MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de gündem 'sosyal medya': Hukuk zirvesinde ne kararlar çıktı?
Politika
27 Mayıs 2020 Çarşamba 15:09

CHP İzmir'de gündem 'sosyal medya': Hukuk zirvesinde ne kararlar çıktı?

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in koordinasyonunda toplanan hukuk komisyonu partiyle ilgili hukuki konuları yakından takip etme kararı aldı. Komisyon başkanlığına İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi eski Hakim Murat Aydın getirildi.

EGEDESONSÖZ- Camide müzik yayını nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in tutuklanması ve Karabağlar Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında suç duyurusunda bulunulması sonrasında CHP İzmir İl Başkanlığı harekete geçti.

İl Başkanı Deniz Yücel, partiye yönelik sosyal medya hesapları üzerinden saldırı başlatıldığını ifade ederken duruma tepki göstermiş ve hukuk komisyonunu toplayacaklarını açıklamıştı. Yücel başkanlığında komisyon il binasında toplandı. Toplantıya, komisyonda gönüllü olarak görev alan avukatlar katıldı.

CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ ile Meclis Üyesi Koyurga’nın da vekaletini alan avukatlar komisyon toplantısında ilk olarak durumla ilgili rapor verdi. Gelinen süreci, yargılama aşamasını anlatan avukatlar yürütülen işlemleri tek tek anlattı.

İl Başkanı Deniz Yücel’in toplantıda “partimize yönelik planlı ve hedeflenmiş saldırı var” dediği öğrenilirken avukatların bundan sonra olabilecek olaylara karşı da hazırlıklı olmasını istedi. Toplantıda komisyon başkanlığına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanı eski Hakim Murat Aydın getirildi. Geçmişte, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Aydın, son yerel seçimde Karşıyaka’dan meclis üyesi seçilmişti. Aydın bu tür konulara ilişkin fikirlerini toplantıda bulunanlarla paylaşırken avukatların bundan sonra yaşadıklarını anlık olarak kendilerine bildirmesini istedi.

İl Başkanı Deniz Yücel de toplantıda partiye mensup kişilerin davalarının yakından takip edileceğini, kurumsal kimlik üzerinden yürütülen algı operasyonlarına karşı duracaklarını anlattı. Yücel’in ayrıca oluşturulan yeni komisyonun hukuki süreçlerde danışmanlık hizmeti vereceğini, gönüllülük esasıyla çalışacağını vurguladığı da ifade edildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz