hüdaverdi Sönmez, Nimet Şekercioğlu, Umut Tekin, Tahir Türksay ve Meral Yiğit'ten oluştu.

Elif Becek'in yönetim listesinde Battal Altınbulak, Hasan Emre Alakuş, Ebru Aykaya, Ece Aytaç, Ayşegül Doğanay Bulut, Murat Balcı, Ercan Cankılıç, İrfan Canpolat, Vicdan Özcan Coşkun, Nuran Hamutci, Batuhan Bekir Işık, Gürdal Kan, İlhami Kirazlı, İsmail Özalp, İlhan Özgün ve Varol Zenginobuz yer aldı.

İl delege listesi ise Becek, ve Başkan Şenol'un yanı sıra Emin Aksoy, Seydi Aktaş, Özlem Ayan, Elif Becek, Kenan Biçer, Oya Calpbinici, Sultan Coşgun, Cemal Çalışkan, Ramazan Kaya, Selami Kaymak, Melahat Köse, Mine Küsmüş, Yücel Özgür, Serhan Seyhan, Umut Tekin ve Orhan Yavuz'dan oluştu.

GAZİEMİR'DE BÜYÜK FARK: BAŞKAN ŞENOL DELEGE SEÇİLEMEDİ

Seçim sonuçlandı. Sandıktan 337 geçerli, 7 geçersiz oy çıktı. Kasım Özkan 256 oy alarak yeni ilçe başkanı oldu. Elif Becek ise 81'de kaldı. Böylelikle Belediye Başkanı Şenol il delegesi seçilemedi.

BERGAMA

YASA KÜRSÜDEN ÇEKİLDİ!

Bergama’da örgüt İlçe Başkanı Ayşe Şimşek, Akın Yasa ve İlçe eski Başkanı Mehmet Eceviz Canbaz arasında bir tercihte bulunacaktı. Yasa'nın çekilme ihtimalinden söz ediliyordu. Beklenen gerçekleşti. Yasa kürsüde yaptığı konuşmayla adaylıktan çekildi. Kongre iki adayın yarışına sahne oldu. Kongreyi Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay ile Atilla Sertel, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç takip etti. Divan başkanlığına İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ getirildi. 

ATATÜRK VE KILIÇDAROĞLU’NU ÖRNEK GÖSTERDİ!

Bergama kongresinde konuşan Genel Sekreter Sındır, “Tüm Türkiye'de ilçe kongrelerimizi tamamlamak üzereyiz. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve devletimizin bekası için yaşamsal öneme sahip 2019 seçimleri öncesinde kırgınlıklara, küskünlüklere asla yer vermeyeceğiz.  Kongrelerimizde parti neferlerimizi birlik ve beraberlik içerinde bir araya getirecek ve bizleri iktidara taşıyacak kadroları seçiyoruz. Her bir partilimiz ülkemizin aydınlık geleceği için Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gibi azim ve kararlılıkla çalışmalıdır” dedi.

BERGAMA’DA KOLTUK EL DEĞİŞTİRDİ… KAZANAN CANBAZ

Seçim sonuçlandı. Mehmet Ecevit Canbaz sandıktan galip ayrıldı.

İlçe yönetim kurulu listesi: İsmail Acar, Şahin Çarpıkoğlu, İsmail Durmaz, Bahattin Kahraman, Ali Kara, Şeniz Karaboncuk, Fatma Karaöz, Yiğit Korucu, Cemil Kural, Hüseyin Hasan Kuşçu, Sultan Laleli, Mehtap Mantar, Mehmet Emin Mert, Hüseyin Öztürün, Aynur Türkdoğan, Rabia Yılmaz

İl delege listesi: Ömer Büyükalpelli, Mehmet Ecevit Canbaz, Fethiye Çalış, Mehmet Gönenç, Ömer Nail Özcan, Özgül Özçakmak, Filiz Özkaya, Ali İhsan Tunç, Neşe Seçkin, Hikmet Sevinç, Ahmet Ülker, Hilmi Üstün, Yaşar Yaşa, Zekiye Yener

ÇEKİMSERLERİN ETKİSİ OLDU!

Doğallarla birlikte 411 delegeye sahip olan ilçede 384 partili sandığa gitti. Çekimser oy 27, Canbaz 201, Ayşe Şimşek 181 oy aldı. 2 oy ise geçersiz.

BEYDAĞ

Beydağ'da İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar'ın tek aday olarak kongreye girmesi bekleniyordu. Fakat son günde yaşanan gelişmeyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sebahattin Tekeli'nin Yılmazlar'ın karşısına çıktığı öğrenildi. Tekeli'yi Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk'ün desteklediği ifade edildi. 

BAŞKAN YILMAZLAR KAZANDI, BELEDİYE BAŞKANI ŞENTÜRK LİSTE DIŞINDA KALDI!

Seçim sonuçlandı. Yılmazlar 41 oy alarak seçimi kazandı. Tekeli 20 oyda kaldı. Yılmazlar’ın yönetim kurulu listesi, Emrah Deniz, Ahmet Erülker, Fatma Kaplan Kel, Mehmet Ovalı, Özer Selek, Ruhi Selek, Mehmet Soğukkuyu, Hülya Uz, Nusret Üncü, Kani Yorgun’dan oluştu. İl delege listesinde ise Feridun Yılmazlar, Ahmet Erülker, Süleyman Özdere, Mehmet Soğukkuyu, Ruhi Selek isimleri yer aldı. Böylece Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk il delegesi seçilemedi.

KAYBEDEN LİSTEDE KİMLER VAR?

Tekeli’nin kaybeden listeleri şu isimlerden oluştu:

İlçe yönetim kurulu: İlyas Değirmenci, Murat Kırcan, Erkan Yağcı, Ayşen Kel, Mehmet Soğukkuyu, Yusuf Kader, Emrah Deniz, Aynur Gündüz, Ali Erbaş, Ergün Erikli

İl delege listesi:  Süleyman Vasfi Şentürk, Murat Kırcan, Sebahattin Tekeli, Mehmet Soğukkuyu, Bülent Yaşar

BALÇOVA

Balçova'da bir önceki dönemde ikna edilerek görevine devam eden İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz'ın 'tamam' demesi ve örgütte farklı bir ismin adaylığını açıklamaması Gaziemir'de olduğu gibi belirsizlik meydana getirmişti. Başkan Eryılmaz seçime bir gün kala kendisine örgüt tarafından devam yönünde baskı olduğunu söyleyerek yeniden aday olduğunu ilan etti. 

BAŞKAN ÇALKAYA'DAN LİSTE ÇIKIŞI!

Kongrede divan başkanlığını eski Milletvekili Sabri Ergül üstlendi. Ayrıca Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın salonda blok liste lehine ateşli bir konuşma yaptığı öğrenildi. Çalkaya'nın, "Bir önceki il kongresi çarşaf liste oldu da ne oldu? Demek ki tutmuyor" şeklinde bir konuşma yaptığı belirtildi. 

ERYILMAZ İKNA EDİLDİ VE GÜVEN TAZELEDİ!

Başkan Eyılmaz’ın ilçe yönetim kurulu; Müceddet Aral, Celal Baydar, Gülfem Benli, Kerim Özgün Bolak, Tülay Çimenli, Eylem Damar, Serdar Dayanç, Zuhal Dökmetaş, Hakan Karaca, Turgut Karahüseyin, Yalçın Karayılan, İbrahim Kuru, Bülent Pervanlar, Serap Ügüdücü'den oluştu.

Eryılmaz il delege listesinde ise  Mehmet Ali Çalkaya, Aygül Eryılmaz, Salih Küçükbayrak, Ercan Çınarlı, Rabia Yüce, Birsel Öztürk, Haydar Pervanlar, Elif Sönmez, Şerif Sürücü, Sadık Gülday, Rıza Kurt, Zülkif Mermut, Derya Aksu, Elif Ezgi Alkan'a yer verdi. Seçim sonuçlandı. Eryılmaz 272 delegenin 252 tanesinin oyunu aldı. 15 oy boş, 5 oy da geçersiz sayıldı. 

BAYRAKLI

Mahalle delede seçimlerinin hareketli ilçeleri arasında bulunan Bayraklı'da kongre İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in tek adaylığı ile gerçekleşti. 

YENİDEN ALPER...

İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Nilgün Alparslan, Kurtuluş Baytar, Mehmet Ceylan, Gül Kaygusuz, Gülçin Deriner, Necla Ketenci, Turgay Topal, Hatice Topbaş, Cihat Işık, Emine Sezinç, İrfan Toprak, Ramazan Bulut, Elif Karakuş, Coşkun Şahin, Metin Uyma ve Belgin Nayman Bıçakçıoğlu

İl delege listesi ise şu isimlerden oluştu:

Cemalettin Alper, Hasan Karabağ, Sırrı Aydoğan, Selen Akbaş, Nasrettin Akgün, Osman Akseki, Keziban Akyavaş, Ali Alan, Şeref Balbay, Aynur Ataş, Çağla Çınar Bayramoğlu, Coşkun Bülbül, İsmail Çağlar, Mustafa Çekiççi, Şahismail Demir, Erdal Er, Güler Güngör, Abdullah Güresen, Hasan Karabağ, Muharrem Kılıç, Aziz Kocalar, Ferhat Kotan, Ülviye Kökçü, Baran Öget Mermer, Arzu Nisan, Mutlu Odabaşı, Yusuf Olcay, Fahrettin Orandı, Ayşe Elgin Özbuldan, Ebru Özdemir, Cem Murtaza Pektaş, Gülbahar Polat, Ahmet Hamdi Sönmez, Mücella Tunalı, Sema Turan, Melek Turpcan, Derya Yıldırım, Aslan Yıldız, Pınar Yılmaz ve Erduman Yoltan

418 delegeden 365’i oy kullandı. 335 oy geçerli 30’u geçersiz sayıldı. Alper yeniden ilçe başkanı seçildi.

FOÇA

Mahalle delege seçimlerini çarşaf liste usulüyle gerçekleştiren Foça da tek adaylı seçim heyecanı yaşayacak ilçeler arasında bulunuyordu. 'Tamam' diyen İlçe Başkanı Günal Biçer, Foça İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım'ı işaret etmişti. Kongre Yıldırım'ın tek adaylığı ile gerçekleşti. Seçim çarşaf liste yöntemiyle yapıldı. Yıldırım yeni ilçe başkanı oldu. 

FOÇA’DA ÇARŞAF LİSTELERDEN ÇIKAN SONUÇLAR

İlçe yönetim kurulu listesi:  Zehra Yılmaz, Ayla Yılmaz, Ayla Kıyak, Ayşe Cömert, Benal Kut, Özlem Temizel, Işık Ergin, Esen Çeşmeci, Celal Çankaya, Hasan Ercan, Atilla Çolak,  Haydar Dağ

İl delege listesi: İlçe eski Başkanı Günal Biçer, Raşit Dirim, Aysel Anaç, Aslıhan Sarı ve Orhan Bora

Belediye Başkanı Gökhan Demirağ çarşaf listeye kendisi talip olmadı ve delege seçilmedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Seydiköylü
 11 Aralık 2017 Pazartesi 11:57
Umut tekin veda konuşması değil kan kusama konuşması yaptı yakışmadı sana umut tekin yakışmadı Gaziemir deki halkın oyuyla seçilne Beledye başkanını il delegesi yazmamak ayıptır karşı liste hem umudu hem de Halil başlanı yazdılar umut tekin kürsüde işçilere tehdit var dedi belediye başkanı tehdit varsa eğer ben Halil İbrahim Şenol olarak birini tehdit etmişsem çıksın konuşsun ben o işçiden özür dileyeyim deedi ama salondan çıt çıkmadı tehdit falan yalan İşler en komik olan da neydi biliyormusunuz bu seçimi kazanan CHP ama başkanın siyaseten önce işe aldığı gençlik kolu başkanı ve bir kaç kişinin İşte örgüt işte başkan sloganı atması ve belediye başkanına karşı tehdit sözleri ilçe başkanı tarafında kürsüde konuşurken alkış tutmaları kadar kötü birşey olamaz ihanet zincirin tutan utansın diyecem sadece taraf ola bilirsin Birisine destek te vere bilirsin ama seni işe alan bir belediye başkanına laf söylenirken senin bir başkan olarak alkış tutman ihanettir
 İzmirli
 11 Aralık 2017 Pazartesi 10:51
Kongre sürecinin totalde kaybedeni Alaattin Yüksel ve mahdumları.
 feti deniz
 11 Aralık 2017 Pazartesi 10:22
bucada taraf olan piriştina belediye secimlerinde bertaraf olacaksın. agzının payını verdi bucalı chp lilier
 Seydiköylüü
 11 Aralık 2017 Pazartesi 00:08
Uslan be Halil İbrahim
 Bucalı
 10 Aralık 2017 Pazar 22:50
Bucada Kasım Akdağı tebrik ediyoruz.Başarılar diliyoruz.Akdağ Piriştinanın planlarını bozacak.
 bayraklılı
 10 Aralık 2017 Pazar 18:42
Kendi mahallesinde muhaliflerin seçim kazanmasını hazmetmeyen Cemalettin Alper'i Bayraklıya ilçe başkanı seçtirdiler. Böylece bayraklıda demokrasinin mezarını kazdılar. Alper gücünü halktan mı alıyor yoksa belediye sarayından mı alıyor? Bunu onurlu chp'lilerin vicdanına bırakıyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz