MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de seleften halefe sitem: Yanımızda olmasını, İzmir gerçeğini görmesini beklerdik!
Politika
19 Temmuz 2018 Perşembe 14:38

CHP İzmir’de seleften halefe sitem: Yanımızda olmasını, İzmir gerçeğini görmesini beklerdik!

İmza hareketinin öncülerinden İl eski Başkanı Güven, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır alan İl Başkanı Yücel için, “Biz Aziz Bey ile Deniz Bey için il başkanlığını önerdik. Kendisi daha genç bir arkadaşımızdır. Bu süreçte yanımızda olmasını beklerdik. İzmir gerçeğini görmesini beklerdik” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Eski Başkan Güven, partinin içinde bulunduğu olağanüstü kurultay tartışmaları ve start alan imza toplama hareketi üzerinden önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Güven, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu üzerinden çarpıcı mesajlar verdi. Güven ayrıca İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e de sitemde bulundu.  

BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSEK CHP OLARAK ÖNÜMÜZDE Kİ YEREL SEÇİMLERDE DE BAŞARISIZLIK ELDE EDİLECEK!
Güven, “24 Haziran süreci tamamlandığı gün, seçimleri Cumhur İttifak’ı kazandı. Milletvekili seçimlerinde çoğunluğu aldılar ve maalesef kaybettik. Bu kaybı genel merkezimizin iyi değerlendirmesi gerekiyor. Muharrem İnce yüzde 36 aldığı oy performansıyla kamuoyunda iyi bir takdir topladı. Biz biraz daha iyi olur diye bekliyorduk ama bu sonuç da çok başarılı. Kendisi bu süreçte çok emek harcadı. Toplam 107 miting yaptı ülke genelinde. Çok gayret etti, çok özveride bulundu. Partimizde yüzde 22’lerde kaldı. Artık ülkemizde maalesef parlamenter sistemi kaybettik. Bunun yerine tek adam, başkanlık dönemi geldi. Sonuç açık ki, hem cumhurbaşkanlığını hem de diğer seçimi kazanamadık ve bu demek oluyor ki biz bir yenilgi aldık. Bu yenilginin iyi irdelenip analizi yapılması gerekli ki yerel seçimde başarılı olabilelim. Ancak bu şekilde devam edersek CHP olarak önümüzde ki yerel seçimlerde de başarısızlık elde edilecek. Bunun için duyarlı olmamız gerekli. Dikkatli olup, gerçeklerin üstünü örtmeden her şeyi açıkça konuşabilmeliyiz” dedi.

MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMLERİNDE HEYECAN OLUŞMADI!
Güven, “Her şeyden önce aday belirlemede zaman darlığından bahsedilerek adaylar belirlendi. Bu da bir heyecan yaratmadı. Hareketlilik, umut oluşmadı. Bu doğru değildi, daha heyecan uyandıran adayların belirlenmesi gerekiyordu. Bu sebeple milletvekili seçimlerinde bir heyecan oluşmadı. Bu ciddi bir kayıptır. Bunun ötesinde YSK ile paralel sonuçları kontrol edecek bir sistem kuruluyor, daha en baştan Pazar günü açıklanmaya başlandığı dakika sistem çöküyor. Hiçbir şeyi kontrol edecek pozisyonumuz kalmıyor. Ve bunu değerlendiren bir yer yok. Cumhurbaşkanı adayı konuşacak,  elde veri yok. 50 bin sandıkta maalesef eksik olduğu söylendi. Bunların bir sorumlusu olması gereklidir. Böyle yanlışlar yapılıyor ama bunun öz eleştirisi de yapılmıyor. Genel başkan yardımcısı, parti sözcüsü çıkıyor o akşam seçimler ikinci tura kaldı diyor bir iki saat sonra çıkıyor seçimleri kaybettik diyor bunlar çok yanlış şeyler. Daha sonra başkan çıkıp bir açıklama yapamıyor. O gece toplum karşısında iki başkanımızın da toplum karşısına çıkıp konuşacak fırsatı kalmadı. Çünkü ellerinde hiçbir veri yoktu. Parti bu duruma düşürülüyor. Bu yapısal bir sorun. Bu sadece genel başkana mal edilemez. Ancak sonuçta o an komuta kimdeyse sorumlu odur. Şu an parti başkanı ve MYK öncelikli sorumludur. Yıllardır başkanımız bu partiyi yönetiyor bu süreçlerde eksiklerimizi giderebilirdik yapmadık. Tüzükle ilgilenilebilirdi boş verdik. Daha demokratik bir tüzük haline getirecektik. O kadar gayri ciddi aceleye gelmiş bir tüzük oldu ki. Bu da bize yakışmadı. Ürettiğimiz üründe bize yakışmadı bunların sorumlusu da MYK. Bu tarz olaylar partiye daha fazla sorun olarak dönüyor” açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU SANDIKLARA SAHİP ÇIKILACAK DİYE SÖZ VERDİ AMA VERİ YOKSA İNCE DE BİR ŞEY DİYEMEZ!
Güven, “Kılıçdaroğlu 24 Haziran gecesi öncesinde verdiği sözler var. Sandıklara oylara sahip çıkılacak tüm sandıklara görevlilerimizi yerleştirdik. Sistemde YSK ile karşılıklı verileri gireceğiz diye, Tüm halkı umutlandırdık. İnsanlar bize umut bağladı bunun karşılığında o gece karşılık veremedik biz. En başta o sistemin çökmesi çalışmaması bu işi bitiriyor elimizde bir şey kalmıyor. Böyle bir şeyin mazereti bile olamaz. Neden hazırlık yapılmadan denenmeden yapıldı? Eksiklikte 50 bin sandıkta yeterli insanımız yoktu. Bu da ayrı bir handikaptır. Bu iki faktör seçimleri yönetmemizi sağlayamadı. Burada ne genel başkan nede İnce’ye sonuç veremezsek önlerine verileri koyamazsak insanlarda TV’ye çıkıp bize gelen sonuçlar bu deme şansı olurdu biz bu şansı veremedik. İnce çıkıp konuşmadı diyor ne konuşacaktı o bir parti değil ki aday. İnce’ye verileri parti verecekti. Veri yoksa İnce’de bir şey diyemez tabi” dedi.

KOCAOĞLU BEKLENTİYİ GÖRÜYOR, ARTIK CHP İZMİR’DE ESKİSİ GİBİ RAHAT DEĞİL
“Ben aşağı yukarı 44 yıldır siyasetin içindeyim” diyen Güven, “Hep genel ve yerel seçimleri yaşadık sonra ki süreçleri de gördük. Tabii ki Aziz Kocaoğlu da çok deneyimli bir siyasetçi ve toplumla çok iç içe. Her zaman İzmir’in her yerindedir. Günde binlerce insanla konuşuyor. Aziz Bey de görüyor ki toplumda bir değişim beklentisi var. CHP’nin yeniden yapılanması bekleniyor. Yukarıdan aşağıya kadro değişimi gereksinimini görüyor. İzmir mitinglerin de İnce çok büyük bir destek gördü. Bunların üzerinden de bir değerlendirme yapıldığında. İnce’ye olan ilginin alakanın var olduğu gözüktü. Bu beklenti karşılığını biz veremezsek yerel seçimlerde sıkıntıya düşeriz. Artık CHP İzmir’de eskisi gibi rahat değil. CHP örgütlerinin de İzmir’de çok farklı bir yapılanmaya gitmesi gerekli” ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANI YÜCEL’E SİTEM: BU SÜREÇTE YANIMIZDA OLMASINI, İZMİR GERÇEĞİNİ GÖRMESİNİ BEKLERDİK!
Güven, “Biz Aziz Bey ile Deniz Bey için il başkanlığını önerdik. Sevdiğimiz bir arkadaşımız il başkanı oldu. Kendisi daha genç bir arkadaşımızdır, biz de gençleşmekten yanayız. Ancak bu süreçte yanımızda olmasını beklerdik. İzmir gerçeğini görmesini beklerdik. Kendiside halkın İnce’ye karşı tutumunu gördü. Saygı duyarız tabi görüşüne. Ancak bizim görüşümüz halkın görüşü neyse odur. Halkın ne düşündüğünü okuyabilirsek o zaman başarılı olma şansımız var. Aziz Bey değişim diyorsa ben diyorsam halkın bir beklentisi varsa biz bunu geleceğimiz için söylüyoruz. Aksi takdir de başarısız oluruz” dedi.

İZMİR’DE YÜZDE 71 DEĞİŞİM İSTEĞİ VAR
Güven, “İzmir de benim gördüğüm kadarıyla, yüzde 71 değişim isteği var. Bu anlayışın karşılığını verirsek başarılı olma Türkiye’de parlamenter sistem yok. Türk usulü başkanlık var. Böyle bir sistem içerisinde siyasette başarılı olmak oldukça zordur. Klasik yöntemlerle olmaz. Artık çok daha farklı bir siyaset anlayışı olacak Türkiye’de. Bunu yapabilmek içinde halkla sıkı fıkı olmamız gerekli. Muharrem İnce çok büyük mitinler yaptı, halkla iletişi daha iyi bağları daha kuvvetli bu iletişimi değerlendirip içimize alırsak bizim bir sonra ki seçimlerde başarılı olma şansımız olur. Bir sonra ki seçim için bizim şimdiden çalışmalara başlamamız gerekiyor. Ben genel başkanlığa getireceğimiz kişinin cumhurbaşkanlığına da getirilmesi gerektiğini düşünüyorum Bu yüz günde elli günde olmaz. Yıllarca hazırlanmamız gerekiyor. Eğer Muharrem Bey gelirse şimdiden çalışmalara başlanacak. Ben bu yüzden Muharrem İnce’nin gelmesini istiyorum. Eğer gelmezse ne olacak bir daha ki seçimlerde bize bir dezavantaj yaratır. Çünkü artık İYİ Parti ve MHP faktörü doğmaya başladı. Örgüt heyecan yaratmazsa bu da bir dezavantajdır. Bu sebeple de sıkıntılar yaşarız ve yeni bir umut yaratmamız gerekli, yoksa başarılı olma ihtimalimiz baya zayıflar. Milletvekili seçimlerinde bunu tam yapamadık 8-8 yapabilirdik. Ancak o heyecanı umudu yaratamadığımız için doğal olarak vatandaş bize daha fazla oy vermedi” diye konuştu.

Güven ayrıca şunları söyledi:

ÖZELEŞTİRİ: BAŞARISIZLIĞIMIZDAN ÖTÜRÜ TÜRKİYE’DE SİSTEM DEĞİŞTİ. SORUMLUSU BİZLERİZ!
Muharrem Bey’in İstanbul mitingini de gördük. Tarihi bir mitingdi. Bu bir şeylerin başlangıcı demektir. İnce liderliğinde bu süreci devam ettirebilirsek yükselebiliriz. O zaman seçimler de başarılı olabiliriz. Bu sebeple şimdiden hazırlıklara başlamalıyız. Avrupa’da siyasi partilerde seçim sonucu yetersiz olduğunda başkan değiştirilir yola devam edilir. Bizde vefa çok fazladır. Dokuz seçimdir başarısız oluyoruz. Üstüne üstelik bizim başarısızlığımızdan ötürü Türkiye’de sistem değişti. Sorumlusu bizleriz. Ayrıca ben kurultayda Muharrem Bey’e değil Kemal Bey’e oy verdim. Gördüğümüz yaşadığımız süreç değişiklik gerektiriyor artık. Bizde bunu yerine getirmek zorundayız. Yeni bir lider kazanmışken bunu kaybetmemeliyiz, yararlanmamız gerekiyor. Alternatif bulmak kolay değildir. Kolay yetişmiyor zaten halkın ilgisini çekebilen kişiler bulmak. Zaman zaman bu fırsatlar çıkıyor sadece İnce’de onlardan biri.  Selin Sayek’in de destek vermesi çok takdir edilesi bir davranıştır. Ondan da zaten böyle bir şey beklerdim. Kendisiyle uzun yıllar çalıştık. Birlikte CHP ile güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bu süreci hep birlikte en iyi şekilde değerlendireceğiz.

KOCAOĞLU’NUN DEĞİŞİM BEKLENTİSİ KİŞİSEL DEĞİL, İSTERSE ZATEN ADAY OLUR!
Başkan Kocaoğlu’nun değişim mesajının kendini şahsı ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Kendisi siyaset içinde çok değerli bir kişidir. Bence bu çağrıyı taşıdığı misyona uygun olarak yaptığını düşünüyorum. Bunu bireysel anlamda değil partiye bir katkı için yaptığını düşünüyorum. Kendisi çok ağır bir yük taşıyan siyasetçi olarak CHP’ye olan vefası olarak görüyorum. Kendisinin bireysel aday olup olmamasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Kendisi aday olmak istese zaten olur. Bunu tarihi bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Şu an 500’ün üzerinde bir imza var. Bunun üzerine değişik dedikodular yapılıyor birkaç gündür. Arkadaşlarımız ellerinde ki belgelerle kamuoyuna sunacak. Tahmini yarında sonuçlar tamamlanır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 balcovali
 20 Temmuz 2018 Cuma 00:07
eger siz bu imzayi yoplarsaniz bizden bir daha oy almassiniz neyinize guveniyorsunuz izmir cantada keklikmi devir bittti dar dusunveliler
 yerel
 19 Temmuz 2018 Perşembe 16:53
Muharrem ince % 36 almadı ciddi olun biraz.
 partili
 19 Temmuz 2018 Perşembe 16:52
Ali Güven seni Kim Önerdi?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz