MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de Yıldız’dan adaylık ilanı: Güvercin uçurdu, temiz siyaset vurgusu yaptı!
Politika
22 Kasım 2017 Çarşamba 21:18

CHP İzmir’de Yıldız’dan adaylık ilanı: Güvercin uçurdu, temiz siyaset vurgusu yaptı!

Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız 9 Aralık’ta gerçekleşecek kongrede yarışacağını ilan etti. İlçe binası önündeki açıklamaya örgüt destek verirken beyaz güvercin uçuruldu. Yıldız ayrıca konuşmasında ‘temiz siyaset’ vurgusu yaptı.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimini işletirken İzmir’de ilçe kongrelerine sayılı günler kaldı.

Mevcut ilçe başkanlarının gösterecekleri tavır merak edilirken metropolde adaylığını ilan edenler arasında Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız da katıldı. Başkan Yıldız göreve ikinci kez gelmek için yola çıktı. Yıldız’ın ilçe binası önünde adeta miting havasında yaptığı adaylık ilanına örgütten katılım yüksek oldu ve beyaz güvercin uçuruldu.

Bizler gücümüzü; başta kurtuluş savaşımız olmak üzere, özgürlük hareketlerinden, emek mücadelesinden, sol ve sosyal demokrasinin evrensel değerlerinden almaktayız” diyen Yıldız, amaçlarının partinin kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda; insan haklarını, emeğin yüceliğini, özgürlükleri, eşitliği, dayanışmayı ve hukukun üstünlüğünü savunmak olduğunu söyledi.

HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞA KARŞIYIZ
Yıldız açıklamasında şunları söyledi:

"Dil, din, ırk, mezhep ve cinsiyet olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşıyız. Çoğulcu ve katılımcı demokrasi değerlerini esas alıyor ve gücümüzü sadece halkımıza dayandırıyoruz. Devleti, kişilerin özgürlüklerini ve refahını sağlamaya yönelik bir hizmet aracı olarak kabul ediyoruz. Bu mücadele sürecinde, son olarak Mühürsüz Anayasa Referandumunda, toplumun tüm kesimlerini bir araya getirerek Demokrasi ve Cumhuriyet değerleri için hayır blokunun oluşumuna öncülük ettik. Sizlerle birlikte Karabağlar ilçemizde en iyi sonucu da aldık. Biliyoruz ki; meşru olmayan bu sonuçla, Kuvvetler Ayrımı ve Demokratik Parlamenter Rejim sona erdirilip yargı erki siyasetin emrine verilerek ve tek adam rejimi fiilen uygulamaya konulmuştur. Adaletin yok edildiği, korku, endişe ve çaresizlik duygusunun toplumu teslim aldığı bir süreçte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşüyle milyonlar yürüdü. Adalet yürüyüşü korku zincirini kırdı, cesaret ve umudu ateşledi. Ardından yapılan Adalet Kurultayı ile katılımcı demokrasi, adalet ve huzur temelinde siyasi bir hat çizilerek mücadelemiz devam ediyor.. Bundan sonrada devam edecek. Çünkü biz; adaleti, barışı, kardeşliği, eşitliği, özgürlüğü, dayanışmayı sevdik. Biz, Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği, devrimi sevdik. Biz, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve partimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü çok sevdik. İlelebet sevmeye de devam edeceğiz.

TEMİZ SİYASET VURGUSU
Ülkemizde bu temel değerleri savunan Partimiz CHP toplumumuzun birleştirici gücüdür. Biliyoruz ki Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partimizin de bizlere ihtiyacı var.9 Aralık’ta yapılacak olan Karabağlar İlçe Kongresinde bu ilkeyi hayata geçirebilmek için siz delege arkadaşlarımızdan destek istiyorum. Hiçbir bireysel beklentisi olmayan arkadaşlarımla demokratik, katılımcı, şeffaf bir yönetim oluşturacağız. Örgütsel bağımsızlığımızı koruyarak belediyeyle ve demokratik kitle örgütleriyle uyum içinde çalışacağız. Ülkemizi aydınlık ve güzel günlere taşımak için halkımızın CHP’ne, CHP’nin temiz ve ilkeli siyasetçilere ihtiyacı var. Bu siyasi değer ve ilkelerimizle partimizi yerelde ve genelde tek başına iktidar yapma mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz. Karabağlar ilçemizde birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirecek, demokratik, katılımcı, güçlü bir örgüt oluşturacağız. Siz değerli yol arkadaşlarımın; katkı ve katılımlarıyla, temiz toplum, temiz siyaset için; el ele, omuz omuza çalışmaya ve sizlerden alacağımız güçle mücadeleye devam etmek istiyorum"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz