MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de 'alternatif SKM' tartışmasında söz Başak'ta: Ben gelince mi sorun oldu?
Politika
25 Mayıs 2018 Cuma 15:24

CHP İzmir'de 'alternatif SKM' tartışmasında söz Başak'ta: Ben gelince mi sorun oldu?

CHP Konak ilçe örgütü tarafından açılan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) başına Tuncay Özkan'a yakınlığı ile bilinen Şakir Başak’ın getirilmesi, tartışmalara neden oldu. Şakir Başak ise tartışmalara, “Alaattin Yüksel’i getirdiler sorun olmadı da ben atandım diye mi sorun oldu" dedi.

Konak CHP ilçe örgütü, açtıkları SKM’nin başına, yönetim kurulu kararı ile eski ilçe Başkanı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın yardımcısı Şakir Başak’ı getirme kararı aldı. Başak’ın, SKM’nin başına getirilmesi, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından açılan  SKM’ye karşı 'alternatif bir merkez' yorumlarını da beraberinde getirdi.

Parti içerisinde tartışmaya neden olan konuya dair açıklama yapan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, "Alternatif falan değil. Konak sınırları içerisinde bir merkez açıyoruz. Sadece bunun başına Şakir Başak’ı getirdik. O nedenle bu iddialar ortaya atıldı. Sanki Alaattin Yüksel’ e karşı Şakir Başak’mış gibi. Böyle bir durum yok. Konak ilçe örgütü olarak, Konak sınırları içerisinde seçimi daha iyi yönetebilmek adına böyle bir karar aldık. Konak’taki seçim çalışmalarını yürüteceğiz" diye konuştu. İl Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalara saygı duyduklarını ifade eden Çağrı Gruşçu, "Biz de Konak’ta çalışıyoruz. Mesele bizim Konak’ta olmamız, merkez ilçe olmamızdan kaynaklanıyor. Halbuki ortada bir şey yok. Biz diğer seçimlerde de aynı şeyi yaptık. Burada tecrübeli, deneyimli, bu iş ayağa kaldırabilecek biri olsun istedik" dedi.

'SEVİNMELERİ LAZIM'
Şakir Başak da tartışmalara yanıt verdi. İzmir’deki tüm ilçelerde SKM’lerin olduğunu ifade eden Başak, "SKM her ilçede var. Arkadaşlar, deneyimli bir kişinin bu merkezin başına geçmesini istedi. Kararı bana bildirdiler, benim de haberim yok. Ne kimse benim alternatifim olabilir ne de ben kimsenin alternatifi olabilirim" dedi. İl Başkanlığına alternatif olarak kurulan bir SKM olmadığını kaydeden Başak, şunları söyledi:

"İl ildir, ilçe ilçedir. SKM’nin başına gelmiyorum, Konak’ın başına getirildim. Konak çok karışık bir yer, normal bir yer değil. Ben 40 yıldır Konak’tayım ve bu işi biliyorum. Onlarca seçim yaptım. İlçe böyle bir karar almış aslında kabul etmemem lazım ama ben partiliyim, bu partinin hamalıyım. Sevinmeleri lazım. Alaattin Yüksel’i getirdiler sorun olmadı da ben atandım diye mi sorun oldu?"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, kendilerinin her ilçede seçim ofisleri açmalarını istediklerini söyledi. Her ilçenin kendi bünyesinde bu ofisleri açtığını vurgulayan Yücel, "Konağın da bir seçim merkezi açmasında sorun yok. Bütün ilçelerin seçim çalışmaları bu ofisler üzerinden yürütülecek. Hatta Konak’tan 3-4 ofis açmalarını istedik. Herhangi bir sorun yok" diye konuştu. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 konaklı
 26 Mayıs 2018 Cumartesi 00:30
Yiğin birbirinizi sizlerin memleket meselesi diye bir sorununuz yok.Ama izmirli size bu dönem nasıl cevap vereceğini biliyor.
 Mustafa
 25 Mayıs 2018 Cuma 21:27
Sen gelince değil de, böyle konuşunca problem oluyor. Bi susun gari.
 
 25 Mayıs 2018 Cuma 17:12
Bırakın bu işleri ya, utanmıyor musunuz hala bu dönemde basın önünde tartışmaya.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz