MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de kongre hareketliliği: Yarımada’da son durum ne?
Politika
17 Ağustos 2017 Perşembe 09:42

CHP İzmir’de kongre hareketliliği: Yarımada’da son durum ne?

Partide olağan kurultay takvimi işlerken İzmir’de gözler ilçelere çevrildi. Kentte 5 önemli ilçesiyle merak edilen noktalar arasında yer alan Yarımada’da nasıl yapıların oluşacağı merak konusu oldu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlemeye devam ediyor. İlçelerde delege heyecanı şimdiden başladı.

Üye listelerine gelen itirazların karara bağlanmasının ardından mahalle delege seçimlerinin Genel Merkez'den gelen erteleme kararıyla 5 Eylül’den itibaren başlayacağı kesinlik kazandı.

İzmir’de kıran kırana geçmesi beklenen yarış için gözler ilçe örgütlerine çevrildi. Kongre sürecinde ayrı bir önem taşıyan bölge ise Yarımada olarak gösteriliyor.

Karaburun, Çeşme, Urla, Seferihisar ve Güzelbahçe’de kimlerin nasıl davranacağı ve hangi yapıların oluşacağı merak konusu oldu.

ÇEŞME’DE TEK LİSTE SİNYALİ
Bazı ilçelerde yaşanan belediye başkanı- ilçe başkanı uyumsuzluğu sorununun Çeşme’de de yaşandığı görülüyor. İlçe Başkanı Ekrem Oran’ın, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’la sıkıntıları olduğu belirtiliyor. Oran’ın İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a yakın siyaset yaptığı ve il başkanlığı noktasında aday belirleme çalışması içinde olduğu iddia ediliyor. Başkan Dalgıç’ın ilçe kongresine müdahil olması ve Oran’ın yerine Alaattin Yüksel- Aziz Kocaoğlu yapısına yakın birini işaret etmesi bekleniyor. Ayrıca İlçe Başkanı Oran’ın aklının bir köşesinde Çeşme Belediyesi için başkan adaylığı düşüncesinin olabileceği kulislerde konuşuluyor. Ayrıca ilçede çok hareketli bir kongre süreci beklenmiyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından ilçe kongresinde her kim aday olursa olsun tek liste çıkma ihtimali çok güçlü görünüyor.

SEFERİHİSAR’DA BİZZAT BAŞKAN AÇIKLADI: ADAYIM!
Seferihisar’da İlçe Başkanı İsmail Yetişkin ve Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bütünlük içinde hareket ettiği ifade edildi. İkilinin arasında herhangi bir sorun bulunmazken, Başkan Soyer’in ilçe kongresine bir müdahalesinin olmayacağı aktarıldı. Durumu merak edilen Başkan Yetişkin de görevine devam edip etmeme noktasında ilk defa açıklama yaptı. Egedesonsöz’e konuşan Yetişkin, “Şu an herhangi bir aday görünmüyor. Ben yine adayım. Bunu yakın çevreme söylemiştim ama basın aracılığıyla ilk kez açıklıyorum. Belediye Başkanımız Tunç Soyer’le de aramızda hiçbir problem yok” dedi. İlçede tek listeyle gerçekleşecek ilçe kongresine kesin gözüyle bakılıyor.

KARABURUN’DA TEMAYÜL MEVCUT YÖNETİME…
Yarımada’nın diğer bir ilçesi Karaburun’da da örgütün Başkanı Bülent Çumçum’un kongrede tekrar aday olması bekleniyor.  Belediye Başkanı Ahmet Çakır’la herhangi bir sorun yaşamadığı belirtilen Başkan Çumçum’un kongrede tek aday olabileceği öne sürüldü. İzmir’de en az sayıda (56) delege çıkaracak olan ilçede en önemli mahallenin Mordoğan olduğu biliniyor. İlçede dağınık bir yapılanmanın olmadığı ve mevcut yönetimin devamı yönünde bir temayül olduğu belirtiliyor. Başkan Çumçum’un adaylığıyla ilgili bir görüşü kamuoyuna yansımasa da partililerin kendisine, ‘Bölgede çok iyi işler yaptın, devam et’ dediği dile getirildi. İlçe yönetimiyle, meclis üyeleriyle beraber hareket eden Çumçum’un aday olmaya karar vermesi halinde tek listeli bir kongrenin gerçekleşeceği söyleniyor.

GÜZELBAHÇE’DE TABAN ÇAM'I İSTİYOR!
Örgütün çok sesli olduğu ilçelerden biri de Güzelbahçe… İlçe Başkanı Kazım Çam’ın devam noktasında pozisyon alacağı beklenirken, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve parti okulu koordinatörü eşi Tülay Bayır’ın ilçe kongresinde etkin olması bekleniyor. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile İlçe Başkanı Kazım Çam’ın uyumuna vurgu yapılırken PM Üyesi ve eski Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun da Güzelbahçe’de etkili olabileceği öne sürüldü. Yakın çevresine aday olma sinyali verdiği belirtilen Çam’ın henüz devam edip etmeme noktasında resmi bir açıklaması bulunmuyor. Fakar azımsanmayacak sayıda bir grup partilinin Çam'a devam etmesi için destek verdiği belirtiliyor. Çam'ın da kendisine 'Görevi bırakma' diyenlere, 'Örgütüm beni istiyorsa görevden kaçmam' dediği öğrenildi. 

URLA’DA DELEGE ZENGİNLİĞİNİN ETKİSİ OLUR MU?
Urla’da ise mevcut başkan Ahmet Bahri Yalaz’ın devam kararı alması bekleniyor. Fakat ilçedeki delege listelerinde yer alacak isimlerin etkisi hesaba katıldığında Urla’nın heyecanlı bir yarışa sahne olabileceği vurgulandı. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve il eski Başkanı Kemal Karataş’ın ilçe kongresine müdahil olması ihtimalinin olduğu öne sürüldü. Başkan Kocaoğlu Urla’nın Altıntaş Mahallesi’nde, PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi Denizli Mahallesi’nde, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ise Yenikent Mahallesi’nde delege seçimlerinde oy kullanacak olması bu isimlerin mahallelerinde etkili olmak isteyeceği şeklinde yorumlanıyor. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da göstereceği refleks merak ediliyor. Kocaoğlu’nun bir ismi işaret etmesi durumunda Uyar’ın da destek vermesinin muhtemel göründüğü aktarılıyor. Ayrıca İl eski Başkanı Kemal Karataş da tercihini Urla’da yapacak. Karataş’ın da partide etkili isimler arasında olduğu ve olası bir müdahalesinin ilçe kongresine etki yapacağı biliniyor. Yarımada ilçelerinde genelde tek liste eğilimi görülse de bu ihtimalin Urla’da zayıf olduğu dillendiriliyor. Ayrıca ilçedeki önemli bir denge unsuru da Baratalı ailesi olarak gösteriliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz