MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de o İlçe Başkanı'ndan seçim önerisi: İl Kongresi çarşaf liste olmalı
Politika
14 Ekim 2017 Cumartesi 11:05

CHP İzmir'de o İlçe Başkanı'ndan seçim önerisi: İl Kongresi çarşaf liste olmalı

Mahalle delege seçimlerini tamamlayan İlçe Başkanı Günal Biçer, “İl kongresi ve kurultay çarşaf liste ile yapılmalı” diyerek Foça’da uyguladıkları yöntemin önemine vurgu yaparken, adaylık kararıyla ilgili yeşil ışık yaktı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü olağan kurultay takvimi kapsamında sürdürdüğü mahalle delege seçimlerinde son viraja girdi.

Gün içinde az sayıda, yarın (15 Ekim Pazar) ise önemli noktalarda kurulacak sandıklarla sürecin ilk etabı tamamlanmış olacak.

İzmir’de çarşaf liste yöntemini uygulayan tek ilçe olma özeliğiyle mahalle delegasyon yapısını oluşturan Foça’da ise fotoğraf netleşti.

KİMLER SEÇİLDİ?
İlçede 129 delege seçildi. Belediye meclis üyelerinden Halil Çıtak, Recep Hacıoğlu, Muzaffer Yolcu, Burhanettin Celep, Raşit Dirim ve Poyraz Aksoy mahallelerinde delege seçildi. Diğer 5 belediye meclis üyesinin kendi isteğiyle delege listelerine yazılmadıkları belirtildi.  Eski Gerenköy Belediye Başkanı Orhan Bora, eski Bağarası Belediye Başkanı Erdem Yüksektepe ve ilçe 4 dönem örgüte başkanlık yapmış Şener Erol delege seçilen diğer öne çıkan isimler arasında yer aldı.

İLÇEDE DENGELER NASIL?
İlçe Yönetim Kurulu’nda yer alan ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın akrabası olan Fatih Gürbüz’ün ilçedeki merkez mahallelerde anahtar liste çıkardığı fakat Başkan Biçer’in yarışlardan galip çıktığı ifade edildi. İlçedeki 129 delegenin 115’e yakınını Başkan Biçer’in kazandığı öğrenildi.

Süreçte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatına rağmen en tartışmalı konuların başında gelen belediye başkanlarının örgütün tercihini etkilemelerinin Foça’da direkt gerçekleşmediği vurgulandı. Başkan Demirağ’ın süreci izlediği aktarılırken Gürbüz’ün merkez mahallelerdeki tavrı kafalarda soru işareti yarattı. Gürbüz’ün bu hamlesi Belediye Başkanı Demirağ’ın kendisini alttan desteklediği yönünde yorumlandı. Diğer bir iddiaya göre de Gürbüz belediye başkanlığını düşünüyor.

İKİ BAŞKAN KENDİNİ YAZDIRMADI
Ayrıca tüzük gereği doğal delege olan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve İlçe Başkanı Günal Biçer’in de listelerde kendi istekleriyle yer almadıkları öğrenildi.

ADAYLIĞA YEŞİL IŞIK!
Seçimlerin tamamlanmasıyla ortaya çıkan tabloyu değerlendiren İlçe Başkanı Günal Biçer önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak ilçe kongresinde aday olup olmayacağına ilişkin konuşan Başkan Biçer kesin bir ifade kullanmadı. Fakat Biçer adaylığa yeşil ışık yakarken, “Örgüt zaten bizi istiyor ama Kasım ayının ilk haftasında kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız” dedi.

CHP’YE YAKIŞAN YÖNTEM ÇARŞAF LİSTEDİR
Yaşanan süreçle ilgili konuşan Biçer, “Foça’da çarşaf listesini olmasının bir avantajı var. Delege seçimlerinde her yerde yaşanan gerginlik sürüyor. Foça’da 30 yıldır iktidar olmamızın delege seçimlerinin sakin ve sükunetle olmasının en büyük sebebidir. Aday olmak isteyen tüm arkadaşlarımız aday oldu. Seçme ve seçilme hakkını engellemeyen bir sistem çarşaf, o yönden çok demokratik. CHP’ye yakışanın bu olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

ANAHTAR LİSTELERİN DAĞITILMASI ÇOK DOĞAL
Biçer, “İlçe kongresinde de çarşaf liste olacak. İl kongresi ve kurultay da çarşaf liste olmalı. Anahtar listelerin dağıtılması çok doğal. Herkes kendi başına aday olabilir ve oy isteyebilir. Bir kişi mavi liste çıkardı, birisi kırmızı liste çıkardı, başka bir arkadaş iki listede de yer bulamadı ve 50 kişi toplayarak liste yapma şansı da yok, o zaman o arkadaşın seçilme şansı yok. Böyle bir şey olamaz. Birey partinin üyesiyse aday olabilme şansı da var. Blok liste olunca birileriyle müşterek hareket etme zorunluluğu doğuyor. Bu da kavga ve sıkıntılara sebep oluyor. Kaybeden liste kazanan listeye destek olmuyor. Kaybeden partililer 2 yıl bekliyor. Bizde kaybeden liste diye bir şey yok. Hiçbir yerde kaybeden liste diye bir şey olmamalı. Yapmamız gereken çok iş var. Ülkenin durumu ortada… Kol kola yürümemiz gerekiyor. CHP’den başka çare de yok” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Benal Kut
 14 Ekim 2017 Cumartesi 15:34
Carşaf liste ile seçim en doğrusu.Ilce bşk.mızı kutluyorum.olaysız bir seçim oldu.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz